Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena velvyslance zfackovala prodavačku a udělala jí obří modřinu. Belgie ambasadora stáhne

Autor: ČTK/AFP, mav - 
28. května 2021
20:00

Belgie stáhne svého velvyslance v Jižní Koreji, oznámila ministryně zahraničí Sophie Wilmèsová. Důvodem je dubnový incident, při němž velvyslancova manželka zfackovala v obchodě prodavačku, která se jí zeptala, zda už všechno zboží zaplatila, píše AFP.

Velvyslanec Peter Lescouhier se bezprostředně po incidentu za napadení omluvil a chování své manželky Siang Süe-čchiou, které zaznamenala bezpečnostní kamera, označil za „nepřijatelné“. Prodavačce zůstala po incidentu velká červená modřina přes levou půlku obličeje.

Paní ambasadorová se původně vyhýbala obvinění s odvoláním na diplomatickou imunitu, ta jí však byla na žádost jihokorejské policie odebrána. Také z počátku nebyla k zastižení, prý byla v nemocnici.

Video  Manželka belgického velvyslance v Jižní Koreji nafackovala prodavačce  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Belgické ministerstvo zahraničí v dnešním prohlášení sdělilo, že velvyslancova manželka „iniciovala soukromé setkání se dvěma prodavačkami z obchodu, aby se jim omluvila za své nepřijatelné chování“. Belgie uvedla, že událost považuje za uzavřenou, ale podle ministerstva je „evidentní, že současná situace neumožňuje velvyslanci v poklidu zastávat svou úlohu“, píše AFP.

Původní incident vzbudil velkou vlnu pobouření mezi samotnými Jihokorejci, kteří jsou velmi dbalí respektování zákonů.

Renata Amadi ( 29. května 2021 01:39 )

Sorta lidi přesvědčených o své nedotknutelnosti a nadřazenosti. Doufám, že za to zaplati

dvorece ( 28. května 2021 23:34 )

No je to na google - v roce 2017...někdy je fakt lepší se dobře oběsit, než se špatně oženit...
http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/ces­ky-velvyslanec-ve-svycarsku-boruvka-musi-skoncit-ve-funkc/­r~7011­769416­3311e7­903d00­25900f­ea04/

http­s://ww­w.no­vinky­.cz/do­maci/­clanek­/zeman-odvolal-velvyslance-boruvku-jehoz-zena-podle-nej-delala-ostudu-40030716

dvorece ( 28. května 2021 23:29 )

Já se pamatuju na trable s podobnou nánou, svojí manželkou našeho velvyslance Borůvku, myslím že to bylo ve Švýcarsku. Ta si namlouvala, že ji miluje Zaorálek a pořád všude psala nesmysly, až jejího manžela Zaorálek vykopl z postu, aby si udělal doma pořádek... to se nedalo. Možná je ted Borůvková v Bohnicích...jasná psychopatka.

Zobrazit celou diskusi