Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Manželka premiéra odmítá mateřskou. Johnsonová se vrátí do práce hned po druhém porodu

Autor: Darina Jíchová - 
28. listopadu 2021
20:39

Manželka britského premiéra Borise Johnsona (57) Carrie (33) je známá tím, že je nadšená environmentální aktivistka a ochránkyně zvířat. V současnosti spolupracuje například s nadací Aspinall Foundation, práce se nevzdává ani v těhotenství a rozhodně se po porodu druhého potomka nechystá na mateřskou dovolenou, informoval list Daily Mail.

O Johnsonové, které manžel doma přezdívá láskyplně „vydřička“, se mluví jako o komunikační guru. Určitý čas působila i jako komunikační šéfka u konzervativců a během Johnsonovy volební kampaně si vzala volno v práci a vypomohla mu na cestě k premiérskému křeslu a historickému vítězství Konzervativní strany. Pak se ale naplno věnovala své vášni.

Premiér Boris Johnson s rodinou, těhotnou manželkou Carrie a ročním synem Wilfredem v zábavním parku. Premiér Boris Johnson s rodinou, těhotnou manželkou Carrie a ročním synem Wilfredem v zábavním parku. | Reuters

Pracovala jak během těhotenství s prvním dítětem – ročním synem Wilfredem, tak nyní, když očekává druhé dítě. Johnsonová nedávno přiznala, že s manželem počátkem roku o dítě přišli, naštěstí záhy na to znovu otěhotněla. Pro Johnsona to bude už sedmý potomek. Johnsonová nepracuje jen pro zvířecí charitu, plní i povinnosti první dámy. Premiéra například doprovodila na summit G20, který se konal na konci října v Itálii.

Známí: Carrie to zvládne

Práci je skutečně oddaná a vypadá to, že po porodu – termíny má kolem Vánoc, si premiérova manželka nevezme mateřskou dovolenou. V Aspinall Foundation Johnsonová řídí komunikaci, charitativní organizace se zaměřuje na exotická divoká zvířata a jejich bezpečný návrat do přírody. Její dlouhodobým projektem je přesun slonů z Kentu do Keni.

„Carrie je nesmírně pilná a pracovitá, práce, kterou nyní dělá, ji naplňuje. Nepochybujeme, že bude schopná zvládat svoje povinnosti i péči o novorozeně a batole i o rozpustilého psa Dilyna,“ komentovali pro tisk známí Johnsonové. Je to celkem neobvyklý krok, Britky mají nárok až na rok dlouhou mateřskou dovolenou, z toho 39 týdnů je placených zaměstnavatelem.

Video  „Počty nakažených porostou dál, lidé se neomezují, opatření jsou slabá,“ říká matematik  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

y1xcvbnm ( 28. listopadu 2021 20:55 )

to je od ní hezké ale kdo té vydřičce bude děti hlídat ??? Asi jí to vyplatí

Zobrazit celou diskusi