Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Brečela jsem, ale nechtěla ji ztrapnit.“ Obamová popsala, jak vezla dceru na kolej

Autor: Darina Jíchová - 
15. prosince 2019
15:15

Bývalý první pár Spojených států Michelle a Barack Obamovi zůstávají mezi lidmi nesmírně oblíbení a Američané přímo dychtí po zprávách, jak si někdejší prezident a jeho rodina žijí. Obamová tento týden například odhalila, jak nesla odchod mladší dcery Sashy (18) na vysokou školu a její stěhování na kolej. „Snažila jsem se ji neztrapnit,“ sdělila bývalá první dáma v rozhovoru pro deník USA Today s dcerou exprezidenta George Bushe mladšího Jennou Bushovou-Hagerovou.

Obamová už s novináři několikrát promluvila o tom, jak je pro ni a manžela těžké vyrovnat se s „prázdným hnízdem“. Obě dcery, Sasha a starší Malia (21), už žijí mimo domov. Jako pyšná matka se pochlubila, že mladší dcera teď studuje na Michiganské univerzitě a že jí pomáhala se stěhováním.

Bývalá první dáma USA Michelle Obamová s Jennou Bushovou-Hagerovou během jejich společné cesty do Vietnamu. Bývalá první dáma USA Michelle Obamová s Jennou Bushovou-Hagerovou během jejich společné cesty do Vietnamu. | Instagram Jenny Bushové-Hagerové

U loučení brečel i exprezident Obama

„Brečela jsi?“ přerušila Obamovou Bushová-Hagerová. „Brečela. Opravdu jsme se snažili, nechtěli jsme ji s Barackem ztrapňovat, protože tam byli její spolubydlící,“ připustila bývalá první dáma. Se stěhováním Sashe pomáhali nejen rodiče, ale také sestra Malia. Slza prý ukápla všem třem.

Michelle Obamová s dcerami Malií a Sashou Michelle Obamová s dcerami Malií a Sashou | Instagram M. Obamové

„Když jsme nasedli do auta a řekli jsme si naše poslední tak ahoj, přišlo to na nás,“ vyprávěla Obamová. S Bushovou-Hagerovou a oblíbenou herečkou Julií Robertsovou se nedávno vypravila do Vietnamu, kde společně propagovaly právo dívek na vzdělání.

Obamová: Už nikdy nebudou malé holky

„Samozřejmě jsem na holky pyšná, jak vyrostly a jak se osamostatněly, ale cítím se zádumčivě. Padá na mě melancholie, když si uvědomím, že už to nikdy nebudou ty malinké holčičky, které jsme chovali a které naslouchaly každému našemu slovu a hleděly na nás s absolutním obdivem. Tahle doba je už za námi,“ prohlásila Obamová.

Bývalá první dáma USA Michelle Obamová s dcerami a matkou. Bývalá první dáma USA Michelle Obamová s dcerami a matkou. | Instagram Michelle Obamové

„Jsou mojí inspirací, jsou soucitné, jsou chytré. Jsou vlastně důvodem, proč jsem se pustila do kampaně za vzdělání dívek, ve všech dívkách vidím sebe a svoje dcery. Není mezi námi žádný rozdíl,“ řekla o svých dcerách a vzdělávacím projektu.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi