Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ISIS vymývá dětem mozky speciální angličtinou. Učí je jen násilná slova

Autor: Mii - 
13. února 2017
21:25

Podobně jako Hitler měl svoje Hitlerjungend, i teroristická organizace Islámský stát se snaží své nejmenší vést na cestu vrahů. Říká jim Mláďata chalífátu a indoktrinuje je například pomocí učebnice angličtiny, jejíž podobu zveřejnila americká organizace pro monitorování teroristických hrozeb a džihádu (MEMRI JTTM).

Organizace učebnici našla v ruinách starověkého města Nimrud v Iráku. Na první pohled kniha vypadá normálně, ale když ji člověk otevře, může v ní vidět třeba dítě s puškou přes rameno, které je nadšené, že se jde učit „angličtinu pro Islámský stát“.

Kniha je rozdělena na několik částí podle věku studentů. Například v sekci pro 7leté a 8leté studenti doplňují písmena do anglických slov martyr (mučedník), explosion (exploze) nebo pistol (pistole). V sekci pro 11leté pak mohou nacházet anglické věty jako „Jsou to mujahideen. Právě střílí“. Mujahideen je označení pro jedince, kteří se angažují v džihádu.

Většina slov v učebnici je doplněna o obrázky. Mladí kluci tak mohou vidět vedle sebe například fotbalový míč a bojovníka s puškou.

Celá řada pochybných učebnic

Podle MEMRI JTTM má právě nenápadná fotodokumentace podpořit v mladých lidech násilné sklony. S pokračujícími útoky na bašty Islámského státu jsou navíc podobné snahy čím dál intenzivnější. Neslouží k tomu jen učebnice anglického jazyka, ale i speciální učebnice pro používání zbraní.

Ve videu pořízené MEMRI JTTM jeden z členů Mláďat chalífátu, 16letý Hassam, o výukových materiálech Islámského státu promluvil. „Ukazovali nám obrázky letadel a místa, kde na nich máme střílet. Museli jsme vědět, kde jsou nádrže s palivem,“ vysvětloval Hassam. „Dokonce mají učebnici se zbraněmi. Je tam všechno – AK47, dragunovy… někteří 13letí mají problém se psaním, ale zato dokážou vyjmenovat každou jednu zbraň,“ pokračoval Hassam.

asijo ( 14. února 2017 02:09 )

V Česku vymývají mozky proamerickou a protiruskou štvavou propagandou.

Zobrazit celou diskusi