Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Nejděsivější moment v životě.“ Gepard turistům na safari skočil do jeepu

Autor: nkov - 
31. března 2018
16:10

Na safari v Tanzanii bude čtveřice turistů hodně dlouho vzpomínat. Při jízdě africkou savanou výprava na okamžik zastavila, aby si prohlédla skupinku gepardů na lovu v jejich těsné blízkosti. Jenže jedna z šelem byla natolik zvědavá, že skočila přímo do vozu. Místní průvodce naštěstí zachoval chladnou hlavu a cestující dokázal udržet v klidu, aby zvíře nevyplašili.

Gepard prozkoumal interiér vozu, okousal sedačky a nakonec se připojil ke svým druhům. Šokovaní turisté si šelmy mířící do jeepu nejdřív vůbec nevšimli, sledovali totiž jiné zvíře, které se rozhodlo uvelebit se na kapotě.

Zatímco jeden gepard si se zájmem prohlížel interiér auta, druhý se uvelebil na kapotě Zatímco jeden gepard si se zájmem prohlížel interiér auta, druhý se uvelebil na kapotě | Reuters

„Všimli jsme si, že gepardy zajímalo naše auto. Bylo ale příliš pozdě na to, abychom odjeli. Tím bychom mohli ta zvířata vyplašit, což je v takové situaci to nejhorší,“ podělil se o svoji zkušenost Britton Hayes z amerického státu Washington. Právě on celý incident zaznamenal.

Podle Hayese dokázali zůstat všichni klidní díky jejich průvodci, který jim pomohl udržet klid. „Musel jsem si vyčistit hlavu od všech myšlenek. Ze všeho, co se učíme o predátorech, vím, že z vás vycítí strach a podle toho i reagují,“ prohlásil, aby přiznal: Šlo určitě o nejděsivější moment v mém životě.

Video  Smečka lvů ulovila buvola přímo před vyděšenými turisty  - YouTube/Marten Lange
Video se připravuje ...

naidka ( 31. března 2018 19:29 )

A další gepard to celé točil kamerou.

vosavopruz ( 31. března 2018 18:39 )

Gepard byl jenom zvědavej,bych ho podrbal na hlavě.

mandy ( 31. března 2018 16:35 )

Žádná novinka. Gepardí samice Malaika navštěvuje takto turisty pravidelně. Jaký děsivý moment?

Zobrazit celou diskusi