Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mohamed Abdeslam prosí bratra: Salahu, jdi se udat! Raději tě uvidíme ve vězení, než na hřbitově

Autor: lm, ČTK - 
22. listopadu 2015
19:00

Bratr prosí Salaha Abdeslama (26), aby se udal policii. Terorista je na útěku od útoků v Paříži z 13. listopadu. Podle kamarádů je schovaný v Bruselu a snaží se dostat do Sýrie. „Raději bychom Salaha viděli ve vězení než na hřbitově,“ uvedl Mohamed pro televizi RTBF.

Mohamed se v rozhovoru s belgickou televizí rozpovídal o svém bratrovi Salahovi, kterého momentálně hledají ve Francii a Belgii tisíce policistů. Salah spolu s bratrem Brahimem byli mezi teroristy, kteří v pátek 13. listopadu zaútočili na nevinné lidi v Paříži. Salah nejspíš dopravil teroristy do města a pak měl spáchat sebevražedný atentát jako jeho bratr Brahim, který se odpálil nedaleko koncertní síně Bataclan. Jenže zřejmě zpanikařil…

Bratr Salaha a Brahima prý o jejich vražedném plánu neměl ani ponětí. „Viděl jsem je 2–3 dny předtím a nic jsem nezpozoroval. Nijak zvlášť se se mnou neloučili, neřekli sbohem. Byli jsme si blízcí, byli součástí mého života, často jsme si povídali o obyčejných věcech,“ řekl Mohamed, kterého belgická policie zadržela den po útocích, později ho ale propustila. 

Mohamed ale přiznal, že během posledních šesti měsíců si všiml, že se Salahovo a Brahimovo chování „trochu změnilo“. "Žili zdravěji, přestali pít, začali více chodit do mešity – ale to přece neznamená, že se radikalizovali,“ uvedl. Spíše než o radikalizaci Mohamed mluví o tom, že jeho bratři byli zmanipulováni. „Salah je velmi inteligentní. Zřejmě se rozhodl v poslední minutě, že se vrátí. Asi uviděl něco, co se neshodovalo s jeho očekáváním a vzdálil se,“ dodal s tím, že ale prozatím není ani jasné, že jeho bratr na místech atentátů byl.

Bratr Salaha v rozhovoru také poprosil, aby se šel přihlásit na policii. „Raději bychom Salaha viděli ve vězení než na hřbitově.“

Salah se prý skrývá v Bruselu

Údajný terorista Salah Abdeslam se nyní schovává v Bruselu a zoufale se snaží dostat do Sýrie. Informoval o tom zpravodajský server ABC News s odvoláním na Abdeslamovy přátele, kteří s ním hovořili přes Skype.

Jeden ze Salahových přátel serveru potvrdil, že je Abdeslam zoufalý, neboť uvázl na půli cesty mezi evropskými tajnými službami a radikály z organizace Islámský stát (IS), kteří ho údajně sledují. Lituje prý, že v Paříži nespáchal sebevražedný atentát podobně jako jeho další bratr Brahim Abdeslam, který se odpálil nedaleko koncertní síně Bataclan.

Jednadvacetiletý Hamza Attou – jeden z mužů obviněných v Belgii z terorismu kvůli tomu, že Abdeslama po útocích odvezl z Paříže do Bruselu – tvrdí, že měl Salah Abdeslam během cesty na sobě velkou bundu. Pod ní prý mohl mít ukrytý sebevražedný pás. Podle belgické televizní stanice RTBF může být informace o Abdeslamově sebevražedném pásu důvodem, proč belgické úřady o víkendu vyhlásily nejvyšší stupeň pohotovosti kvůli bezprostřední hrozbě teroristického útoku.

Video Terorista Salah Abdeslam před pařížskými útoky na záběrech televize Sky News - SkyNews.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

frantacizek ( 23. listopadu 2015 01:04 )

 Saláme běž se udat, už na tebe nikdo není zvědavej, když ses taky neodpálil. Tady pod cikánem můžeme psát a támhle cikánce z Talentu nemůžeme ani pogratulovat, než ji první manager Olah Aladir oškube

realistaii ( 22. listopadu 2015 22:53 )

vláda ods,kdu,zel poslala Kosovským ,muslimským teroristům UČK = vládě Kosova 100 milionů z rozpočtu čr viz. čtk, 150 milionů americkému terorristovi Saakašvilimu a pošle 140 milionů muslimům v Iráku viz čtk , když okupanti NATO bombardovali Srbsko to masmedia mlčela , proč dnes nebombardují zločince z Kosova , své spojence? Svědek v otřesné výpovědi popsal odebírání orgánů v Kosovu denik.cz/ze_sveta/ocity-svedek-vypovedel-o-odebirani-lidskych-organu-v-kosovu-20120911.html Dobrý článek na toto téma třeba zde: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/usa-teroristy-bombarduji-jejich-arabsti-spojenc i-financuji_315135.html Západ zrodil to, co se dnes děje na Blízkém východě. Islamisty vycvičili a vyzbrojili Američané http://vasevec.parlamentnilisty.cz/zapad-zrodil-co-se-dnes-deje-na-blizkem-vychode-isla misty-vycvicili-vyzbrojili-americane přes noc z 8 na 9. 5 1945 se z aktivních SS a členů NSDAP stala součást administrativy USA a křestanští demokraté , stali se okamžitě spojenci USA stejně jako ustašovci, banderovci, a teroristi členové waffen SS litvy, lotyšska, estonska, ukrajiny atd Smrt Bílé vdovy na Ukrajině dokazuje alianci Islámského státu a Kyjeva http://wertyzreport.com/clanek/smrt-bile-vdovy-ukrajina ukrajinské fašisty řídí usa Obama požádal Kongres o 500 milionů dolarů pro syrské alkajdy teroristy http://www.denik.cz/ze_sveta/obama-pozadal-kongres-o-500-milionu-dolaru-pro-syrske-vzbourence-2014 0626.html

frantaklika ( 22. listopadu 2015 19:29 )

škoda, že se brácha nerozmluvil o něco dříve..aha on vlastně nic nevěděl

Zobrazit celou diskusi