Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Smutek Brigitte Macronové: Zemřel její exmanžel, se kterým má tři děti

Autor: Darina Jíchová - 
8. října 2020
17:16

Překvapivou zprávu přinesl tento týden francouzský tisk, první manžel Brigitte Macronové (67), André-Louis Auzière (†69), zemřel. Macronová svého muže opustila v 90. letech, kdy si začala aférku s tehdy ještě náctiletým Emmanuelem Macronem (42), současným francouzským prezidentem. Nejzarážející je ten fakt, že Auzière zemřel už v prosinci 2019. Muž žil v ústraní a své soukromí si přísně střežil.

Smrt svého otce ve středu 7. října v rozhovoru pro týdeník Paris Match potvrdila dcera první dámy, právnička Tiphaine Auzièreová. Rodina s oznámením úmrtí otálela 9 měsíců. „Můj otec zemřel, v největším možném soukromí jsme ho pohřbili 24. prosince,“ uvedla Auzièreová. „Zbožňovala jsem ho, byl to zvláštní tvor a nonkonformista, který si nade vše cenil svého soukromí a anonymity,“ dodala právnička.

Macronová a Auzière se brali v roce 1974 a mají spolu tři děti - dcery Tiphaine a Laurence a syna Sébastiena. Laurence Auzièreová je kardioložka a v době největší krize spojené s koronavirem vypomáhala v pařížských nemocnicích. Manželé spolu byli zpočátku šťastní, v 90. letech si jejich vztah ale prošel krizí, která vyvrcholila, když si Macronová začala románek se svým studentem.

Rebelka se v manželství se sucharem necítila dobře

Macronová tehdy učila francouzštinu a latinu na soukromém lyceu ve městě Amiens, budoucího prezidenta poznala, když mu bylo 15 let. Byl velmi nadaný student a do své učitelky se podle přátel „rychle a vášnivě zamiloval“. Sblížili se, když se o rok později přidal k dramatickému kroužku, který Macronová vedla. Ani přísná pravidla jezuitské školy Macronovi nezabránila, aby se ucházel o 25 let starší vdanou ženu.

Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte na návštěvě Litvy Francouzský prezident Emmanuel Macron s manželkou Brigitte na návštěvě Litvy | Reuters

Už před tím, než ambiciózního mladíka poznala, se Macronová prala s rolí perfektní manželky a hospodyňky, kterou musela být pro svého manžela, „spořádaného bankéře se silným morálním kompasem“. Podle známých byl Auzière tak trochu „suchar“, oproti tomu ona byla už od mládí „živelná rebelka“, ale její největším skandálem bylo, když manžela opustila kvůli teenagerovi ve věku vlastních dětí.

„Chodili na schůzky od doby, co Emmanuelovi bylo 15,“ tvrdí Macronův bývalý spolužák. „Vždycky ho považovala za velmi kreativního a podporovala ho v jeho růstu. Po divadelních zkouškách ho vždycky požádala, aby se tam s ní ještě zdržel. Mluvila o tom celá škola,“ doplnil. Když jejich vztah vyšel najevo, Macronovi svého syna poslali do Paříže, kam ho posléze následovala i Macronová.

„Vezmu si tě.“

„Když mu bylo 17 let, podíval se na mě a řekl: Cokoliv uděláš, vezmu si tě,“ svěřila se první dáma během jednoho z rozhovorů. Spekulace o tom, že aféra mezi Macronem a jeho učitelkou začala, když mu bylo 15 let, rozbil neautorizovaný životopis první dámy z pera novinářky Sylvie Bommetové. Podle ní trvalo celých 10 let, než jejich vztah skutečně začal. Během jeho studia v Paříži se vídali jen o víkendech, Macronová byla stále ještě vdaná.

S manželem se rozvedla až v roce 2006, o rok později se provdala za Macrona. Její první manžel se stáhl do ústraní. Desítky novinářů se ho snažili najít a udělat s ním interview, nikomu se to ale nepodařilo. Nikdy se nevyjádřil k rozpadu manželství, neexistují ani žádné jeho současné fotografie.

Macronová smrt exmanžela odmítla komentovat

Není jasné, zda se Macronová účastnila pohřbu svého exmanžela, její dcera neposkytla ani přesnější informace o tom, kde zemřel a na co přesně. Mluvčí první dámy uvedl, že se k tomu Macronová nebude nijak vyjadřovat, protože se jedná o soukromou záležitost. I přestože atmosféra mezi rodiči byla napjatá, děti Macronové s jejím novým partnerem dobře vychází.

fizulka ( 15. října 2020 21:13 )

I já jsem přesvědčena, že Macron je gay. Jejich hru chápu tak, že on v ní vidí osobu matky, která mu ve všem fandí. Ona si zase při něm užívá popularity a je pyšná na svého mladého partnera. Jinak není možné, aby mu důchodkyně vyhovovala, přestože ukazuje ráda své nohy a obléká se jako mladá žena. Podivná symbióza - mladý se starou, obvykle je tomu naopak.

Pollo ( 8. října 2020 22:39 )

Macron je gay. Jejich hru nechápu stejně jako mnoho Francouzů.

Zobrazit celou diskusi