Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Romantika před návštěvou u exprezidenta Cartera: Biden utrhl manželce pampelišku

Autor: Darina Jíchová - 
30. dubna 2021
18:36

Prezident Spojených států Joe Biden (78) společně s manželkou Jill (69) vyrazili na návštěvu k někdejšímu americkému prezidentovi Jimmy Carterovi (96) a jeho ženě Rosalynn (93). Ještě před odletem do Georgie prožil první pár chvilku romantiky, když se prezident Biden sehnul, aby manželce utrhnul odkvetlou pampelišku, uvedl list Daily Mail.

Bidenovi spolu ruku v ruce kráčeli k přistavěné helikoptéře, když prezident na trávníku Bílého domu spatřil pampelišku, zastavil se, aby ji utrhnul pro manželku. Rozhodně to není první romantický moment prvního páru, který zachytily kamery. Bidenovi se nebrání projevům náklonnosti na veřejnosti, lidé je tak mohou vidět, jak se objímají, nebo líbají.

Bidenová se vymódila

První dáma si pro návštěvu u Carterových vybrala své oblíbené šaty od módního návrháře Oscara de la Renty, jeho světle modré šaty zdobené citrusy „zrecyklovala“ už několikrát. Model vyjde na 61 tisíc, doplňky byly ladící rouška a žluté lodičky s jehlovým podpatkem. V Georgii se Biden rovněž sešel se svými voliči a příznivci.

Jedná se o první cestu po projevu v Kongresu, ve kterém Biden shrnul svých prvních 100 dní v úřadu a načrtnul další plány. Stát Georgie byla podle politologů vybrána záměrně, byli to právě její obyvatelé, kteří mu u listopadových voleb zajistili vítězství. Georgie „zmodrala“ poprvé od roku 1992.

Dlouholeté přátelství s Carterem

Soukromá návštěva u Carterových proběhla bez přítomnosti novinářů, Bidenovi u bývalého prvního páru USA strávili 45 minut. Carterová, která používá chodítko, se pak krátce objevila na zápraží svého domu, aby vyprovodila Bidenovi. Carterovi v lednu kvůli obavám z koronaviru zmeškali Bidenovu inauguraci, nyní jsou ale všichni oočkovaní a navštívit se můžou více méně beze strachu.

Bývalá první dáma USA Rosalynn Carterová. Bývalá první dáma USA Rosalynn Carterová. | Reuters

„Joe Biden byl první americký senátor, který vyjádřil podporu bývalému guvernérovi Carterovi, když oznámil kandidaturu na prezidenta. Jejich přátelství přežilo desetiletí,“ uvedla tisková mluvčí Bílého domu Karine Jeanová-Pierreová.

Video  Jill Bidenová dohlíží na manžela  - Reuters
Video se připravuje ...

vseznalek ( 1. května 2021 08:16 )

No ti nas zase krmi!!!

Zobrazit celou diskusi