Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Christine při nevinné hře pokousal vlastní pes: Přišla o nohy a ruku!

Autor: ital - 
21. dubna 2019
22:41

Pětapadesátiletou Christine Caronovou žijící v kanadském hlavním městě Ottawě změnila nevinná hra s jejím pejskem život hrozivým způsobem poté, co ji její miláček nedopatřením kousnul. Infekce, která se jí dostala do těla, ji přivedla na celý měsíc do kómatu. Když se probudila, zjistila, že jí lékaři amputovali obě nohy a levou paži.

Když si Christine Caronová (55) hrála na zahradě na přetahovanou se svým tříletým psíčkem plemene Shih-tzu, její miláček ji nešťastnou náhodou kousl. „Jen jsme si hráli na zahradě, když mě najednou omylem kousnul. Nemyslela jsem si, že to bude problém, jelikož jsem si ránu ihned vydezinfikovala,“ pověděla Christine. Čtyři dny poté však začala cítit nevolnost a navštívila lékaře.

Doktoři ji však uvedli do umělého spánku a probudili až po měsíci. Tehdy jí pověděli, že měla sepsi. „Řekli mi, že jediný způsob, jak mě mohli zachránit, bylo amputovat mi nohy a ruce. Naštěstí se jim podařilo zachránit mou pravou ruku. V tu chvíli jsem se rozhodla, že chci žít. Původně mi řekli, že přijdu o všechny končetiny, ale zázrakem se mi vrátil oběh do pravé paže.“

Po nehodě, která se stala v roce 2013, chodila Christine na rehabilitace a učila se chodit na protézách. „Trvalo však až do roku 2017, než mi dali pasivní protézu mé levé paže. Ta mi vyplňuje moje tričko, pomáhá mi udržet hrášek na talíři a také provádět další základní činnosti.

Přestože přišla o tři končetiny, snaží se Christine žít svůj život naplno, k čemuž jí pomáhá její rodina, jóga a snaha o zvýšení pozornosti na onemocnění sepsí. „Můj hlavní cíl byl dožít se padesáti, což bylo před pěti lety. Nyní se soustředím, abych co nejvíce upozornila na onemocnění sepsí a problémy post-septického syndromu, kterým trpí mnoho pacientů po prodělané sepsi,“ sdělila Christine.

„Potřebujeme více zastání a vzdělání. Protože sepse si nevybírá a nerozlišuje. Může se to stát komukoliv,“ dodala na závěr.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi