Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Putin slavil 67. narozeniny. Sbíral houby na Sibiři o holi a s ministrem po boku

Autor: blv - 
7. října 2019
19:05

Na své narozeniny ruský prezident Vladimir Putin zmizel z Kremlu. Toulá se na Sibiři po horách v okolí řeky Jenisej jen v doprovodu ministra obrany Sergeje Šojgua. Prezidentova tisková služba k tomu vydala fotografie, na kterých Putin a Šojgu sbírají houby, brusinky a šišky. 

„Při sbírání lesních suvenýrů Vladimir Putin vystoupil na vrcholek o výšce skoro 2000 metrů, to je výš než oblaka,“ uvedla ruská televize NTV. Zatímco prezident sbíral houby, ministra obrany zaujal trs divokých brusinek. Zvažoval, že by ho vysadil na chatě u Moskvy, což mu prezident rozmluvil s tím, že by si tam brusinky asi nezvykly. 

Ruský prezident Vladimir Putin slavil 67. narozeniny na Sibiři. Ruský prezident Vladimir Putin slavil 67. narozeniny na Sibiři. | Reuters

Volný čas Putin se svým ministrem obrany netráví poprvé. Už před dvěma lety společně vyrazili na ryby a opět to bylo na Jeniseji. A loni spolu byli ve stejných místech sbírat houby.

Putin i Šojgu byli oblečeni do přírody, takže připomínali spíš párek zkušených trampů vyzbrojených noži a sekerkami. Putin si navíc při chůzi vypomáhal dlouhou chodeckou holí. To není nic výjimečného. Svět se bavil například nad dovolenkovým outfitem kancléřky Angely Merkelové při její dovolené v Alpách. 

Narozeniny Putin tráví nejčastěji pracovně nebo v úzkém kruhu rodiny v Moskvě. Do tajgy si ale odskočil v roce 2014. Podle oficiálních informací se nacházel 300 až 400 kilometrů od nejbližšího obydleného místa. Nachodili jsme po horách asi devět kilometrů, ještě teď mě celé tělo bolí, postěžoval si tehdy Putin. Prezident slavil své narozeniny „ve velkém“ jenom v roce 2004. V Petrohradě se konala na jeho počest slavnostní večeře a pak i ohňostroj. 

Další volnočasové aktivity ruského prezidenta:

  • 2009 se v batyskafu ponořil na dno Bajkalského jezera
  • 2009 obnažený do půli těla se projížděl na koni nedaleko Kyzylu
  • 2010 se zúčastnil výpravy za sněžnými leopardy na jihu Sibiře
  • 2010 testoval jeden z vozů formule 1
  • 2011 s podmořskými archeology objevil na dně Černého moře dvě amfory (později se ukázalo, že je tam pro něj připravili)
  • 2012 v deltaplánu ukazoval bílým jeřábům cestu do teplých krajin
  • 2014 značkoval šelmy v tygří rezervaci
  • 2015 se v batyskafu potopil do Černého moře při návštěvě anektovaného Krymu
  • 2018 strávil dovolenou plavbou po Jeniseji a rybolovem
  • 2019 v batyskafu se potopil k vraku sovětské ponorky ve Finském zálivu

y1xcvbnm ( 7. října 2019 19:49 )

připádá mi že to ani není on, nebo je po plastice obličeje a nebo je to jeho dvojník, nezdá se mi že to byl on.

Zobrazit celou diskusi