Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kabelka jí zachránila život. Žena se ubránila smečce divokých psů

Autor: blv - 
21. července 2019
13:58

Smečka velkých zdivočelých psů zaútočila na ženu, která u sebe měla jen kabelku. Ta jí stačila k tomu, aby se bránila tak, dlouho, dokud jí neposkytl pomoc jeden z kolemjdoucích. Na záběrech pořízených z nedalekého okna je vidět, jak psi na ženu dorážejí a snaží se ji obklíčit.

Incident se stal uprostřed sídliště v ruském Krasnojarsku. Jak píše web tvzvezda.ru, podle místních obyvatel pouliční smečka nezaútočila na místní obyvatele poprvé a nikdo problém neřeší. Místní ochránci zvířat upozorňují, že zvířata si pouze chrání svoje teritorium.

Video  Smečka psů útočí na ženu  - vkontakte
Video se připravuje ...

To se ale u obyvatel sídliště nesetkalo s pochopením. „Teď budou aktivisti ještě  křičet, že to sama vyprovokovala,“ napsal jeden z nich na sociální síti „vkontakte“. Podle místních je jediné řešení – odstřel zdivočelých zvířat. Program odchytu a kastrace, který radnice zkoušela, se totiž ukázal jako nedostatečný– zvířat stále přibývá.

Městské orgány slíbily, že se vážnou situací budou intenzívně zabývat. Dosud je ale nevyburcoval ani případ z roku 2017, kdy smečka psů zle potrhala devítiletou holčičku. Zahnat se je podařilo až otci dítěte, který přivolal záchranku. Poslední útok divokých zvířat se v Krasnojarsku stal před necelými dvěma měsíci, kdy psi zamordovali několik zvířat v místním zookoutku.

Zobrazit celou diskusi