Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putin se chtěl před MDŽ předvést na koni, hnědák Váňa ho ale pozlobil

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
8. března 2019
17:50

Ruský prezident Vladimir Putin (66) se znovu vyhoupl do koňského sedla. Tentokrát se projel ve společnosti pohledných příslušnic jízdního praporu moskevské policie, kterým pogratuloval k nadcházejícímu Mezinárodnímu dni žen. Obrázky šéfa státu na hnědákovi klusajícím v manéži s policistkami na bělouších obletěly ruské obrazovky po celé zemi. Kůň ale prezidenta trochu pozlobil, během focení nechtěl stát v řadě a s Putinem zacouval pryč, všiml si britský list The Sun.

Hnědák, kterého policistky přistavily šéfovi státu, se podle televize Rossija 24 oficiálně jmenuje Vandervals, ale slyší na jméno Váňa. Kůň se podle novinářů vzpouzel, ale jezdec jej zvládl.

Když si však kůň usmyslel, že nechce pózovat při focení, na pomoc musela přispěchat jedna z policistek a dovést ho i s Putinem zpět na místo. Ruský prezident se nad chováním hnědáka jen pousmál.

Policisty učí muž, který si vzal do parády i legendárního maršála

V manéži operativního policejního pluku podle listu Kommersant stále ještě vyučuje veterán Oraz Mamralijev, který posloužil jako instruktor maršálovi Georgiji Žukovovi před usednutím do sedla koně, aby velel přehlídce Rudé armády na počest vítězství nad Německem.

Prezident si z návštěvy odnesl zlatou podkovu, kterou mu na památku policistky a policisté z jízdního praporu věnovali.

Putinova popularita klesá

Putin si během téměř dvou desetiletí u kormidla moci pečlivě buduje pověst opravdového „chlapáka“. Už v minulosti se nechal fotit, jak se vysvlečen do půl těla projíždí na koni Sibiří, kde se také potápěl do ledových vod či pilotoval hasičské letadlo. V posledních měsících ale prezidentovi podle průzkumů klesá popularita, poznamenala agentura Reuters o kontextu projížďky.

Agentura AFP, která připočetla k budování obrazu dynamického šéfa státu ještě judo, zase připomněla, že MDŽ se v Rusku mohutně slaví. Tradičně je ale tento den chápán spíše jako příležitost zahrnout ženy květinami a dárky, než jako podpora rovnoprávnosti žen s muži.

 

Veni Vici ( 9. března 2019 10:32 )

Opět Česká ješitnost na světě není lepší a rozumnější prezident . Jejich ekonomika je úplně někde jinde než třeba USA atd.. a vy co můžete tak ho samozřejmě urazíte hanba hanba a ještě jednou hanba. Vladimir Putin je

ja-stana ( 8. března 2019 20:30 )

Máte pravdu, ten Kalousek je strašný blbb.

Lisa Perez ( 8. března 2019 20:07 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

prasatkopepicek ( 8. března 2019 18:33 )

No tak aby se konikovi nestala nejaka "nehoda"....

Zobrazit celou diskusi