Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Macronová se vrátila po operaci do Paříže: Úraz na lodi? Ortézu dál kvůli fotkám skrývá

Autor: Darina Jíchová - 
23. srpna 2019
10:30

První dáma Francie Brigitte Macronová (66) se po několikatýdenní dovolené vrátila zpátky do Paříže, včera společně s manželem, prezidentem Emmanuelem Macronem (41), přivítala v Elysejském paláci nového řeckého premiéra a jeho manželku. Tvář Macronové zdobil široký úsměv a odložila i ortézu, Francouzka si na konci dovolené vykloubila rameno, 3 týdny by měla nosit závěs. První dáma ale trochu „podvádí“ a při focení se zahraničními politiky ortézu sundavá, informoval deník Daily Mail.

Novináři dlouho čekali, až se Macronová vrátí do veřejného života. Zajímalo je hlavně, jak bude vypadat po kosmetické operaci, kterou podstoupila 17. července na soukromé americké klinice v Paříži, služby tamní plastické chirurgie využívá řada celebrit. Není jasné, o jaký zákrok se jednalo, musela však být pod celkovou narkózou, operace zabrala 3 hodiny a vedl ji věhlasný chirurg. Šlo zřejmě o nějakou omlazovací kúru, francouzský tisk „sází“ na vyhlazení vrásek v obličeji.

První dáma Francie Brigitte Macronová si kvůli vykloubenému rameni s manželkou řeckého premiéra Marevou Grabowskou-Mitsotakisovou potřásla levou rukou. První dáma Francie Brigitte Macronová si kvůli vykloubenému rameni s manželkou řeckého premiéra Marevou Grabowskou-Mitsotakisovou potřásla levou rukou. | Reuters

První dáma se dva dny zotavovala v Latern ve Versailles, pak se přesunula za manželem do letního sídla prezidentů na jihu Francie. Na veřejnosti se objevila měsíc po operaci, v neděli 18. srpna se mihla v davu během oslav 75. výročí vylodění spojenců na jihu Francie. Známky „záhadné“ operace na ní nebyly nijak extrémně viditelné, zaujala ale pravou rukou v ortéze.

Úraz na lodi?

Média okamžitě začala pátrat po tom, co se Macronové o prázdninách stalo. Je o ní známo, že je vášnivou cyklistkou, vloni se po regionu v doprovodu bodyguardů proháněla na kole, fotografové ji také minulý rok načapali, jak řádí na vodním skútru. Za její zranění ale nemůže kolo, Macronová podle všeho upadla na lodi a vykloubila si rameno, informoval list Le Journal du Dimanche.

Černá ortéza má ruku znehybnit a urychlit hojení zranění, s tímto nevšedním módním doplňkem Macronová vítala ve Fort de Brégançon ruského prezidenta Vladimira Putina, na focení ji ale odložila. K incidentu na lodi došlo na závěr dovolené Macronových a podle lékařů by měla mít ruku v závěsu zhruba 3 týdny.

S premiérem si Macronová třásla levicí

Včera ji při setkání s řeckým premiérem Kyriakosem Mitsotakisem a jeho ženou Marevou Grabowskou-Mitsotakisovou (52) neměla vůbec. Elegantní Macronová se „vyzbrojila“ elegantními béžovými šaty a hnědými lodičkami, usmívala se na všechny strany a celkově působila velmi vitálně a mladistvě, jen málokdy by hádal, že ji s Grabowskou-Mitsotakisovou dělí rozdíl 14 let. Pravou ruku si Francouzka držela u těla, zřejmě aby ramenu ještě víc neublížila. S premiérem a jeho manželkou si potřásla levou rukou.

Dámy si očividně měly co říct a po rychlém focení opustily své manžele. Macronová preferuje minimalistické a monochromatické modely, Řekyně vedle ní v modrobílých pruhovaných kalhotách, červené halence s mašlí a modrém saku působila křiklavě, obě ženy ale ukázaly, že mají vybraný, byť každá svůj osobitý, styl.

Macronovy čeká další rychlý přesun do jihozápadního města Biarritz, kde budou o víkendu hostit summit skupiny G7, první dáma se bude starat o program manželek ostatních státníků. Je otázkou, zda dorazí i její přítelkyně Melania Trumpová. Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa se vyhla letošnímu summitu G20 v japonské Ósace.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi