Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Putinova agentka „Cornetto“: Zmrzlinu mu dává roky stejná žena, je z tajné služby?

Autor: Mii - 
30. srpna 2019
09:42

Pracuje pro tajnou službu, nebo ne? Tuto otázku si aktuálně pokládá celé Rusko ve vztahu k ženě, od které ruský prezident Vladimir Putin koupil během návštěvy letecké výstavy v Moskvě zmrzlinu. Jak upozornili místní novináři, stejná žena mu pochutinu prodala na stejné akci dva roky zpátky. Že nejde o náhodu, naznačuje fakt, že ostatní zmrzlináři a další zaměstnanci areálu ji neznají, informuje deník DailyMail.

Vypadalo to jako letní povyražení dvou státníků. Putina přijel v týdnu navštívit turecký prezident Recept Tayyip Erdogan a dvojice se v Moskvě přišla podívat na mezinárodní leteckou výstavu MAKS-2019, na které byl mimo jiné představen ruský dopravní letoun MS-21, který má konkurovat americkým boeingům a evropským airbusům. Politici nejdříve obdivovali techniku a pak vyrazili ke stánku se zmrzlinou, kde Putin koupil svému příteli kopeček v kornoutu.

Nic by na tom nebylo zvláštního, nebýt ženy, která zmrzlinu prodávala. Ruští novináři si všimli, že se nápadně podobá prodejkyni, která ruskému prezidentovi pamlsek prodala na stejné akci dva roky zpátky. Vlastně jde o tu samou ženu. To by také nebylo až tolik zvláštní, ovšem záhadná zmrzlinářka se objeví jen tehdy, kdy má přijít Putin. Ostatní stánkaři ji neznají a i letos zmizela hned ten den, co prezident odešel.

Ruský prezident Vladimir Putin koupil svému tureckému protějšku zmrzlinu. Její prodejkyně vzbudila pochyby. Ruský prezident Vladimir Putin koupil svému tureckému protějšku zmrzlinu. Její prodejkyně vzbudila pochyby. | Reuters

Náznaků je hodně

Objevily se proto spekulace, zda nejde o příslušnici tajné služby, která na ruského prezidenta dává v přestrojení pozor. „Určitě je plukovníkem FSO,“ uvedl ruskému deníku Moskovskij Komsomolets (MK) nejmenovaný zdroj. FSO, celým názvem Federální služba ochrany Ruské federace, je agentura, která zajišťuje bezpečnost prezidenta.

Deník kontaktoval i mluvčího Putina Dmitrije Peskova, ten ale nic nepotvrdil. „Vážně nevím, jestli je to ta samá žena. Je jasné, že na MAKS pracují společnosti opakovaně a to se týká i prodejců zmrzliny,“ uvedl muž.

Podle MK ale existuje více důkazů, že žena je skutečně členem tajné služby. Zmrzlinu značky, kterou si koupil Putin, neprodala žádnému jinému návštěvníkovi. Neměla navíc žádné drobné peníze (podezřelé u stánkaře) a když jí Putin dával bankovku, nezvládla mu vrátit.

Prezident jen odvětil, ať zbylou hotovost věnuje na rozvoj letecké síly Ruska. To stejné se odehrálo dva roky zpátky, také neměla drobné na vrácení a také s ní Putin komunikoval. Jejich interakce jsou v obou případech zaznamenané na fotografiích i na videích.

Pepa Re ( 30. srpna 2019 12:24 )

Určitě nějaký retardovany havloid

santikxauz ( 30. srpna 2019 10:40 )

To jsou starosti,raději pátrejte,které hovado pomalovalo sochu Koněva.

Zobrazit celou diskusi