Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nouzové přistání boeingu na Floridě: Po dvou katastrofách měl problém s motory

Autor: ČTK - 
26. března 2019
23:45

Boeing 737 MAX 8 americké letecké společnosti Southwest Airlines musel dnes kvůli problému s motory nouzově přistát na mezinárodním letišti v Orlandu na Floridě. Letoun bez pasažérů původně směřoval na letiště Victorville v Kalifornii. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na americký Federální úřad pro letectví (FAA).

Po nehodě letounu tohoto typu v Etiopii, při níž 10. března zemřelo všech 157 lidí na palubě, nesmí letouny Boeing 737 MAX 8 a MAX 9 létat ve Spojených státech a desítkách dalších zemí včetně Česka. Stejný model letadla společnosti Lion Air se na konci října zřítil do Jávského moře. Obě havárie měly podobný průběh.

„Letadlo se obrátilo a přistálo bezpečně v Orlandu,“ informovala FAA. Na palubě nebyl žádný pasažér, aerolinky chtěly stroj jen přemístit na jiné letiště. Třebaže FAA lety boeingů této řady zakázala, cesty z jednoho letiště na jiné, kde má být letadlo odstaveno, jsou povolené.

Společnost Boeing „o incidentu ví a poskytuje svému zákazníkovi (technickou) podporu“, řekl její mluvčí. Letecká společnost Southwest Airlines se zatím k věci nevyjádřila.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi