Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Poslanci záhadně zemřela žena. „Za její smrt může on,“ tvrdí po letech policie

Autor: Darina Jíchová - 
15. května 2018
14:27

Indický opoziční poslanec a bývalý vysoký úředník OSN Shashi Tharoor byl obviněn ze smrti své manželky Sunandy Pushkar. Ta za záhadných okolností zahynula v roce 2014, policisté celou věc nejprve vyšetřovali jako sebevraždu. Po přihlédnutí ke všem důkazům rozhodli, že šlo o vraždu. Tharoor podle nich svou ženu dohnal k sebevraždě, informovala stanice BBC.

Smrt významné obchodnice řeší policie už čtyři roky. Na podzim loňského roku před Nejvyšším soudem v Novém Dilí oznámili policisté, že na jejím úmrtí nenašli nic podezřelého a že šlo o sebevraždu.

Jenže včera zmínili, že podle poslední pitevní zprávy se domnívají, že šlo o vraždu, a za viníka označili jejího manžela. Jejich teorií je, že Tharoor manželku nabádal k sebevraždě.

Indický poslanec Shashi Tharoor (v čele fotky) při převozu manželčina těla do nemocnice. Indický poslanec Shashi Tharoor (v čele fotky) při převozu manželčina těla do nemocnice. | Profimedia.cz

Politik jejich obvinění odmítl. Rovněž popírá, že by se ke své ženě choval krutě nebo násilnicky. „Zeptejte se lidí, kteří nás znali. Sunanda neměla žádný důvod k sebevraždě a obvinění, že bych ji k tomu ještě nabádal a zabil ji, je směšné,“ napsal na svém Twitteru.

Neznámá příčina smrti

Pushkara byla nalezena mrtvá 17. ledna 2014 v luxusním hotelu v Dilí. Za Tharoora byla vdaná 4 roky, do té doby působila obzvláště v Dubaji, kde proslula jako úspěšná podnikatelka. Přesná příčina její smrti je neznámá. Soudní lékař se domnívá, že mohla zemřít na předávkování, podle jejích lékařských záznamů měla předepsáno několik typů léků.

Pozdější zpráva uvádí, že mohla být otrávená, na těle se našly stopy vpichů. Další záznam mluví o záhadném hlubokém kousanci na ženině dlani. Těsně před smrtí si Pushkara vyřizovala s manželem účty na Twitteru, protože si myslela, že ji podváděl s pákistánskou novinářkou. Tharoor pak uvedl, že jejich účty někdo „hacknul“ a že jejich manželství je „šťastné a bezproblémové“. Pár dní nato byla Pushkara nalezená mrtvá.

Vězení, nebo trest smrti

Pokud se ukáže, že Tharoor nabádal svou manželku k sebevraždě, čeká ho 10 let ve vězení a bude muset zaplatit vysokou pokutu. Kdyby patologové dokázali zjistit, že Pushkara byla pod vlivem drog nebo alkoholu, mohl by politik dostat doživotí, nebo dokonce trest smrti. Vyšetřovatelé se však obávají, že to, zda se politik na smrti své ženy podílel, zůstane neprokazatelné.

Monikay ( 15. května 2018 14:35 )

nemá moc sympatický kukuč

Zobrazit celou diskusi