Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Děti při výcviku ISIS vraždí zajatce. Video ukazuje krutost malých kluků

Autor: Alexandr Božilov - 
30. prosince 2016
18:25

Islámský stát (ISIS) zveřejnil nové video, které zachycuje zvrácený výcvik dětí. Mnohým z nich přitom není ještě ani 10 let. Kamera ve stylu počítačové hry ukazuje, jak mladí teroristé likvidují nejen figuríny, ale také živé cíle.

Z nově zveřejněného videa je patrné, že „lvíčata chalífátu“ prodělávají regulérní vojenský výcvik. Spí v uniformách s tím, že mohou být kdykoliv během noci vytaženi z postelí a přinuceni k nočnímu cvičení či pochodu. Během dne zase zdolávají překážky, zatímco kolem nich vybuchují výbušniny. Učí se také bojovým uměním beze zbraní.

Program důsledného vymývání mozku obsahuje rovněž sledování videí z poprav, u čehož se někteří mladí teroristé dobře baví a smějí. Na videu je zachycena také nezbytná náboženská výchova, ve které učitelé vtloukají dětem do hlav ty nejextrémnější formy islámu.

Samostatnou kapitolu poté představuje výcvik se zbraněmi. Malí chlapci, odhadem tak šestiletí, střílejí z kulometů, které jsou pomalu větší než oni sami. Styl záběrů jako vystřižený z kultovní herní série Call Of Duty ukazuje, jak dětští vojáci cvičí prohledávání objektů. Navzájem se kryjí a střílejí do figurín. Ale ne pouze do nich.

V několika případech jsou v budovách umístěni i spoutaní zajatci, které mladí vojáci střelí do hlavy. Pomyslným „vrcholem“ zhruba půlhodinového videa je scéna ze střechy jedné z budov, kde mladí džihádisté pronásledují muže, který je následně donucen skočit ze zhruba 20metrové výšky.

ISIS cvičí v zabíjení děti, kterým ještě nebylo ani 10 let. ISIS cvičí v zabíjení děti, kterým ještě nebylo ani 10 let. | ZeroCensorship/video

Samopaly střídají lízátka pro sourozence

Celé profesionálně sestříhané video je navíc protkáno zvráceným nádechem soucitu. Na jedné straně se malí chlapci učí střílet, vraždí bezbranné zajatce a o svých pocitech pak mluví do kamery, na straně druhé jsou pak zachyceni, jak se starají o své mladší sourozence, kterým kupují lízátka.

ISIS je vymýváním mozků nechvalně známý. Děti často unáší nebo se jedná o sirotky, mladí a nedobrovolní rekruti často neznají nic jiného než propagandu islamistů. Chlapci, kteří se dostanou ze spárů islamistů, jsou často doživotně poznamenáni. V mnoha případech nejsou schopni žít normální život a snaží se vrátit zpět k Islámskému státu.

K úpravě myšlení malých dětí používají islamisté řadu prostředků. Mezi ně patří například „teroristické učebnice“, které se našly po dobytí iráckého města Nimrud. Radikálové dokonce vyvinuli také několik mobilních aplikací, ve kterých si mohou děti vyhodit do povětří třeba Eiffelovu věž nebo sochu Svobody.

bandour ( 31. prosince 2016 12:03 )

gabreta ( 31. prosince 2016 00:33 )

Nejsou to ti chudáci děti z Aleppa, co tak trpí válkou a bombardováním?

gabreta ( 31. prosince 2016 00:30 )

Co blbneš? Havel už umřel!!

kupredu-leva ( 30. prosince 2016 22:56 )

My zloději stojíme pevně za svým soudruhem prezidentem a vždy volíme jedině ČSSD, protože ta jediná drží nad námi, zloději, ochrannou ruku. Čest práci! A jsme hrdí na svého soudruha prezidenta, který dokázal tak krásně rozeštvat celý národ!

..krakonos500 ( 30. prosince 2016 22:54 )

Soudruh Zeman vám nařídil proruskou a proputinskou propagandu a vy sem dáte fotky, kde je každý samopal Kalašnikov.

Zobrazit celou diskusi