Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Premiér vyrukoval s vyznáním lásky. Ale štěstí s „vydřičkou“ brání Johnsonův rozvod

Autor: Darina Jíchová - 
17. ledna 2020
21:35

Vztah britského premiéra Borise Johnsona (55) s environmentální aktivistkou Carrie Symondsovou (31) už je oficiální. Chybí mu jen zasnoubení a svatba, které ale brání premiérův probíhající rozvod. O tom, že to Johnson se svou „vydřičkou“, jak své přítelkyni přezdívá, myslí vážně, v Británii už nikdo nepochybuje. Na seznam svých ministerských zájmů totiž zařadil také práci environmentální organizace Oceana, pro kterou jeho milá pracuje, uvedl list Daily Mail.

Johnson na seznam svých zájmů zařadil práci organizace Oceana, která se zajímá o zachování mořských organismů. Symondsová environmentální skupině se sídlem ve Spojených státech dělá komunikační šéfku, stejnou funkci v minulosti zastávala i u konzervativců.

Boris Johnson a triumfální gesto po úspěšných vobách. S milenkou Carrie Symondsovou a jejich psem vyrazil oslavit porážku labouristů (13.12.2019) Boris Johnson a triumfální gesto po úspěšných vobách. S milenkou Carrie Symondsovou a jejich psem vyrazil oslavit porážku labouristů (13.12.2019) | Reuters

„Do roku 2030 je třeba ochránit 30 procent světových oceánů. Jsem nesmírně potěšena, že se britská vláda ujala vedoucí role v tomto projektu,“ napsala Symondsová na svém twitteru a nepřímo ocenila Johnsonovo gesto. Příspěvek doplnila o video organizace Greenpeace, která projekt na záchranu oceánů vede.

Britští novináři Johnsonův počin chápou jako vyznání lásky k Symondsové, která se zasloužila i o drtivé vítězství premiérovy Konzervativní strany u prosincových předčasných voleb. Konzervativci deklasovali opozici, labouristé dokonce dosáhli nejhoršího výsledku od roku 1935. Symondsová spolupracovala na předvolební kampani, lobbovala hlavně za kandidátky konzervativců.

První vyznání přišlo po výhře u voleb

Johnson během oslav svého obrovského vítězství nadšeně objímal Symondsovou, během krátkého projevu ji držel kolem pasu a před novináři prohlásil, že bude „jeho první dámou“. Johnson má ale problém, jeho rozvod stále není vyřízený, takže se svatbou bude muset ještě počkat.

„Činí mě neuvěřitelně šťastným,“ uvedl před nadšeným davem konzervativců, naznačil, že by se rozhodně nebránil dalšímu manželství. Pár společně „vychovává“ psa Dilyna, který jim často dělá společnost na mnoha akcích.

Zařazení Oceany na seznam Johnsonových zájmů je první oficiální krok, který jako premiér v jejich vztahu učinil. Symondsová dosud žádnou konkrétní roli nezastávala, nemá ani vlastní tým. Tisk spekuluje, že to se zřejmě co nevidět změní a ona se ujme funkce první dámy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vagin-analev ( 17. ledna 2020 22:02 )

Prosím čtěte si po sobě vy dementi co pouštíte na stránky.

Zobrazit celou diskusi