Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čtrnáctiletý chlapec chtěl vystřílet v USA školu: Předtím zabil svého otce

Autor: ČTK - 
29. září 2016
06:56

Čtrnáctiletý chlapec, který ve středu v základní škole v Jižní Karolíně postřelil tři lidi, podle policie ještě předtím zastřelil vlastního otce. Informovala o tom agentura AP. Podle ní vyšetřovatelé nevidí u činu spojitost s terorismem ani rasistický podtext.

Sedmačtyřicetiletého otce střílejícího chlapce našli policisté mrtvého doma. Při vyšetřování vycházejí z toho, že muž byl střelcovou první obětí, než se útočník vydal do školy. Není jasné, zda použitá zbraň patřila zastřelenému muži.

Ve škole ve městě Townville střelil útočník dva šestileté chlapce do nohy a jednu učitelku do ramene. Jedno z postřelených dětí je v kritickém stavu, druhé dítě a učitelka podle lékařů nejsou zraněni vážně, ale přesto zůstávají v nemocnici.

Policisté střelce zadrželi a podle nich už ve škole nehrozí žádné nebezpečí. Motiv činu zatím vyšetřovatelé neznají, podle nich ale nejsou žádné důkazy, které by naznačovaly spojitost incidentu s terorismem nebo s rasově motivovaným násilím.

V posledních letech se střílelo na několika amerických školách, pachatelem byl většinou duševně narušený jedinec. Podobné násilí vždy oživí diskusi o podmínkách držení zbraní v USA, kde ústava dává občanům právo vlastnit zbraň na svou obranu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Lucio1 ( 29. září 2016 07:55 )

Pěkně vyjádřeno.

joudajoudovy ( 29. září 2016 07:51 )

at si amici nejdrive doma udelaji poradek a celemu svetu prestanou cpat principy k degeneraci lidstva.

Zobrazit celou diskusi