Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Co bude s Kramným dál? Tři možnosti, co se stane

Autor: kru, rys, ljš - 
10. ledna 2016
20:27

Odvolání Petra Kramného, které hned po vyhlášení verdiktu podal, poputuje k Vrchnímu soudu v Olomouci. Petr Kramný nyní musí počkat na písemné vyhotovení rozsudku. Kramného obhájkyně Rejžková poté během několika dní soudu písemně zdůvodní, proč se její klient odvolává.

Celý spis se převeze do Olomouce, kde jej nastuduje přidělený senát. Toto může trvat týdny i měsíce. Potom existují tři varianty toho, jak soud rozhodne.

1) V případě, že by senát vrchního soudu při prostudování zjistil závažná pochybení či to, že Krajský soud v Ostravě neprovedl všechny důkazy či některé důkazy špatně vyhodnotil, tak může rozsudek v neveřejném jednání vrátit zpět Krajskému soudu v Ostravě k doplnění dokazování.

2) Pravděpodobnější je, že po nastudování spisu bude nařízeno veřejné jednání. Při něm senát může odvolání zamítnout a potvrdit rozsudek. Druhou variantou veřejného zasedání je zrušení prvoinstančního verdiktu na základě odvolání, kdy vrchní soud sám znovu rozhodne (rozhodnutí je pravomocné).

CELÝ ONLINE PŘENOS Z VYNESENÍ ROZSUDKU NAD PETREM KRAMNÝM A JEHO ODŮVODNĚNÍ NAJDETE ZDE>>>

3) Vrchní soud v Olomouci též může zrušit rozsudek ostravského senátu a vrátit věc zpátky ke znovuprojednání Krajskému soudu v Ostravě. Obžaloba navrhovala pro Petra Kramného 30 let vězení, senát mu uložil trest o dva roky nižší. Na místě se odvolal pouze Kramný. Zatím by tedy odvolací soud mohl trest pouze potvrdit nebo snížit. Státní zástupce Vít Legerský si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Pokud se ale také odvolá, může Kramný dostat u odvolacího soudu trest i vyšší.

Svoboda před uplynutím trestu?

Potvrdí-li odvolací soud Kramnému výjimečný trest, má už jen dvě možnosti, jak se dostat z vězení dříve. Tou první je milost, kterou uděluje prezident republiky. Tou druhou pak žádost o podmíněné propuštění. Tu ovšem může podat nejdříve po odpykání 20 let trestu. Pokud však ani po takové době odsouzený nejeví známky nápravy a lítosti, může být žádost zamítnuta.

Poslechněte si, jak soudkyně Gilová vynesla rozsudek nad Petrem Kramným:

Video Jménem republiky: Takhle zní celý verdikt nad Petrem Kramným! - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

ginna15 ( 30. ledna 2016 12:06 )

KREATURA VRAHOUNSKÁ,TEN UŽ Z KRIMU NEVYLEZE!!!!!!Kramný,jseš zákeřny vrah co vyvraždil svou rodinu,ty kreaturo!!!!! Každá minuta se ti bude táhnout jako měsíc a touha po svobodě a nejzákladnějších obyčejnych věcech ti bude tak chybět,že si to hodíš,ty lidská ZRUDO!!!!!!!!!!!!!CHCÍPNI!!!!!

ginna15 ( 12. ledna 2016 08:04 )

Pryč odtud, je to tu samej zakomplexovanec,lůza,špinavá hnída a uchylné prase zlomyslné,co si ve své omezenost mysli jak je vtipné a chytré a přitom je to samá nula a duševní mrzak i telesnej.. Chcipnete tu

y1xcvbnm ( 12. ledna 2016 07:35 )

zajímalo by mě kdo mu ve vazbě dělá ty účesy ????

frantacizek ( 11. ledna 2016 21:07 )

 on potřebuje hlavně merdat, to ve vazbě se spoluvězni nemůže. Takže urychleně potřebuje mezi romáky, sám neví, proč si oddaluje tyhle nové sexuální zkušenosti.

1946 ( 11. ledna 2016 20:32 )

http://www.lidovky.cz/kevin-dahlgren-0pv-/zpravy-domov.aspx?klic=172156

Zobrazit celou diskusi