Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podvod při volbě prezidenta? Město New York nařídilo prověrku organizace

Autor: ČTK - 
20. dubna 2016
08:10

Kontrolní úřad města New Yorku nařídil v úterý audit technického a organizačního zajištění voleb v této mnohamilionové metropoli. Úřad uvedl, že je „hluboce znepokojen“ řadou zpráv o přetrvávajících závažných problémech ve volebních místnostech a rozsáhlých chybách v seznamech voličů.

„V naší zemi není nic posvátnějšího než volební právo, přesto však jedny volby za druhými přicházejí zprávy o lidech, které nevysvětlitelně vymazali z voličských seznamů, poslali je volit na špatné místo nebo se nemohli dostat do volebních místností,“ uvedl podle agentury Reuters šéf kontrolního úřadu Scott Stringer.

Stringer řekl, že jeho úřad má zprávy o volebních místnostech, které neotevřely včas a nebyly schopny voličům sdělit, kdy otevřou. Pracovníci v řadě volebních místností nebyli schopni ovládat hlasovací zařízení, podávali rozporné informace a směrovali voliče na nesprávná místa, napsal Stringer městské volební komisi.

Zvláště znepokojivá jsou podle Stringera častá obvinění z odstraňování oprávněných voličů ze seznamů registrovaných voličů a jejich nesprávné přiřazování k jednotlivým stranám. Jako doklad rozsahu problému šéf úřadu uvedl newyorskou čtvrť Brooklyn, kde za pět měsíců od loňského listopadu počet registrovaných voličů demokratů podle něj nevysvětlitelně klesl o 120 000 lidí.

tgbg ( 20. dubna 2016 10:40 )

Asi by si amíci měli jít pro radu k Putlerovi. Ten se zvolil sám a navždy!!!

Zobrazit celou diskusi