Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

„Sbohem, s*áči!” Právník natočil, jak vyhodil mývala ze své lodi, teď se kaje

Video, na kterém je zachycen muž shazující mývala z lodi do moře, se stalo předmětem vyšetřování amerických úřadů.
Video, na kterém je zachycen muž shazující mývala z lodi do moře, se stalo předmětem vyšetřování amerických úřadů.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: tva - 
18. května 2019
21:00

Video, na kterém je zachycen muž shazující mývala z lodi do moře, se stalo předmětem vyšetřování floridské komise pro vodní a suchozemskou faunu. Pořídil a zveřejnil jej Thomas Cope, právník z města Clearwater. Po kritice, která se na něj v důsledku jeho činu snesla, se omluvil.

V nahrávce, dostupné na serveru YouTube, na mývala nejprve pokřikuje. Zvíře se údajně schovávalo v útrobách plavidla a vylezlo až po několika hodinách, když byla loď už zhruba 20 mil od břehu. „Vypadni ku*va z mojí lodi!” křičí Cope, zatímco mýval už se drží za okraj plavidla. „Budeme ho muset něčím postrčit,” dodává muž posléze. Na dalším záběru už je zvíře ve vodě a snaží se ze všech sil udržet nad hladinou. Cope se k němu nakloní a říká: „Sbohem, s*áči!“

Video diváci okamžitě odsoudili a mužovo chování označili jako „nechutné“ a „odsouzeníhodné“. Cope se ve svém vyjádření za své činy omluvil a dodal, že by si přál, aby se v té chvíli mohla loď vrátit na břeh, aby bylo možné mývala vysadit do bezpečí.

„To zvíře pobíhalo po celém plavidle a vrčelo, což nám s kamarádem působilo potíže při řízení lodi. Protože víme, jak dokáží být mývalové vzteklí a nepředvídaví, vyhodnotili jsme, že jediný způsob, jak s celou situací naložit, je dostat zvíře z lodi pryč,“ vyjádřil se později Cope. Dodal, že s mývalem – který se téměř s jistotou na širém moři utopil – v danou chvíli soucítil a bylo mu jeho osudu líto.

Komise, která se videem začala zabývat, uvedla, že incident rozhodně nebere na lehkou váhu a zřídila zvláštní telefonní linku, kam mohou volat lidé, kteří by měli nějaké další informace o případu. „Rozhodně není v ničím zájmu podléhat spekulacím, nicméně můžeme s jistotou uvést, že jakékoli chování vykazující znaky krutosti a brutality vůči zvířatům nemá ve státě Florida – stejně jako v celé společnosti – místo,“ uvedli představitelé komise.

petr12 ( 19. května 2019 10:06 )

určitě ODS parchan­t,špí­na,zá­keřný dobytek který taky by podřezával prezidenta!! Fialo vy jste neskutečná pakáž­,tune­lářu,­kmotru­,kři­váku a vrahu!!!

hafblaf ( 19. května 2019 09:10 )

Asi si zrovna sjetý, co?

Monikay ( 19. května 2019 09:05 )

ta omluva bude mývalovi hodně platná...

PPP150W ( 19. května 2019 09:02 )

V tom případě je mi záhadou, že vás už dávno někdo nezastřelil.

prudentiacz ( 19. května 2019 08:33 )

Právník hňup se omluví, ale černoška, co v Nevadě vykopla staříka z autobusu, ta se za nic rozhodně omlouvat nebude: http­s://tv­.idnes­.cz/in­cident-autobus-usa-nevada-dpm-/zah­ranic­ni.as­px?id­vide­o=V190­516_16­5031_id­nestv_­pest

Zobrazit celou diskusi