Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Katastrofa se prý nekoná. Trump ze summitu: „Falešná a nechutná média“

Autor: ČTK - 
25. srpna 2019
09:23

Dosavadní jednání na summitu skupiny vyspělých světových ekonomik G7 v jihofrancouzském Biarritzu byla velmi dobrá. Na twitteru to napsal americký prezident Donald Trump. Zároveň kritizoval „falešná a nechutná“ média, která podle něj před vrcholnou schůzkou nepravdivě informovala o napětí ve vztazích sedmi zemí skupiny.

„Než jsem přijel do Francie, říkaly falešné a nechutné zprávy, že vztahy se šesti ostatními zeměmi v G7 jsou velmi napjaté a že dva dny jednání budou katastrofou,“ napsal ráno na twitteru Trump. „No, máme velmi dobré schůzky, lídři spolu vychází velmi dobře a naší zemi se hospodářsky vede skvěle,“ doplnil šéf Bílého domu.

 Podle něj některá média nepravdivě informují proto, aby mu znesnadnila vítězství v příštích prezidentských volbách v roce 2020. Cílem novinářů je podle něj rovněž způsobit hospodářskou recesi.

Za média šířící falešné zprávy, takzvané fake news, Trump označuje ta média, která o něm píší kriticky, připomněla agentura DPA. Zaměřuje se například na zpravodajské televize CNN, NBC a ABC či listy The New York Times a The Washington Post. Novináře kritizovaných médií už několikrát označil za nepřátele lidu.

Trump se v sobotu po příletu do Biarritzu setkal nejprve s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem, později povečeřel s představiteli všech států skupiny G7. Na twitteru poté napsal, že Francie a Macron zatím odvedli skvělou práci. Summit v Biarritzu bude pokračovat až do pondělí.

strejda777 ( 25. srpna 2019 11:55 )

Přesně! Proč tedy povolují diskusi. když ji neotisknou?

jajas ( 25. srpna 2019 11:53 )

Že by se Trumpík přidal k Zemanovi, když říká: Falešná a nechutná média“

tryskomys ( 25. srpna 2019 11:20 )

bohužel se nesmím k vašemu názoru vyjádřit.

tryskomys ( 25. srpna 2019 11:17 )

Ráda bych věděla,kde je svoboda slova v dnešní době,když mi už delší dobu mažete mé příspěvky k diskusi,horší než za totáče.

Taurus70 ( 25. srpna 2019 10:37 )

Milan mid👍👍👍

Zobrazit celou diskusi