Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„Císař nemá koule.“ Sochy nahého Trumpa se objevily po celé Americe

Autor: ČTK, tmp - 
18. srpna 2016
23:25

Republikánský uchazeč o Bílý dům Donald Trump se dočkal velkého množství soch, patrně to ale nejsou takové, o jaké by stál. V amerických městech se totiž objevují skulptury, které ukazují politika zcela nahého. Za akcí pravděpodobně stojí umělecká skupina, která už dříve Trumpa kritizovala, napsal server Huffington Post.

Identické sochy v životní velikosti se objevily v New Yorku, v Los Angeles, v San Francisku, v Clevelandu či v Seattlu. Zobrazují Trumpa s vážným výrazem ve tváři a s rukama založenýma na objemném břichu. Sochy ukazují i politikovy genitálie, ovšem část jich chybí. Na plaketě u Trumpových nohou je nápis „císař nemá koule“.


Sochy jsou podepsány Indecline, což je umělecké sdružení, do něhož se anonymně zapojují autoři street artu. Sdružení v minulosti například umístilo na hollywoodský chodník slávy jména černošských obětí policejního násilí a útočilo i na Trumpa kvůli jeho politickým postojům.



Sochy vzbudily velkou pozornost. Podle Huffington Post se s nimi mnoho lidí fotilo, jejich obrázky zaplavily sociální sítě. Sochu v New Yorku podle agentury AP během dneška odstranili pracovníci parku, v němž byla umístěna, v ostatních městech ale skulptury zůstávají na svém místě.

Organizátoři Trumpovy prezidentské kampaně podle AP vystavení politikových soch na veřejných prostranstvích nijak nekomentovali.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gorilka ( 21. srpna 2016 20:58 )

Sorry, skane. Nenapadlo mě, že máš mobil. Mobil neumí diakritiku? Za trest napíši 100x ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven, ztohoven...

luder ( 19. srpna 2016 03:20 )

Trump, který nechce oproti Clintonové válčit a chce být smířlivý k Rusku tak vadí! Ale určitě si ho Američané zvolí za prezidenta!

gabreta ( 19. srpna 2016 02:45 )

Ještě že nevytvořili Chlimtóónovou. To by byl teprve nářez! Trump by nemusel bejt špatnej, když ho ta sebranka nadlidí, bankéřů a zbrojařů, nemůže rozdejchat!!

skane ( 19. srpna 2016 00:38 )

Mam mobil gorilko, ty klavesnici a neumis napsat Ztohoven - Hak s historickym trampem histericky tremupuje

skane ( 19. srpna 2016 00:29 )

Na co, hysterie nepotrebuje ceskou

Zobrazit celou diskusi