Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář rozzuřil sousedy. Chce po nich, aby mu přispěli na rychlejší internet

Autor: tva - 
22. června 2019
20:18

Nejbohatší Brit, Sir Jim Ratcliffe (66), jehož jmění se odhaduje na 21 miliard liber (přes 600 miliard korun), požádal své sousedy o to, aby se finančně podíleli na stavbě vysokorychlostní internetové sítě, kterou si nechává do svého domu nainstalovat. A pořádně je tím rozzuřil. Píše o tom britský server Daily Mail.

Miliardář, jenž vlastní luxusní sídlo v oblasti Thorns Beach na samém jihu Anglie, si objednal výkop (připojení je vedeno přes optické vlákno, které je „dotaženo“ až ke klientovi domů, pozn. red.) nezbytný k instalaci připojení a zaslal dopis deseti svým sousedům, ve kterých je žádá o to, aby se na stavbě finančně podíleli, pokud chtějí připojení v budoucnu také využívat.

Ratcliffe zároveň v sousedství využívá služeb bezpečnostní ochranky, která je v oblasti přítomna i v době, kdy zde miliardář nepobývá. Ozbrojení muži totiž hlídají i samotnou stavbu internetového připojení. Výkop za tisíce liber o délce zhruba půl kilometru, do kterého bude optický kabel položen, navíc poměrně významně zasahuje do vzhledu chráněné krajiny.

To však není jediný problém spojený se stavbou. Sousedé si stěžují, že stavební zábor spojený s výkopem jim komplikuje přístupovou cestu k jejich domovům. Přes oblast mohou údajně projít jen v případě, kdy dělníci vypnou stavební stroje.

a-z- ( 22. června 2019 21:52 )

Na chudý musí bejt přísnost.

y1xcvbnm ( 22. června 2019 20:55 )

a mohl by si taky požádat o dotaci

Zobrazit celou diskusi