Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Macronová ukázala nohy a v Dánsku zazářila. Nezastínila ji ani mnohem mladší princezna

Autor: Darina Jíchová - 
29. srpna 2018
11:33

První dáma Francie Brigitte Macronová (65) doprovodila svého muže, prezidenta Emmanuela Macrona (40) na zahraniční cestě do Dánska. Na banketu s královskou rodinou Macronová vedle královny Markéty II. (78) v tmavofialové róbě doslova zářila v bílých šatech s blyštivými aplikacemi. Díky mladistvému stylu by jen málokdo hádal, že dámy dělí „jen“ 13 let. Macronová se neztratila ani vedle korunní princezny Mary, která je skoro o 20 let mladší než Francouzka, uvedl deník Daily Mail.

Věk a styl oblékaní Macronové plní stránky tisku od začátku Macronovy kandidatury na prezidenta. Jedni její mladistvé a minimalistické modely milují, jiní je odsuzují. První dáma se rozhodně nestydí pochlubit se štíhlýma nohama, ať už jsou to krátké šaty, džíny nebo šortky na dovolené.

První dáma Francie Brigitte Macronová s dánskou korunní princeznou Mary. První dáma Francie Brigitte Macronová s dánskou korunní princeznou Mary. | Reuters

Brigitte ví, jak na to 

I na návštěvě Dánska se držela předem osvědčeného receptu, díky kterému vypadala, že má věkově blíže ke svému o čtvrt století mladšímu manželovi, než k hostitelce, královně Markétě II. Macronovi do Dánska dorazili včera, prezident přijel se záměrem utužit vztahy v Evropské unii.

Zatímco prezident rozebíral s dánským premiérem Larsem Løkkem Rasmussenem budoucnost EU, jeho manželka si zašla s korunní princeznou Mary na oběd. Ženy mluvily o rovnosti pohlaví.

První dáma Francie Brigitte Macronová při večeři našla společnou řeč s dánským korunním princem Frederikem. První dáma Francie Brigitte Macronová při večeři našla společnou řeč s dánským korunním princem Frederikem. | Profimedia.cz

Večeře s královnou

V Kodani je přivítal korunní princ Frederik (50) a jeho australská manželka, korunní princezna Mary (46). Mary často bývá přirovnávaná ke Kate, vévodkyni z Cambridge. Obě dámy oblékly ostře červené šaty, které doplnily lodičkami s vysokými podpatky. Princezna Mary se držela konzervativní délky do půlky lýtek, zato šaty Macronové končily nad koleny. A první dáma tak zase předvedla svoje hubené nohy.

Na oficiální večeři se k nim připojil i zbytek královské rodiny: královna Markéta II., její synové, princové Frederik a Joachim s manželkami Mary a Marií. Královně dělala společnost její mladší sestra Benedikta. Rodinu v únoru tohoto roku velmi zasáhla smrt prince Frederika (†83), manžela královny Markéty II.

Macronova jednotná EU

Macronovi z Dánska zamíří do Finska, kde bude Macron jednat se svým protějškem prezidentem Saulim Niinistö a finským premiérem Juhou Petri Sipilou. Tématem jejich debaty bude stejně jako v Dánsku upevnění vztahů v rámci členských států EU.

Skandál s „milencem“ Benallou

Francouzský prezident se po dovolené v jihofrancouzském Fort de Brégançon, tradičním letním sídle prezidentů, vrátil plně do práce. Jeho vláda ustála i skandál spojený s Macronovým bodyguardem Alexandrem Benallou, který převlečený za policistu v Paříži brutálně napadl muže a ženu. 

Incident někdo z kolemjdoucích lidí natočil na kameru. Byť byla událost nahlášena kanceláři prezidenta, Macron nejdříve celou věc tutlal. Nakonec Benallu kvůli videu, které sloužilo jako silný důkaz, propustil. Tisk spekuloval o tom, zda Benalla a Macron nejsou milenci, ale prezident to popřel.

tokarev ( 2. září 2018 19:18 )

Vyschlá a vyžilá Makaronka která i po plastikách vypadá jak stará mladá tak zazářila?Na ty její seschlé,vyzáblé nožičky musela buď dát stejně jako na obličej makeup nebo bych se nedivil kdyby novináři použily ke skrášlení Photoshop.

va45 ( 31. srpna 2018 16:28 )

Koho okouzlila?.Vždyť je to stará bába samá plastika.

aeraluna ( 29. srpna 2018 23:58 )

Hoďte sem fotku své ctěnosti

dzentlman ( 29. srpna 2018 23:03 )

Vždyť je to stará a hnusná vyžilá rachejtle jako ta Frančeska.

aeraluna ( 29. srpna 2018 23:03 )

Nechte si někde vysvětlit obsah slova "dáma", abyste ho dokázal/a správně používat.

Zobrazit celou diskusi