Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První dámu vyzpovídá známá zpěvačka. Bidenova žena se připravuje na první sólo rozhovor

Autor: Darina Jíchová - 
19. února 2021
12:33

Příští týden ve čtvrtek 25. února vystoupí první dáma Spojených států Jill Bidenová (69) ve svém úplně prvním sólo rozhovoru. Zpovídat ji bude ve svém programu americká zpěvačka Kelly Clarksonová (38). Speciální epizoda populární talkshow se bude natáčet v Bílém domě, hlavními tématy interview budou vztah první dámy ke vzdělání, její oddanost vojenským rodinám, zájem o výzkum rakoviny a snaha opět sjednotit zemi, uvedl list Daily Mail.

Rozhovor ale nebude jen o Bidenové, v rámci talkshow vystoupí i Clarksonová, která na přání první dámy zazpívá. Zpěvačka sice během volební kampaně plně nepodpořila demokrata Joea Bidena, nicméně od roku 2016 vystupuje proti exprezidentovi Donaldu Trumpovi a jeho politice. Clarksonová je velká fanynka exprezidenta Baracka Obamy, kterému dokonce zpívala na inauguraci. Zpěvačka se považuje za republikánku, už ale několikrát volila demokraty.

Písničky pro Bidenovou

„Hej všichni, jdu do Bílého domu,“ oznámila na svém twitteru Clarksonová. „První dáma Jill Bidenová a já budeme v Bílém domě pro Show Kelly Clarksonové. Jsem tak natěšená,“ pochlubila se zpěvačka. Hlavní témata rozhovoru zveřejnil web Deadline. Program bude otevřený pro virtuální publikum, diváci během rozhovoru budou moct první dámě posílat svoje dotazy.

Součástí pořadu bude speciální verze karaoke, kdy Clarksonová bude zpívat písničky, které si Bidenová vybere. Talkshow zpěvačky běží teprve druhým rokem a je to vůbec poprvé, kdy pohostí první dámu USA. Nicméně pořad je mezi Američany nesmírně oblíbený a patří mezi nejsledovanější denní talkshow za posledních 7 let. Clarksonová za něj dostala nespočet ocenění včetně Emmy.

Tradice prvních dam

Únorový sólo rozhovor nastupujících prvních dam je v USA už tradicí, v roce 2017 v programu stanice MSNBC vystoupila také Melania Trumpová. Ta se tehdy nechala slyšet, že ne vždy souhlasí s manželem a vždycky mu řekne na danou věc i vlastní názor. „Někdy se mnou souhlasí, někdy ne,“ uvedla Trumpová.

Prezident Joe Biden s manželkou Jill. Prezident Joe Biden s manželkou Jill. | Reuters

Pro Bidenovou je to úplně první individuální vystoupení, dosud vždy promlouvala s tiskem jen v manželově společnosti nebo skrze svou tiskovou kancelář. První dáma hlavně na svých sociálních sítích velmi propaguje dodržování koronavirových opatření. Opakovaně vyzývá k nošení roušek, sama jde příkladem a na veřejnosti se ukazuje jedině v respirátoru, přes který má obvykle látkovou roušku sladěnou se svým modelem.

Video  Potlesk pro Jill Bidenovou a chladná Melania  - Reuters
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi