Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Na stojáka“ v letadle? Nejsou to sedačky, ale „mučící zařízení“, shodují se experti

Autor: Darina Jíchová - 
25. června 2019
21:16

Letečtí experti měli během Pařížské letecké show možnost otestovat průkopnické sedačky na stání, se kterými na trh přišla italská společnost Aviointeriors. Jedná se o vylepšený model The Skyrider 3.0, návrh cestování „na stojáka“ by měl zvýšit počet cestujících na palubě o 20 procent. Nicméně odborníci, kteří si je vyzkoušeli, s nimi spokojení nejsou. „Utrpení,“ popsali zážitek, vyzvali aerolinky, aby je nezaváděly, informoval deník Daily Mail.

Minulý týden se v Paříži konala každoroční letecká show, na vyzkoušení zde byly i inovativní sedačky, nebo spíše opěrky na stání. Jedná se o vylepšenou verzi už dříve prezentovaných modelů, podle reakcí expertů mají sedadla daleko k dokonalosti a pohodlnosti.

Odborníci: Mučící zařízení

„Nacpal jsem svou 188 centimetrů vysokou postavu do 58 centimetrů veliké sedačko-opěrky, za mě je to jasné ne, jen uvelebit se mi trvalo 10 minut, bylo to utrpení, “ popsal na twitteru letecký reportér Andreas Spaeth. 

„Základní otázkou je: Co vedlo Aviointeriors, aby přišli s takovým mučícím zařízením?“ i další letecká novinářka, Kathryn Creedyová, si na novinku postěžovala na sociálních sítích.

„Někdo do sedla? Nevím, jaké aerolinky by šly do toho, aby na palubu instalovaly tyhle napůl stojací, napůl sedací místa, ale jestli do toho někdo půjde, máte aspoň ministolečky na jídlo,“ uvedl letecký nadšenec Tim Jue. Jeden z expertů se obrátil přímo na nízkonákladovou společnost easyJet. „Prosím, prosím, prosím nikdy neinstalujte tyhle sedačky,“ napsal na twitteru Sam Vines.

Výhody stání: Lehčí a levnější sedadlo

Společnost Aviointeriors uvedla, že jejich sedadla Skyrider zvýší kapacitu letadla o 20 procent, cestující by se ale museli smířit se zmenšením už tak malého prostoru na nohy, a to ze 71 centimetrů na 58. Vývojáři z Aviointeriors se domnívají, že by jejich sedačky mohly vyhovovat strojům jako Airbus A321, A320 nebo Boeingům 737, všechny tři letouny většinou létají na krátkých spojích.

Firma Aviointeriors rovněž zdůraznila, že opěrky Skyrider jsou o 50 procent lehčí než klasická sedadla a budou také značně levnější než místa v ekonomické třídě. Zatím není známé, zda nějaké aerolinky plánují instalaci této novinky a létání „na stojáka“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

animka ( 26. června 2019 14:56 )

Kdo má hemeroidy, na let do smrti nezapomene!

jana999 ( 26. června 2019 08:43 )

a lehnou si na podlahu, jako to dělají ve vlacích

gepama ( 26. června 2019 08:03 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Pohybovenadany ( 26. června 2019 00:45 )

Bežte do hrdele. Příště nas tam budou věšet jak netopýry a vyhazovat nad letištěm s padákem !!!!

Moneto ( 25. června 2019 22:58 )

Tohle je tak na namožený třísla. Než na tomhle sedět, tak radši budu stát. To musel vymyslet člověk, kterej má v kanclu relaxační křeslo.

Zobrazit celou diskusi