Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Exprezident musel znovu do nemocnice. Carter (95) doma spadl a zlomil si pánev

Autor: ČTK - 
22. října 2019
15:40

Bývalý americký prezident Jimmy Carter (95) si v pondělí při pádu ve svém domě zlomil pánev a je hospitalizován. Oznámila to agentura AP s odvoláním na sdělení Carterovy nadace. Politik si letos přivodil několik zranění, naposledy před dvěma týdny při pádu utrpěl tržnou ránu nad obočím, která si vyžádala 14 stehů. V květnu Carter prodělal operaci kyčle.

Fraktura pánve je podle lékařů spíše menší. Carter je prý v dobré náladě a těší se na propuštění do domácího ošetřování.

Exprezident USA Jimmy Carter (95) je na svůj věk velmi aktivní. Exprezident USA Jimmy Carter (95) je na svůj věk velmi aktivní. | Reuters

Carter dostal Nobelovu cenu míru

Jimmy Carter je významný politik Demokratické strany, prezidentem byl v letech 1977 až 1981 a je nejstarší žijící hlavou Spojených států. Jeho manželství s dvaadevadesátiletou Rosalynn Carterovou se nedávno stalo nejdelším manželským svazkem mezi všemi prvními páry v dějinách USA. S více než 73 společně prožitými lety překonali rekord George a Barbary Bushových.

Carter, který stále vyučuje v nedělní škole a věnuje se filantropii a humanitární činnosti, dostal v roce 2002 za aktivity v oblasti lidských práv Nobelovu cenu za mír.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi