Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpův muž končí. Zaměstnance Bílého domu terorizoval bičem

Autor: ČTK - 
26. června 2019
18:07

Šéf protokolu administrativy amerického prezidenta Donalda Trumpa Sean Lawler se chystá skončit ve funkci. Informovala o tom agentura Bloomberg s tím, že se o něj zajímá inspekce, protože čelí obviněním ze zastrašování zaměstnanců. O Lawlerovi, kterého Trump podle Bloombergu neměl v oblibě, bylo mimo jiné známo, že po kanceláři chodil s bičem v ruce. Lawler a ani ministerstvo zahraničí případ nekomentovali.

Lawlera na post šéfa protokolu schválil Senát a jeho pozice je na úrovni velvyslance. Na starosti měl mimo jiné protokolární část Trumpových zahraničních cest nebo přípravu návštěv zahraničních státníků v Bílém domě. Původně měl tento týden také doprovázet Trumpa na summit skupiny dvaceti největších ekonomik světa (G20), kde ho ale nahradí jeho zástupkyně.

Televize NBC News uvedla, že Lawler jednal s podřízenými velice kontroverzním způsobem. Řada pracovníků proto kvůli nesouhlasu s jeho chováním podala výpověď.

Lawlera neměl očividně rád ani Trump, který ho přitom do funkce v roce 2017 navrhl. Podle Bloombergu se prezident často ptal na to, proč Lawler pro Bílý dům ještě pracuje.

netss ( 26. června 2019 19:44 )

Tenisové sázky, spolehlivé informace.
http­s://ne­tese­.blog­spot­.cz/

Zobrazit celou diskusi