Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svlékni se a dřepuj ve výloze, ztrestal sekuriťák zlodějíčka. Dalšího obarvili „zelenkou“

Autor: blv - 
23. července 2019
17:55

Člen ochranky v obchodě se s dopadeným zlodějíčkem moc „nemazal“ a alternativní trest vymyslel hned na místě. Jenže jeho originální přístup někdo natočil na mobil a video se dostalo na internet. Ne všichni byli z policistova jednání nadšeni. Vzbudilo podobné emoce jako barvení dopadených podvodníčků zelenou dezinfekcí. 

Teď ho chytneme, za hodinu bude krást jinde - tohle pravidlo musí u členů ochranky v obchodech vzbuzovat pocit temné beznaděje. Za drobné krádeže totiž hrozí akorát nevelká pokuta. A tak není divu, že hlídači v jednom z obchodů sítě „Pjaťorka“ v ruském městě Orel „ruply“ nervy a rozhodl se, že s dopadeným rošťákem zúčtuje po svém.

Mladík se musel svléknout do trenýrek, stoupnout si do výlohy a dělat dřepy. Video se záhy stalo hitem internetu a objevilo se i na ruských zpravodajských webech. Část sledujících alternativní trest ocenila, druhá upozorňuje na to, že nikdo nemá právo brát spravedlnost do svých rukou.

Stejného názoru je i ruská policie a vypadá to, že stíháni nakonec budou oba - drsný člen ochranky i pachatel, který už obvinění obdržel. A protože toho má „na triku víc“ podle ruských zákonů mu teď hrozí trest od sto dvaceti hodin veřejně prospěšných prací až na dva roky vězení. 

Zelená je za trest

Nejoblíbenější „alternativním“ trestem  u samozvaných soudců v Rusku ale není nahaté cvičení. Nejpopulárnější je zlití pachatele  „zelenkou“. To je na východ od nás rozšířená dezinfekce, která má tři základní vlastnosti: je opravdu hodně zelená, špatně se smývá a smrdí. 

Ani Alexej Navalnyj dezinfekci neutekl Ani Alexej Navalnyj dezinfekci neutekl | profimedia

Tento zvyk vznikl u taxikářů, kteří tak trestali neplatící zákazníky. Hříšníka odvezli za město a tam mu dali na výběr: buď tě zmlátíme, nebo se sám a dobrovolně umyješ v  „zelence“. Většina pasažérů okamžitě volila druhou variantu a domů šla po svých zelenější než Rákosníček. Pro tento druh trestu se v ruštině ujal výraz  „ztrestat někoho na Avatara“. Jak přesné to je, se můžete přesvědčit v galerii.

„Avatar“ se stal tak populárním, že pronikl až do politiky. Na demonstracích se navzájem dezinfikují stoupenci odlišných názorů a občas to schytá i politik. Asi nejznámější obětí  „zelenky“ se stal opoziční předák Alexej Navalnyj, kterého zlili hned několikrát. A zelená pomsta postihla i aktivistky a členky punkové skupiny Pussy Riot.

 

Taurus70 ( 24. července 2019 06:50 )

Pokud evidentne kradl a ne kvuli hladu je treba byt nekompromisni a ti blbeckove co se jich zastavaji by potrebovali taky jednu vyc***u🤐🤐

prycsnima ( 24. července 2019 00:05 )

No a co s ochrankou co sama krade?

Nezadat ( 23. července 2019 21:51 )

pupak_1 ( 23. července 2019 21:50 )

Nestačilo by, místo dřepů, zlámat lumpovi ruce i nohy a odvézt ho někam do lesa?

Nezadat ( 23. července 2019 19:37 )

Jsou to parasiti co nikdy nebudou dělat a tak jim sekat ruce a bude klid.

Zobrazit celou diskusi