Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přežil 11. září i Paříž! Bataclan byl podle Američana tisíckrát horší

Autor: so - 
22. listopadu 2015
05:00

Čtrnáct let poté, co přežil útoky na newyorská dvojčata, si zachránil život také během teroristických útoků v Paříži. Američan Matthew (36) je po masakru v klubu Bataclan v nemocnici poté, co ho džihádisté střelili do nohy.

11. září 2001 byl právě u Světového obchodního centra, ve kterém měl pracovní schůzku, když do věží narazilo letadlo řízené vrahy z al-Káidy. „Byl jsem bez sebe strachy a sprintoval jsem do bezpečí přes půl Manhattanu. Ale to, čím jsem si prošel v Bataclanu, bylo tisíckrát horší,“ uvedl Matthew. Jaká asi byla pravděpodobnost, že se s útokem teroristů setká znovu?

Američan se s manželkou přistěhoval do Paříže v červenci. Do klubu na koncert se ale vydal sám, protože nesehnali dívku na hlídání jejich dvou dětí. „Když začala střelba, okamžitě jsem si lehl a dělal mrtvého. Náhle jsem ucítil, jak mě bere někdo za paži a snaží se mě odtáhnout pryč. Ten muž mě dostal až do nějakého blízkého bytu, kde jsme se zabarikádovali. Všude bylo plno krve, protože já byl střelený do nohy a můj zachránce do ruky,“ zakončil svůj příběh Matthew.

Až v nemocnici se ukázalo, že jeho andělem strážným byl francouzský novinář Daniel Psenny. Muž, který natočil dnes už známé video s těhotnou ženou, která visela při útocích z okna budovy, ve které je klub Bataclan.

jerry ( 22. listopadu 2015 15:03 )

Protože je snadno předvídatelný obsah příspěvků.

realistaii ( 22. listopadu 2015 14:37 )

výročí teroristického útoku vlády USA proti vlastnímu obyvatelstvu ,kdy zcela jasně byla odstřelena budova wtc7 budova 150 m od dvojiček , mrakodrap do kterého nic nenarazilo = vláda USA provedla útok proti svým občanům 11.9 2001 jak usa povraždily své občany Několik záběrů pádu ocelového 47-patrového mrakodrapu WTC 7, do kterého nenarazilo žádné letadlo, stál cca. 150m od dvojčat, měl minimální poškození a jen v několika kancelářích byly malé požáry, ale i přesto se mrakodrap WTC 7 zřítil během 6,5s (rychlostí volného pádu), cestou největšího odporu, do svého půdorysu a s odchylkami skoro v centimetrech. 11.září 2001 se poprvé kvůli malým požárům (dvojčata byla stavěna na nárazy několika letadel) zřítily 3 ocelové mrakodrapy během jediného dne https://www.youtube.com/watch?v=nY5JH8OMIx8 200 let terorismu USA: Přehledný seznam všech amerických válečných zločinů, teroru a válek http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/1099-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vse ch-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek.aspx GLADIO GLADIO teroristická jednotka NATO vraždící civilisty západní Evropy http://www.nwoo.org/2009/07/05/operace-gladio/ V USA je milión a půl lidí ve vězení. Další tři miliony na nástup do lágru čekají. 16 000 lidí je ročně zavražděno. To jsou ti, jejichž těla se najdou a identifikují. Policie střílí novináře i děti. Zeď odděluje USA od Ameriky. Co k tomu dodat,1000 lidí postřílí americké gestapo na ulicích ročně Gladio B: Původ tajných islamistických zástupných bojovníků NATO http://www.nwoo.org/2013/03/13/gladio-b-puvod-tajnych-islamistickych-zastupnych-bojovniku-nato / Snowden potvrzuje, že britské a americké tajné služby stojí za vznikem teroristické skupin radikálních islamistů ISIL. USA a Británie = alKajda http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4458-snowden-potvrzuje-ze-britske-a-americke-tajne-sluzby-stoji -za-vznikem-isil česká havloidní islamopravice uznala muslimské džihádisty z Kosova , Čečen

qor01 ( 22. listopadu 2015 13:30 )

honza54 a evžena? to se nepovede, je tu stokrát

bezodkladne ( 22. listopadu 2015 13:18 )

 To je tedy dítě štěstěny

renda01 ( 22. listopadu 2015 10:38 )

Proboha, ať už ho někam zavřou a nepouštěj ven. Přápadně ať vždycky dopředu ohlásí, kde se asi tak bude pohybovat, abych se tam náhodou nevyskytovala já.

Zobrazit celou diskusi