Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Střelba na škole v Denveru: Dva studenti zabili spolužáka (†18) a dalších 7 zranili

Aktualizováno -
8. května 2019
06:44
Autor: ČTK - 
7. května 2019
23:14

Dvojice střelců v úterý na škole na předměstí Denveru zabila 18letého studenta a zranila jich dalších nejméně sedm. Ranění byli převezeni do nemocnice, někteří v kritickém stavu. Oba podezřelí jsou také studenti, jeden z nich je nezletilý. Nyní jsou v policejní vazbě.

Místní nemocnice přijaly nejméně osm raněných, některé v kritickém stavu. Tyto oběti musely být operovány. Jednou z nich byl i 18letý student, který později svým zraněním podlehl, oznámil místní šerif Tony Spurlock.

Spurlock předtím na tiskové konferenci řekl, že dvojice střelců vešla do školy a spustila palbu na studenty ve dvou třídách. Všem obětem bylo nejméně 15 let.

Policie a bezpečnostní složky se odmítly vyjádřit k možnému motivu běsnění s vysvětlením, že vyšetřování, s nímž pomáhá i Federální úřad pro vyšetřování (FBI), je ve svých počátcích.

Spurlock řekl, že oba střelci byli studenty na téže škole se zaměřením na přírodní vědy, techniku a matematiku v Highlands Ranch jižně od Denveru. Šerif dále bez dalších podrobností řekl, že byla zajištěna jedna střelná zbraň.

Školu, ve které střelci zaútočili odpoledne místního času, navštěvuje více než 1850 dětí od školky až po 12. třídu. Poblíž se nachází i pobočka místní policie, takže policisté byli na místě téměř okamžitě.

Incident se odehrál týden poté, co 22letý muž střílel v areálu Severokarolínské univerzity v Charlotte a pistolí zastřelil dva lidi a další čtyři zranil. Střelec byl zatčen.

Škola v Highlands Ranch je vzdálená jen necelých devět kilometrů od střední školy Columbine na denverském předměstí Littleton. Před 20 lety tam dva studenti zastřelili dvanáct spolužáků a učitele a nakonec i sebe. Dalších 24 lidí bylo zraněno

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lucio1 ( 8. května 2019 08:15 )

Jsou už to takové "běžné" zprávy., vlastnictví se naopak musí omezit.,
co je platné, že každý bude mít zbraň, než ji vytáhnou vyprázdním
celý zásobník...

sekebo ( 8. května 2019 06:59 )

V Júeséj je zavražděno střelnou zbraní nebo se zastřelí, ročně přes
30 000 lidí, to je přes 80 lidí denně. Kdyby se pouze tomu věnoval
nějaký časopis, tak může vycházet denně, včetně víkendů a svátků.
Trumpovo řešení = více zbraní lidem, prý aby se mohli bránit. Zbrojaři
se radují, Trumpíkovi zajisté nějako "malou domů" přihodí a ať žije
svoboda!!! Zničení každého života, včetně toho spolužáka, je
samozřejmě pro slušné lidi nesmírná tragédie.

Zobrazit celou diskusi