Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Důležitou zprávu o otravě Skripala skrývají kočky a morčata, tvrdí jeho neteř

Autor: Darina Jíchová - 
4. dubna 2018
15:30

Bývalý dvojitý agent Sergej Skripal (66) a jeho dcera Julija (33) byli otráveni v agentově domě v anglickém Salisbury. Aspoň to tvrdí dosavadní závěry vyšetřování. Jenže Skripalova neteř Viktoria (45), která má brzy dorazit do Británie, o tom pochybuje. Tvrdí, že pokud by k otravě došlo u Skripala doma, obětí toxinu novičok by se stala i jeho domácí zvířata, uvedl deník Daily Mail. Konrétně kočky a morčata.

Viktoria Skripalová prohlásila, že o mazlíčcích svého strýce nemá žádné zprávy. Nicméně pokud by je policie nalezla v domě mrtvá, bylo by to „jasným ukazatelem“ toho, že k otravě došlo právě tam. Skripal podle ní vlastní několik koček a morčat. Skripalová nyní žádá informace o tom, co se s jeho zvířaty stalo. „Pokud to kočky a morčata přežily, nemůžou tvrdit, že k otravě došlo doma, byl by to naprostý nesmysl,“ řekla novinářům.

„Perská kočka byla převezena na vyšetření“

Skripalová je přesvědčená o tom, že kdyby vyšetřovatelé našli v domě mrtvá zvířata, rozhodně by to před veřejností netajili. „Stopy ruské chemické zbraně novičok byly nalezeny na vchodových dveřích Skripalova domu,“ stojí v oficiálním prohlášení. „Nesmysl,“ reagovala na zprávu Skripalová.

„Za prvé se k jeho domu nedá nepozorovaně přiblížit. Za druhé, pokud to bylo na dveřích, co se stalo s jeho zvířaty? Hlavně s kočkami? Má dvě, jednu dovezenou z Ruska a jednu z útulku,“ řekla.

„Ano, kočky sice mohly utéct, ale pokud se toxin dostal do domu, policie by přece musela najít mrtvá morčata v jejich klecích. Vyšetřovatelé ale nic podobného neuvedli,“ poznamenala Skripalová. „Doufám, že mi řeknou, co se stalo, až tam dorazím,“ řekla novinářům z The Moscow Times. Jeden z mnoha zápisů z místa činu uvádí, že „Skripalova perská kočka byla převezena na vyšetření“. To je však jediná zmínka o jeho domácích zvířatech.

Rodině zprávy o mazlíčcích chybí

Není tedy jasné, zda byli Skripalovi mazlíčci rovněž infikovaní novičokem. Policie se k jejich stavu nijak nevyjádřila. Skripalová dodala, že tohle jsou přesně ty detaily, na které poukazuje Kreml. Díky těmto nejasnostem se ruská vláda snaží zbavit obvinění, že za útokem na Skripala stojí oni. „Máme více zpráv o Julijinu toulavém psu než o strýcových mazlíčcích,“ uvedla Skripalová.

Video  Zeman promluvil o jedu v Česku, poradci s půlkou žaludku i svém zdraví  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Vše o otravě exagenta Sergeje Skripal čtěte na Blesk.cz zde >>>

Zdeněk Kopečný ( 5. dubna 2018 09:09 )

chybička se vloudila - samozřejmě má být Shakespeare. Dále: ať Britové předloží pádné důkazy, když obviňují Rusko. Jinak to budou jen podobné vyfabrikované bláboly, jaké kdysi např. v USA vytvářel antikomunista senátor McCarthy (snad jsem jméno napsal správně). Ve svém běsnění dovedl obvinit z příslušnosti ke komunismu i Chaplina. Ten se nakonec odstěhoval do Švýcarska; s USA už nechtěl nic mít. Chci jen uvést, že všemožná tvrzení a aféry s pochybnými důkazy se dají dokonale vykonstruovat .

Zdeněk Kopečný ( 5. dubna 2018 08:29 )

smajlíku gabreto, jestli je to na mě, tak nevím, co bych měl rozdejchávat. Mayová prohlásila, že za (údajným) útokem na Skripala praděpodobně stojí Rusko a nařídil ho sám Putin. Další tzv. spojenci se ihned připojili, že tak to bylo a tečka. Snad bych měl věřit i tomu, že prší ze země do nebe a ne naopak? Jen proto, že to někdo prohlásí? Je na těch fotkách vůbec nějaký Skripal s dcerou? To může být kdokoliv. Teď už jsou v tom zapleteny dokonce i kočky a morčata. Příště možná velbloudi a klokani. Je to "Komedie plná omylů" anebo účelová obří fabulace? I sám Shahespeare by žasl , a to byl geniální dramatik. Ptám se: komu je to dobré? Jaký to má účel a smysl?

Antonin Blaha ( 4. dubna 2018 22:12 )

 Jak jednoduche a logicke ze?😂

gabreta ( 4. dubna 2018 18:28 )

Ministerstvo zahraničí Velké Británie přiznalo, že závěry o odpovědnosti Ruska za otravu Skripala byly učiněny i na základě dohadů. Závěry o vině Ruska ve věci otravy Sergeje Skripala, bývalého agenta GRU, který pracoval pro britskou rozvědku, byly učiněny na základě svědectví o tom, že Rusko údajně hledá způsoby použití chemických látek pro vraždy a bývalé pracovníky tajných služeb považuje za potenciální cíle, stojí v prohlášení britského ministerstva zahraničních věcí. Ředitel tajné laboratoře britského ministerstva obrany prohlásil v rozhovoru pro Sky News, že experti nedokázali určit zdroj, odkud látka Novičok pochází. Touto látkou byli podle tvrzení britské strany otráveni Sergej Skripal a jeho dcera. To prohlášení asi Zdenkkové nerozdejchají co??

kukukuu ( 4. dubna 2018 18:16 )

Ruská ťoťa Scotland Jardům rozcupuje jejich teorie.

Zobrazit celou diskusi