Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kšefty s rakovinou: Doktoři na lécích vydělávali miliony. Přišla si pro ně zásahovka

8. února 2020
21:42

Šéf lékárny specializující se na léky pro pacienty s rakovinou a dva špičkoví onkologové skončili za mřížemi. Vydělávali totiž miliony falšováním lékařských zpráv a přeprodejem léků na předpis. Celkem se jim takhle podařilo „zobchodovat“ nejméně 3 500 balení drahých preparátů.

Léky měli zadarmo dostávat pacienti bojující s rakovinou. Místo toho je moskevský lékárník a dva onkologové přeprodávali přes distribuční síť. Zatímco lékaři falšovali zdravotní dokumentaci, „apatykář“ se staral o distribuci. Informovala o tom ruská televizní stancie Rossija 1 s odvoláním na mluvčí ministerstva vnitra Irinu Volk.

Parta zločinců v bílých pláštích jela ve velkém - podle policie prodala nejméně 3 500 balení drahých léků. Přijít si tak měla na 100 milionů rublů (40 milionů korun).

Policie si pro „obchodníky“ přišla přímo do nemocnice, a to ve velkém stylu - do jejich ordinací vpadli těžkooděnci se samopaly.

V poslední době to není první případ tohoto druhu. Rozsahem ještě hrůznější se stal v Petrohradě. Tam policie od ledna prověřuje 40 lékařů, kteří dělali to samé - léky na předpis dodávali na černý trh. A to dokonce s pomocí kompliců pracujících pro obří distributorskou firmu Roshe.

V říjnu padl v podobné kauze už rozsudek. Hematoložka Irina Zotovová si od soudu odnesla nepodmíněný trest čtyř let vězení. 

Xantypa ( 30. května 2020 19:32 )

Doktorům jde jen o prachy a šikanu pacientů... Žádní slušní lidé to nejsou. Za mříže s doktory.

scott bret ( 15. února 2020 12:13 )

Potřebuješ půjčku? Opravdu potřebujete nouzovou půjčku pro zahájení vlastního podnikání? Jste v dluhu? To je vaše příležitost k dosažení vašeho přání, nabízíme osobní půjčky, komerční půjčky a všechny typy úvěrů se zájmem
3%. Chcete-li získat mé informace, kontaktujte nás s našimi kontakty na květen:
Mrfr­ankpo­terlo­anof­fer@gm­ail.com

karambol ( 9. února 2020 11:03 )

neserte lid!! a ta naše doktorská pakáž to nedělá nexeftuje s léky,­firma­mi,spo­lečnos­tí na výrobu láku!!za uplaty od těchto firem předepisují léky které nepomáhají ale dostávají zaplaceno a když jsou velmi dobré a pomáhají tak jen za pořádný balík.Tak že to neni pro lid ale zlodě­je,kmo­try,po­liti­ky,se­nátor a jinou verbež pro obyčejné lidi je acyrpyrín a ještě si ho musíte koupit.Stát vytvořil ze zdravotnictví mafii doktoru kteří chtějí jen jedno peníze!!ale že by lidem pomá­hali,­léči­li,uz­dravo­vali taky jen koukají kdo co dá.Naše zdravotnictví bude jen pro boha­tý,po­liti­ky,tu­nelá­ře,kmo­try!!

bersimalinecka ( 9. února 2020 04:38 )

a to jenom v Rusku????

Zobrazit celou diskusi