Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Obrovský výbuch, budovy se třásly.“ 4 mrtví při tragédii v průmyslové zóně u Bristolu

Aktualizováno -
3. prosince 2020
19:55
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
3. prosince 2020
15:02

Čtyři lidé dnes přišli o život a jeden utrpěl zranění při mohutném výbuchu, který před polednem místního času nastal v areálu čističky odpadních vod v průmyslové zóně ve městě Avonmouth nedaleko Bristolu na jihozápadě Anglie. Uvedl to zpravodaj listu The Times. Policie neštěstí nevyšetřuje jako případ související s terorismem.

Na místě kromě hasičů zasahují zdravotníci a policie. Někteří lidé utrpěli vážná zranění, uvedla mluvčí hasičů. 

Podle svědků je na místě nejméně 10 sanitek, lidé sdělili reportérům BBC, že zazněl „obrovský výbuch, budovy v okolí se třásly“. Záchranáři uvedli, že se jedná o „velmi vážnou“ situaci. Další ze svědků vyfotil nádrž, která zřejmě explodovala.

Výbuch ve skladu v anglickém Bristolu, (3.12.2020). Výbuch ve skladu v anglickém Bristolu, (3.12.2020). | ČTK/AP/Ben Birchall

Nedaleko se nachází recyklační stanice, která podle britské BBC dočasně přerušila provoz. Uzavřeny byly i okolní silnice. Podle Sky News na vrchu válcovité nádrže, která zřejmě vybuchla, pracovalo několik dělníků.

The Times uvádí, že exploze tělo jednoho z nich odmrštila 150 metrů daleko

Ministryně vnitra Priti Patelová na svém twitteru uvedla, že ji dnešní exploze „hluboce znepokojila“, dodala, že její myšlenky jsou s těmi, které výbuch zasáhl a se záchranáři, kteří na místě zasahují.

Před necelými dvěma měsíci v docích v Avonmouthu hořely haldy s 20.000 tunami kovového šrotu. Kvůli hustému dýmu museli řidiči na silnicích a dálnici M5 kvůli zhoršené viditelnosti jezdit opatrněji.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi