Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V sídle amerického Kongresu se ozvala střelba. Návštěvník začal pálit

Autor: ČTK, všm - 
29. března 2016
06:52

Z návštěvnického centra Kapitolu, sídla amerického Kongresu, byla podle agentury Reuters v pondělí slyšet střelba. Pracovníky komplexu i lidi před budovou policie vyzvala, aby se uchýlili do bezpečí. Vzápětí střelce dopadla.

Podle zahraničních zdrojů začal jeden z návštěvníků bez varování pálit po ochrance. Místní policie na Twitteru oznámila, že veřejnost není ohrožena. Podle CNN byl střelcem muž a byl také převezen do nemocnice. Při střelbě byla prý zraněna i jedna civilistka.

 

 

"Během rutinní kontroly dotyčný vytáhl předmět podobající se zbrani a namířil jej směrem k policistům. Jeden policista vystřelil a zranil podezřelého," řekl šéf místní policie Matthew Verderosa novinářům. Dodal, že podezřelý je právě operován.

Náčelník Verderosa popřel předchozí zprávy, podle kterých byl v přestřelce zraněn rovněž policista. Připustil, že zatím není jasné, kolik policistů střílelo. Naznačil, že na místě byla nalezena zbraň, jakož i vozidlo podezřelého, kterého policie z dřívějška znala.

"Na základě předběžného vyšetřování věříme, že šlo o skutek jednotlivce, který již dříve navštěvoval podzemí Kapitolu. Není důvod předpokládat, že šlo o něco více než kriminální čin," řekl Verderosa.

Nejmenovaný vládní představitel podle agentury Reuters uvedl, že nejsou žádné důkazy, které by svědčily o souvislosti s terorismem. Policie dosud neupřesnila totožnost podezřelého, který podle ní jednal sám.

Tajná služba dočasně vyklidila okolí Bílého domu od turistů, ale situace se podle Reuters brzy vrátila k normálnímu stavu. Zprávy, že si kdosi pokoušel vynutit vstup do Bílého domu, nebyly podle mluvčího tajné služby přesné.

Poté, co se od návštěvnického centra Kapitolu ozvala střelba, pracovníky komplexu, přítomné novináře i lidi před budovou policie vyzvala, aby se uchýlili do bezpečí. Většina členů Sněmovny reprezentantů i Senátu v budově podle agentury AFP nebyla kvůli velikonočním prázdninám. Několik členů Kongresu ale podle BBC přítomno bylo.

U vstupu do Kapitolu a do všech budov patřících Kongresu jsou umístěny detektory kovů.

vseznaleksenior ( 29. března 2016 11:40 )

Individuelni strelba v hlubokem miru by se nemela srovnavat s valkou.. Kdyby amici nezASAHLI V 2 SVET. VALCE..Kdo vi..

arne127 ( 28. března 2016 23:42 )

Bagdadi jsi doopravdy hlupák.Už jenom tenic ukazuje na vylízaný mozek

c_rutin ( 28. března 2016 23:38 )

Jsi jen hlupák, takhle psát, střelba po nevinných je jiná věc. Budeš podvraťácký neoblíbený blb.

Zobrazit celou diskusi