Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Snoubenec premiérky: Starost o malou dcerku spadla před volbami na něj, dočkal se díků

Autor: Darina Jíchová - 
1. října 2020
21:45

Novozélandská premiérka Jacinda Ardernová (40) má před volbami, ona i její straníci mají plné ruce s kampaní, péči o dvouletou dceru Neve proto převzal premiérčin snoubenec Clark Gayford. Ten se o svoje zážitky s dcerou rád dělí se svými followery na sociálních sítích, sdílel i její nejoblíbenější a „poněkud neobvyklou“ hračku, informoval list Daily Mail.

Ardernová se v roce 2018 po porodu záhy vrátila do úřadu a na rodičovskou dovolenou nastoupil její partner, moderátor Gayford. Neve letos oslavila druhé narozeniny a snoubenci se o výchovu dítěte střídají, do práce se tak vrátil už i Gayford. Nicméně s nadcházejícími volbami, které byly kvůli pandemii koronaviru odloženy na 17. října, nyní v domácnosti kraluje Gayford.

Partner premiérky Ardernové, Clarke Gayford, měl Neve na starost i během Valného shromáždění OSN v roce 2018. Partner premiérky Ardernové, Clarke Gayford, měl Neve na starost i během Valného shromáždění OSN v roce 2018. | Reuters

Premiérka svému příteli poděkovala prostřednictvím instagramu, kde zveřejnila fotku oběda, který Gayford pro jejich dceru nachystal. Ardernová dodala, že pokud musí zrovna oba dva do práce, zaskočí za ně její matka a Neve pohlídá.

Neve miluje „kočku s cecíky“

Moderátor svůj twitter a instagram plní fotkami dcery, ukázal také jejího nejoblíbenějšího plyšáka – ručně šitou těhotnou kočičku, která má nejen bříško plné koťat, ale má i bradavky. Hračka je interaktivní a malá Neve může koťátka „připnout“ k bradavkám, ty jsou totiž tvořeny patentkami.

„Oba máme tuhle hračku moc rádi, na první pohled je to trošku křivonohá kočka, ale při bližším pohledu je to kočka s bradavkami,“ popsal hračku Gayford, z hravého plyšáka je očividně nadšený i on. Hračku Neve dostala od fanoušků Ardernové, moderátor připustil, že jich dostává opravdu hodně.

Oblíbená hračka dcery novozélandské premiérky Ardernové. Oblíbená hračka dcery novozélandské premiérky Ardernové. | Twitter Clarkea Gayforda

Sdílená fotka si vysloužila tisíce „lajků“, uživatelé twitteru ale přiznali, že nejdřív nepoznali, že zvířátko je kočka. „Je to skvělý nápad, ale stoprocentně je to pes,“ okomentoval jeden z nich. Podle dalších je to ovce. „Je to kočkopes, má to kočičí tělo, ale hlavu psa,“ shodli se lidé nakonec.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi