Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Po „prvním frajerovi“ vzala Čaputová na výlet tátu s bráchou. A opět řešila Kočnera

Autor: sova - 
5. září 2020
19:14

Nejdříve „vytáhla“ do hor svého nového přítele s dcerami, nyní si udělala čas na sourozence a otce. Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová opět zdolávala o víkendu kopce, jen tentokrát s jinou částí rodiny. Se svým bratrem a tatínkem vyrazila na Lomnický štít, ze kterého se pochlubila fotkou. Ještě před tím se sešla s předsedou vlády Igorem Maťovičem a předsedou parlamentu Borisem Kollárem, tématem setkání byl mimo jiné rozsudek v případu vraždy novináře Jána Kuciaka.

Mluvili jsme o včerejším rozsudku Specializovaného trestního soudu a shodli jsme se, že i když jsme my osobně i slovenská veřejnost možná očekávali jiný verdikt, ten včerejší je hodné a třeba respektovat. Důležité bude písemné zdůvodnění rozsudku a v něm můžeme najít i odpovědi na otázky, které jsme si včera mnozí kladli,“ informovala Čaputová veřejnost prostřednictvím příspěvku na instagramu.

Dodala, že předvídatelnost kroků nejvyšších ústavních činitelů je důležitá a vzájemná informovanost a komunikace mezi nimi k ní může významně napomoci.

Rozhodnutí soudu v případu Kuciaka vyvolalo na Slovensku rozsáhlé debaty. Vina byla nakonec uznána jen jedné osobě z trojice obžalovaných, kontroverzní podnikatel Marian Kočner, který si měl vraždu novináře objednat, byl osvobozen kvůli nedostatku důkazů. 

Trojice kromě kauzy Kuciak podle slovenské prezidentky hovořila také o epidemiologické situaci v zemi nebo o některých vnitropolitických tématech, jako je Fond obnovy nebo příprava reformního plánu, který Slovákům umožní čerpat miliardy eur na obnovu země.

Čaputová vzala otce do hor

Hned následující den, tedy v sobotu, se prezidentka Čaputová z bratislavského Grasalkovičova paláce přesunula do Vysokých Tater. Na instagramu zveřejnila pozdrav z Lomnického štítu, kam se za slunečného počasí vydala se svým otcem bratrem.

„Bývalý turista, orientační bežec, kterému už zdraví tolik nedovoluje. I proto byl velmi rád, že nám to tak super vyšlo,“ napsala prezidentka na adresu svého otce Štefana Strapáka.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi