Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Paterčata nadchla lidi. Máma Anča dohlížela na první dovádění vydřiček ve vodě

Video se připravuje ...
Autor: Darina Jíchová - 
24. ledna 2020
15:55

Jedním z největších lákadel britské Chester Zoo jsou paterčata vyder asijských, která se narodila na Vánoce. Sourozenci, tři holky a dva kluci, se právě začali učit plavat. Zoo první pokusy pěti půlkilových drobků sdílela na svých sociálních sítích a vyzvala fanoušky, aby vydřičky pomohli pojmenovat, informovala stanice ITV News.

Paterčata dosud zůstávala v noře se svými rodiči, přišel ale čas na první „lekci plavání“. Vydřičky poprvé ozkoušely vodu pod přísným dohledem své mámy Annie – Anči.

„Bylo úžasné pozorovat, jak si poprvé smočily pacičky ve vodě,“ komentovali dobrodružství vydřiček zaměstnanci zoo. „Sourozenci už nabírají sebedůvěru a skrz jejich počáteční stydlivost se ukazují jejich osobnosti,“ dodala manažerka Hannah Owensová.

Video  Vydří radovánky v britské zoo  - Reuters
Video se připravuje ...

„Annie a Wallace, rodiče tohohle vrhu, jsou ostřílení rodiče, svoje výrostky povzbuzovali v plavání, a co nevidět budou z paterčat profíci,“ chválila mláďata Owensová. Experti vysvětlili, že malé vydřičky zatím mají „dětskou srst“, která ještě není plně voděodolná a není schopná izolovat teplo. Doplnili také, že vydry asijské jsou nejmenší druh vydry na světě.

Vydřičky hledají jméno

Vydřičky ještě nemají jméno, do pojmenování vyder se na facebooku zoo mohou zapojit všichni milovníci zvířat. Anketě zatím vévodí jména s vánoční tematikou jako Louskáček, Santa nebo Noel. V oblibě jsou také jména inspirovaná sladkostmi Sušenka, Drobek, Haribo nebo Lízátko.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi