Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Politik pózoval se 178 ulovenými husami. Alexandra našli zastřeleného v jeho kanceláři

Autor: ČTK, sova - 
20. prosince 2021
11:40

Ruského politika z Magadanu, který proslul pózováním uprostřed nápisu Čukotka 2021 složeného ze 178 zastřelených hus, našli v noci na pondělí zastřeleného v jeho kanceláři. Alexandra Kramarenka po zveřejnění fotografie stíhala policie kvůli podezření z pytláctví. Vyšetřovatelé nyní prověřují, zda se 59letý poslanec magadanského sněmu zastřelil sám, anebo byl zavražděn, uvedla ruská média.

„Posuzujeme standardní verze, včetně možných protizákonných skutků proti mrtvému. Nezavrhujeme ani verzi o dobrovolném odchodu ze světa,“ řekl televizi REN vyšetřovatel Andrej Makarov. Policisté nyní vyslýchají možné svědky a příbuzné mrtvého.

Případ s množstvím ulovených hus z letošního léta byl v médiích označován za typický příklad pytláctví, jakého se – obvykle beztrestně – dopouštějí vysoce postavení hodnostáři. Podle médií byl na snímku ze sociálních sítí zachycen Kramarenko. Poslanec magadanského sněmu to popíral a tvrdil, že snímek byl upraven. Město Magadan leží na ruském Dálném východě.

 

Po zprávách o snímku v tisku vládnoucí strana Jednotné Rusko pozastavila Kramarenkovi členství a vyšetřovatelé otevřeli případ podle paragrafu o nezákonném lovu se způsobením zvláště vysoké škody. Podle stejného paragrafu je stíhán i komunistický poslanec Valerij Raškin, kterého dolní komora ruského parlamentu minulý měsíc zbavila imunity, připomněla ruská redakce BBC. Raškin je podezřelý, že bez povolení ulovil losa.

Zobrazit celou diskusi