Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba v Austrálii: Útočník zastřelil muže a pak spáchal sebevraždu

Autor: ČTK - 
7. března 2016
06:48

Dva mrtvé a dva zraněné si vyžádala dnešní střelba v továrně na jihozápadním okraji australského města Sydney. Policie po proniknutí do objektu našla mrtvého střelce, který zřejmě spáchal sebevraždu, a tři zraněné osoby, z nichž jedna vážnému zranění podlehla, napsala agentura AP. Motiv jednání útočníka není jasný.

Přivolaní policisté drželi továrnu na sydneyském předměstí Ingleburn několik hodin v obklíčení a snažili se s ozbrojencem vyjednávat. Když pak pronikli dovnitř, našli mrtvého 33letého muže, který se zjevně sám střelil svou zbraní, sdělil detektiv Mark Brett.

Policie našla tři postřelené lidi, z nichž jeden, 43letý muž ještě na místě zemřel. Objevila také tři další osoby, které se v budově ukrývaly. Není zatím jasné, zda byly drženy střelcem jako rukojmí, nebo zda se celou dobu před ním schovávaly.

V prosinci 2014 v centru Sydney ozbrojený muž hlásící se k Islámskému státu zadržoval 16 hodin personál a zaměstnance kavárny. Incident skončil smrtí tří lidí, včetně útočníka, připomněla agentura Reuters.

Zobrazit celou diskusi