Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

„Krásná, vznešená, vlídná.“ Trumpová okouzlila i manželku vlivného ministra

Autor: Darina Jíchová - 
26. září 2020
19:50

První dáma Spojených států Melania Trumpová (50) tento týden v Bílém domě hostila manželky a partnerky kabinetních ministrů, od jedné z nich si vysloužila velkou poklonu. Manželka amerického ministra financí Stevena Mnuchina, skotská herečka Louise Lintonová (39), uvedla, že jí bylo nesmírnou ctí vystoupit po boku tak „krásné, vlídné a elegantní“ první dámy, jakou podle ní Trumpová je. Na sociálních sítích svým prohlášením spustila lavinu, stovky Američanů se ozvaly s tím, že manželka prezidenta Donalda Trumpa není „vlídná, natož pak hodná“, uvedl list Daily Mail.

Lintonová na svém instagramu sdílela snímek sebe a Trumpové. „Není nikdo elegantnější, krásnější, vznešenější nebo vlídnější, než je naše okouzlující první dáma Melania. Její vyrovnanost, půvab a síla mě inspirují. Děkujeme za pozvání, byla čest připít jí na zdraví a sedět po jejím boku,“ rozplývala se Lintonová ve svém příspěvku.

Mnoho jejích fanoušků ale evidentně tato slova zarazila a jali se jí připomenout, proč Trumpová nemůže být označena jako „vlídná první dáma“. Uživatelé sociálních sítí ve svých komentářích zmiňovali hlavně rozdělování nelegálních rodin na americko-mexické hranici nebo lov exotických zvířat, který s oblibou praktikují nevlastní synové první dámy Eric Trump a Donald Trump mladší.

Svatební snímek ze svatby amerického ministra financí Mnuchina, mezi hosty nechyběl ani prezident Trump nebo viceprezident Pence. Svatební snímek ze svatby amerického ministra financí Mnuchina, mezi hosty nechyběl ani prezident Trump nebo viceprezident Pence. | Intagram Stevena Mnuchina

„Ujasněte si svá fakta.“

Lintonová ale neváhala vystoupit na obranu svého idolu a na řadu kritických poznámek osobně odpověděla. „Když se vrátila z návštěvy z detenčních center na hranicích, byla to ona, kdo se dožadoval okamžitého ukončení téhle praktiky. Ujasněte si svá fakta,“ reagovala Lintonová a zdůraznila, že to nebyla Trumpová, kdo „zavíral děti do klecí“.

Obě dámy se na slavnostní oběd sladily do růžové, Lintonová zřejmě Trumpovou obdivuje už dlouho. Prezident i první dáma byli hosty na její a Mnuchinově svatbě v roce 2017. Svou hereckou kariéru Lintonová pověsila na hřebík a v posledních letech se věnuje aktivismu za ochranu zvířat.

„Louise, na téhle fotce jsi ty ta jediná vlídná, hodná a elegantní osoba. Jsi skutečná bojovnice za ochranu zvířat. Pokud by Melania byla skutečně dobrý člověk, vystoupila by proti zavírání dětí do klecí a týrání zvířat,“ objevilo se pod přidanou fotkou. „Ale vždyť první dáma proti zavírání nebohých dětí do klecí vystoupila. Na její popud prezident přehodnotil nařízení a ukončil tu praktiku,“ snažila se vysvětlovat Lintonová.

Lintonová: Se zálibami Donalda mladšího nemá Melania nic společného

„A to jsi ochránkyně zvířat? Viděla jsi, jak se její rodina chlubí trofejemi žiraf, lvů a slonů?“ podotkli další uživatelé instagramu. V tomto případě Lintonová přiznala, že rozhodně nesouhlasí s „vášní Donalda mladšího pro lov a sběr trofejí“, poukázala ale na to, že to nemá nic co dělat s první dámou.

„Veřejně jsem proti koníčku Donalda mladšího několikrát vystoupila. To neznamená, že nemůžu ocenit Melanii, nemá s tím nic společného,“ bránila se Lintonová. Minulý rok dokonce zaútočila na samotného Trumpa, když povolil americkým lovcům import lví trofeje z Tanzanie. Do prezidenta se pustila na svém instagramu.

Video  Melania versus Ivanka: Trumpovy ženy se moc nemusí.  - Reuters
Video se připravuje ...

SCHWARZENBERG ( 27. září 2020 08:38 )

Melania Trump má jednu velkou chybu, není černá a není to lesba.

Zobrazit celou diskusi