Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Petr Kramný spadl do policejní pasti. Myslel, že má vyhráno

9. ledna 2016
05:00

Na detektor lži klidně šel, protože věděl, že se jeho výsledky nesmí zveřejnit. Tetě říkal, že cítí, že mu všechno vyšlo, i to v Egyptě. Před zatčením se Petr Kramný zkrátka choval velmi sebevědomě. Netušil, že policisté tiše vyčkávají na jeho chybu.

„Nelze nevidět odposlechy hovorů jeho tetě Vlastě D. z 22. 11. 2013, kde říká, že cítí, že bude ten vysmátý a bude se mít dobře, že mu všechno vyšlo, i to v Egyptu,“ překvapila ve čtvrtek soudkyně Renata Gilová novými fakty ze spisu.

V soudní síni to pak jenom zašumělo. Podobně jako ve chvíli, kdy zazněl další odposlech týkající se detektoru lži. „Stejně nemůžou zveřejnit, jestli jsem lhal,“ řekl o tom tehdy své milence Šárce L. „Všimněme si, že neuvedl ‚jestli jsem mluvil pravdu‘, byť by se to nabízelo,“ okomentovala tento moment soudkyně.

Jak si Kramného sebevědomí vysvětlit? Zřejmě už byl po propuštění z Egypta přesvědčený, že policisté jeho verzi o otravě nevyvrátí. Až do svého obvinění totiž netušil, že čeští patologové skutečnost, že Monika a Klárka zemřely po zásahu elektrickým proudem, odhalili hned při repitvě jejich těl.

Policisté před ním tuto skutečnost obratně tajili a vyčkávali, až se sám prozradí v odposleších. A podle toho, že právě přepisy jeho hovorů soudkyně Gilová v odůvodnění rozsudku několikrát vyzdvihla, vsadili na správnou kartu.

I přesto, že o odhalení způsobu vraždy netušil, se Kramný o posmrtné skvrny na tělech zemřelých zajímal. A to už na počátku svého nuceného pobytu v Egyptě. Svého kamaráda Standy se totiž opakovaně vyptával na to, kdy a za jakých podmínek se posmrtné skvrny tvoří. Otázkou je, zda ho k tomu vedlo jeho vlastní pozorování toho, jak se těla Moniky a Klárky měnila, nebo se k němu tato informace dostala jinak.

Obhájkyně Jana Rejžková ve své závěrečné řeči například vyjádřila podezření, že policisté na Kramného působili skrze jeho sestru Lenku. Mohli mu tak jejím prostřednictvím informaci o několikahodinové prodlevě, kterou skvrny prokazují, poskytnout a vyčkávat, jak se zachová.

Toto téma zmínil ve své řeči i státní zástupce Vít Legerský. „Když se obžalovaný dozvěděl o závěru o manipulaci s tělem Klárky z posudku dr. Dokoupila a Smatanové a o tom, že ke smrti muselo dojít nejpozději v 17:30, začal mluvit jinak,“ řekl. Neuvedl ale, kdy a od koho se Kramný o této skutečnosti dozvěděl.

CELÝ ONLINE PŘENOS Z VYNESENÍ ROZSUDKU NAD PETREM KRAMNÝM A JEHO ODŮVODNĚNÍ NAJDETE ZDE>>>

Video Jménem republiky: Takhle zní celý verdikt nad Petrem Kramným! - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ginna15 ( 30. ledna 2016 12:05 )

KREATURA VRAHOUNSKÁ,TEN UŽ Z KRIMU NEVYLEZE!!!!!!Kramný,jseš zákeřny vrah co vyvraždil svou rodinu,ty kreaturo!!!!! Každá minuta se ti bude táhnout jako měsíc a touha po svobodě a nejzákladnějších obyčejnych věcech ti bude tak chybět,že si to hodíš,ty lidská ZRUDO!!!!!!!!!!!!!CHCÍPNI!!!!!

irlajam ( 10. ledna 2016 17:42 )

na to.ze mu ohlasili 28let ve vezeni az moc ledovy klid,ja bych se sesypala jak domecek karet,pokud teda bych byla nevinna,kolik penez ale stoji obhajce,nemame nikdo predstavu,a co mu jeste naslibovala,ze ho z toho dostane,to radsi ani nechci vedet,mam dojem,ze pro nej bude lepsi byt ve vezeni,nez cely zivot platit nejaky zensky,ktera ani obhajobu neustala.

violahorska ( 9. ledna 2016 23:34 )

Slova obhájkyně evidentně padla na úrodnou půdu. Tak trochu mi reakce "frantakliky" připomíná Spalovače mrtvol.

violahorska ( 9. ledna 2016 23:30 )

viz další příspěvek.

violahorska ( 9. ledna 2016 23:27 )

Citace matky Kramného: „Už někde zaznělo, že před procesem byl tichý a moc nemluvil.“ Ale v televizním přenosu těsně po vraždě jeho nejbližších nevypadal a ani nepůsobil jako tichý a nemluvný. Ochotně a jako senzaci popisoval událost jako by se ho netýkala. „…poznali, jak může být spravedlnost slepá.“ Škoda, že nepoznali, jak může být slepá mateřská láska. Škoda, že matka Kramná vyvíjí největší úsilí o očištění syna a ANI JEDNOU NEPROJEVILA ZÁJEM ANI INICIATIVU, odhalit „skutečného“ vraha její vnučky – bezbranného dítěte.

Zobrazit celou diskusi