Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potěmkinova vesnice jako za starých časů: Gubernátor při kontrole na stavbě školy našel jen opilého hlídače

Autor: ran - 
12. září 2021
12:44

Jak pokračují práce na stavbě nové školy, na kterou proudily peníze ze státní kasy, si v Rusku přišel zkontrolovat sám gubernátor Přímořského kraje na Dálném východě. Protože stavaři nedostali šanci předem si připravit tradiční Potěmkinovu vesnici, vysoký úředník na staveništi zastihl jediného člověka - namol opilého hlídače. 

Gubernátor Přímořského kraje Oleg Kožemjako ztratil trpělivost se stavaři, kteří výrazně zaostávali za termínem dostavby školy, a přišel se proto na staveniště podívat osobně. Že pracovní morálka bude až tak špatná, podle vlastních slov nečekal.

Firma pověřená stavbou byla ve velkém skluzu za stanovenými termíny, gubernátor se proto zřejmě domníval, že po svém příjezdu bude svědkem alespoň nějaké aktivity. Opak se ale ukázal být pravdou.

Neohlášená návštěva se v areálu nedostavěné školy setkala jen s hlídačem, který byl navíc na první pohled velmi silně opilý. Otevírání brány, bytelně zajištěné silnými řetězy, byl pro milého hlídače úkol na hranici jeho momentálních schopností.

Gubernátorovi ale otevřít musel, a tak nakonec muž po jednom pádu, pár nejistých krocích a několika zaváháních zástupce oblasti, který si vše natáčel na mobilní telefon, pustil na staveniště.

Protože vysoký úředník po inspekci holé stavby nemohl nikomu vyčinit pěkně z očí do očí, jelikož nikde nebyla ani noha, hned na místě si začal vyřizovat telefonáty s odpovědnými osobami ze stavební firmy. Na sociálních sítích následně oznámil, že se stavební firmou hodlá úřad rozvázat smlouvu. 

„Tohle jsme nečekali. Rozhodl jsem se bez jakéhokoli varování na stavbě zastavit a na vlastní oči se přesvědčit, jak práce probíhají,“ napsal Kožemjako na svůj účet k videu z přepadovky. Dodal, že úředníci firmu opakovaně urgovali ohledně dodržování termínů a požadovali zrychlení prací. „Ale jak sami vidíte, výsledky nejsou. S takovými dodavateli se musíme rozloučit,“ rozhodl gubernátor, že už se s „nemakačenky“ odmítá dál mazlit.

Video  Rus Oleg Kožemjako je evidentně muž činu. Přišel si osobně zkontrolovat průběh prací na výstavbě školy. Zastihl ale jen opilého hlídače.  - Repro foto/Facebook
Video se připravuje ...

frantacizek ( 13. září 2021 16:58 )

ale v Sovětském svazu se dycky dělalo na pětiletky, čiže času furt dost.

frantacizek ( 12. září 2021 19:21 )

těžko ale říct, kdy tu školu budú děcka mět

frantacizek ( 12. září 2021 19:19 )

na sovětské poměry ještě v klidu..ten navaleny soudruh je aj bránu připraven otevřet s trojkou v krvi, kdyby dojel nějaký materiál, čiže má situaci pod kontrolou. U nás by tu stavbu hnedka zapečetili z Bezpečnosti práce, v Sovětském svazu to jen ten gubernátor dá další partě podobně navalených, která s tym pohne zas o patro výš.

padrino ( 12. září 2021 18:30 )

Článekk starej tejden,kde byli "pleskáči".

kradudoroztrhanitela ( 12. září 2021 17:13 )

Hlavně že ty všude vykřikuješ, že ANO tráví psy

Zobrazit celou diskusi