Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Školákům se po očkování udělalo zle. Rozzuření rodiče pak podpálili nemocnici

Autor: peb, ČTK - 
22. dubna 2019
19:00

Několik set školáků v Pákistánu dnes muselo být převezeno do nemocnice, když se jim po očkování proti dětské obrně udělalo špatně. Rozzlobení rodiče a příbuzní některých dětí pak nemocnici podpálili, uvedla agentura AP.

Virus dětské obrny útočí na nervovou soustavu a je vysoce nakažlivý, může způsobit i trvalé ochrnutí. Postihuje hlavně děti a mladistvé a šíří se zejména kontaminovanými tekutinami a potravinami.

Nejnovější incident se stal v Péšávaru a představuje další úder proti snaze Pákistánu dětskou obrnu vymýtit, zvláště v oblastech, kde velká část populace bezpečnosti očkování nevěří.

Islamističtí extremisté na zdravotníky, kteří děti očkují proti obrně, spáchali už řadu útoků. Zároveň šíří konspirační teorii, že vakcínou se Západ snaží sterilizovat muslimy.

Pákistán, Afghánistán a Nigérie jsou jediné tři země na světě, kde se dětská obrna stále běžně vyskytuje, dodává AP.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1pravda1 ( 22. dubna 2019 22:36 )

Vakcína mohla být prošlá nebo špatně skladovaná, ale odbyt je odbyt. Nám tady stále cpou maso se salmonelou a zakázali kontroly masa, nyní pstruzi z Itálie s rakovinotvornou látkou... jsou země, kde se dováží odpad a už asi mezi ně patří i ČR. I ty vakcíny většinou dovážíme, když je možná dvojí kvalita potravin a připadá to EK normální, tak proč ne dvojí kvalita vakcín, vše už je možné.

doktormediciny ( 22. dubna 2019 20:47 )

Agfor...Nechte se psychiaztricky vystrit

PPP150W ( 22. dubna 2019 20:42 )

Vy jste pane rasista. Vy v podstatě schvalujete euthanasii z nevědomosti.

smradlavamakrela ( 22. dubna 2019 20:39 )

Primitivní národy jsou velice vítány v dederákově u pí a či Merkelky .Ta je má radši než Němce. Islam gehört zu Deutschland ,řekla tato bestie.

agfor ( 22. dubna 2019 19:59 )

Je dobře, že si lidé v některých státech nenechají kálet od "lékařů" na hlavu jeko Češi jenom proto, že to nějaký debil z ministerstva nařídil.

Zobrazit celou diskusi