Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Placený sex, elektřina, nevěra: 15 dní soudních jednání s Petrem Kramným

  • Autor: dce,ljš - 
    5. 11. 2015
    05:00

    Petr Kramný stane ve čtvrtek před soudem už po šestnácté. Vyčerpávající maraton jednání by měli završit dva znalci z oboru soudního lékařství, které přizvala obhajoba. Pomohou Kramnému proti obžalobě z dvojnásobné vraždy své manželky a dcery, které měl zabít v létě 2013 v Egyptě? Pojďme si zrekapitulovat, co se u soudu událo doteď. 

  • 1.První den: Kramný Monice platil za sex

    Soud začal několikahodinovým výslechem Petr Kramného. Kramný hovořil o dnech předcházejících smrti jeho ženy a dcery, zcela bez pochyb si pamatoval, co večeřeli a co šlo v televizi. Nedokázal si ale vzpomenout na poslední slova své dcery. Kramný také mluvil o vztazích v rodině, o plánech do budoucna i o minulých letech, které s manželkou strávil. Popsal i, jak probíhal jeho život po smrti jeho dvou blízkých. 

    Soudkyně během jeho výslechu odhalila několik nepřesností a zcela jasných lží. Kramného výpověď se také často lišila od výpovědi, kterou podal na policii v přípravném řízení. Kramný během výslechu několikrát propukl v pláč.

    Obžalovaný také odpovídal na otázky, které chtěla slyšet veřejnost nejvíce – potvrdil, že se doslechl o nevěře své manželky, nicméně sám se o věc nezajímal. O Monice ale tvrdil, že se chovala divně, že trpěla výkyvy chování a problémy se srdcem. Kramný také tvrdil, že neumí s elektřinou.

    Vyšlo také na povrch mnoho nového o jeho intimním vztahu s Monikou, dokonce i to, že jí měl platit za sex! „Po návratu z akce, když jsme byli sami, byly tam nějaké návrhy předehry, že si zahrajeme na sekretářku, já jí dám tisíc korun... bylo to v rámci předehry,“ prozradil Kramný. 

    Petr K. je obžalován z vraždy manželky a dcery. Přesto to vypadá, že má dobrou náladu. Petr K. je obžalován z vraždy manželky a dcery. Přesto to vypadá, že má dobrou náladu. | Blesk - Martin Sekanina, Zbyněk Pecák

  • 2.Druhý den: Drsná výpověď Kramného sestry

    Další den přišly na řadu první svědecké výpovědi, které se týkaly rodiny Petra a Moniky. První mluvila Kramného sestra Lenka, která v počátku stála za ním, nedlouho poté co se celá kauza ale rozjela, začala bratra vinit z vraždy. Lenka mluvila o dnech po smrti Moniky a Klárky a zejména o chování Kramného. To bylo zpočátku takové, jak se dalo předpokládat. Jenže pak se něco změnilo. „Řekl ‚Monika přišla s holým zadkem a s holým zadkem odejde‘.“ Později se Kramný měl sestře i vysmát, že proti němu neexistují žádné důkazy.

    Matka Petra Kramného mluvila o svém synovi samozřejmě hezky, doslova ho vynášela do nebe a na Moniku kydala špínu. Tvrdila totiž, že o dceru neměla kdovíjaký zájem a neustále jí říkala, že je tlustá!

    Dále vypovídal bratr a otec Moniky, kteří neodhalili žádné šokující skutečnosti. Zato sám Kramný pořádně vytočil soudkyni, když se bratra Moniky zeptal, zda při machinacích s hrobem dvou zemřelých věděl, že kupuje ostatky. "Pane obžalovaný, tady nikdo neřekl, že někdo handloval s ostatky. Kupovalo se hrobové místo. Žádám vás, abyste se choval a vyjadřoval poněkud kultivovaněji. Už jenom z úcty k zemřelým."

    Lenka u soudu bratra nešetřila. Lenka u soudu bratra nešetřila. | archiv Blesku

  • 3.Třetí den: Kramný plánoval útěk

    Soud pokračoval dalšími výslechy – tentokrát šlo o Kramného přátele a fanoušky. Mluvilo se o vztazích v rodině, Moničině milenci a hlavně o psychickém stavu Kramného po smrti jeho ženy a dcery. Jeden ze svědků prozradil, že chtěl Kramný ze země utéct!

    „No pak jsme to probírali, co se asi stalo. Tak ho vytočilo, že ho namočila do průseru, jestli to udělala ona... pardon, průšvihu,“ dodal Kramného kamarád Standa. I jemu přišlo Kramného chování zvláštní. Mluvil o penězích, velmi brzo si našel milenku a hlavně netruchlil.

    Jeho chování se zdálo divné i dalším svědkům. "Musím říct, že byl opravdu chladný. Pro mě až cizí. Zemře mu někdo z rodiny a on dokáže být tak chladný a v klidu," divil se Vladislav.

    Soud s Petrem Kramným, který zabil svou rodinu, začíná. Soud s Petrem Kramným, který zabil svou rodinu, začíná. | archiv Blesku

  • 4.Čtvrtý den: Nevěra odhalena

    I další den se u soudu objevili Kramného příznivci. Pár rodinných přátel svědčil v jeho prospěch – jejich vztah jim připadal normální, ale Monika byla prý chamtivá a víc ji zajímal Facebook než rodina. "Monika měla ty svoje nálady. Trošičku to někdy přeháněla," popisoval svědek K.

    U soudu se znovu propírala Moničina nevěra, protože svědčili sousedé, kteří celou věc provalili Kramnému. "Petrovi to řekl můj manžel. Řekl si, že si to nezaslouží jako chlap. Chtěl mu to říct. Nepohodli jsme se. Nedokázal to udržet," potvrdila svědkyně.

    I další svědci mluvili o vztahu Petra a Moniky pozitivně a shodovali se i ve výpovědích fakt, které jim Kramný sdělil o událostech v Egyptě. Zároveň ale většina z nich hovořila o podivném chladném chování muže, který ztratil rodinu.

    Monika si nechala nafotit lehce erotické fotky Monika si nechala nafotit lehce erotické fotky | Facebook

  • 5.Pátý den: Nutil mě k drsnému sexu, šokovala milenka

    Pátý den se na soudu četla výpověď Šárky, mladé ženy, se kterou Kramný navázal vztah po návratu z Egypta. Začali si psát v listopadu, Kramný jí psal, jak je krásná, a později mezi nimi došlo i na intimnosti.

    Právě ty značně opepřily soudní jednání. „Chtěl, ať mu říkám čů*áku. Čichal ke mně. Chtěl se mi udělat do pusy, dovolila jsem mu to. Žádná jiná mu to nedovolila. A pak byl ujetý na paty,“ uvedla Šárka.

    Druhá milenka Petra K. Šárka L. Druhá milenka Petra K. Šárka L. | ČTK, archiv Blesku

  • 6.Šestý den: Ortel patologů

    U soudu vypovídali i dlouho očekávaní soudní znalci z oboru soudního lékařství. U Moniky i Klárky patologové vyloučili onemocnění, která by vedla k náhlému úmrtí. Podle souboru zranění, která měly obě ženy na těle, došli k jasným závěrům. Přítomnost stolice ve střevech, jícen neporušený žaludečními šťávami vyloučily průjmy a zvracení, o kterých mluvil Kramný.

    "Na těle nebyly známky agonie, což je charakteristické pro otravy. Úmrtí dvou jedinců takovýmto způsobem je nereálné," tvrdil Dokoupil. Nálezy na těle a orgánech naopak celkem jasně potvrdily zásah elektrickým proudem. "Pokud shrnu všechny skutečnosti příčiny smrti, jde o selhání srdce po zásahu elektrickým proudem a jedná se o smrt násilnou," zakončil Dokoupil. 

    "Náš závěr – bezprostřední příčinou smrti je zásah elektrickým proudem, násilná smrt," uvedla i patoložka Smatanová, která pitvala tělo Moniky. Ani toxikologie obsahu žaludku Petra Kramného neobjevila žádné významné látky, které by mohly způsobit potíže, natož smrt.

    Soudní znalci MUDr. Margita Smatanová a MUDr. Marek Dokoupil Soudní znalci MUDr. Margita Smatanová a MUDr. Marek Dokoupil | Petr Novotný

  • 7.Sedmý den: Musela to být vražda, řekl znalec na elektřinu

    Sedmý den k soudu dorazil prof. Ing. Karel Sokanský, CSc., odborník na elektřinu, který měl osvětlit, jak mohlo k vraždě dojít. Přiklonil se k tomu, že nešlo o náhodu. "Náhodný úraz v případě Moniky a Klárky je velmi nepravděpodobný v prostředí pokoje. To je prostředí nevodivé, vysoká impedance, riziko úrazu je téměř nulové."

    Jenže Sokanský nebyl na místě činu a vše vypočítával z odhadů a běžně dostupných dat. Právě tuto skutečnost několikrát napadla obhájkyně Rejžková, navíc si i na pozdější jednání přivedla nového znalce.

    Soudní znalec Karel Sokanský (vlevo) byl k případu Petra Kramného povolán, protože se mu podařilo vyřešit záhadnou smrt tří lidí ve Frýdlantu nad Ostravicí. Soudní znalec Karel Sokanský (vlevo) byl k případu Petra Kramného povolán, protože se mu podařilo vyřešit záhadnou smrt tří lidí ve Frýdlantu nad Ostravicí. | Foto Blesk - Martin Přibyl

  • 8.Osmý den: Sex bude, až umře Klárka

    Osmý den u soudu promluvily znalkyně z oboru psychologie a psychiatrie. Ty u Kramného neshledaly žádnou psychickou chorobu. "Intelekt odpovídá pásmu průměrný. Jsou zde patrné rysy narcismu, egocentrismu a povrchní emotivity," uvedla však psycholožka Helena Khulová. "Omezuje svobodu druhého, který se mu odcizuje. Poté nastupuje snaha zajistit si vztah kontrolou, žárlením a finančním a materiálním připoutáním partnerky," zhodnotila Kramného přístup k manželství. Jeho chování po smrti Moniky a Klárky je pro ni nepochopitelné. "Chybí pocit viny nebo trauma ze ztráty rodiny," uvedla.

    Znalkyně pak šokovala v momentě, kdy se jí soudkyně zeptala, jak Kramný nesl skutečnost, že s ním Monika odmítala mít sex. Podle psycholožky u něj došlo k velmi překvapivému přeřeknutí. "Když už skoro jeden týden nic nebylo, tak mi manželka řekla, ať si počkám, až UMŘE... ne usne Klárka (opravil se, pozn. red.). Pak jsme šli na věc a ona řekla, že nechce, že je unavená," řekl prý.

    U soudu promluvila psychiatrička a psycholožka U soudu promluvila psychiatrička a psycholožka | Foto Blesk - Petr Novotný

  • 9.Devátý den: Zmatený znalec

    Do soudní síně přišla pohledná brunetka Lucie W., která byla první velkou láskou Petra Kramného. Ta přiznala, že po rozchodu měla pocit, že ji Kramný sleduje.

    Pak se ale začaly v soudní síni dít věci. Obhájkyně Rejžková totiž předvolala stařičkého soudního znalce Jiřího Štefana, který působil velice zmateně a v mnoha směrech si protiřečil. "Nevím, nevím. Možné je všechno," zaznělo několikrát. Expert Kramnému spíš uškodil ,než pomohl. Rejžková pro listopadové jednání přišla s novým znalcem. Zvrátí on tvrzení obžaloby?

    Soud s Petrem K.: Soudní znalec-patolog Jiří Štefan Soud s Petrem K.: Soudní znalec-patolog Jiří Štefan | Foto Blesk - Petr Novotný

  • 10.Desátý den: Fotil si mrtvou Moniku a Klárku?

    Proces s Petrem Kramným pokračoval 10. září, kdy u soudu promluvila sexuoložka. Podle ní je Petr K. heterosexuálně orientovaný na dospělé ženy a neprojevuje se u něj žádná sexuální deviace.

    Obhajoba také předvolala Kramného bývalého učitele, který ale překvapivě uvedl, že si na něj nepamatuje ani podle jména. Zlomová však byla výpověď rodinné známé ze Slovenska, která tvrdí, že jí Kramný přiznal, že si mrtvá těla Moniky a Klárky fotil. To ale Kramný popřel a žádné takové fotky se v jeho tabletu ani telefonu nenašly.

    Fotografie Klárky, pořízená před pitvou Fotografie Klárky, pořízená před pitvou | Foto: archiv Blesku, repro TV Nova

  • 11.Jedenáctý den: Těla ohledávala delegátka

    Další den se očekávalo velké setkání, k soudu měl dorazit Moničin slovenský milenec Ján R. Ten se ale již po několikáté omluvil, což soudkyni Gilovou značně rozčílilo.

    Vypovídala tedy jen delegátka cestovní kanceláře, která se o rodinu na osudné dovolené starala. Ta šokovala, když uvedla, že ji egyptská policie poslala ohledat těla, protože bylo období ramadánu. Popsala také, jak se Kramný po smrti manželky a dcery choval.

    Delegátka musela ohledávat těla Moniky a Klárky, kvůli ramadánu. Delegátka musela ohledávat těla Moniky a Klárky, kvůli ramadánu. | archiv Blesku

  • 12.Dvanáctý den: Hrozivé detaily z protokolu o nálezu těl

    U soudu promluvila Kramného vězeňská psycholožka, která popřela, že by uvažoval o sebevraždě. Svědčil také animátor, který byl v hotelu s Kramnými v době, kdy došlo k vraždě Moniky a Klárky. Podle něj byl Kramný "oblblý" léky. Četly se také protokoly o nálezu těl zemřelých plné otřesných detailů.

    Animátor Patrik M. Animátor Patrik M. | Foto Blesk - Robert Klejch

  • 13.Třináctý den: Tajný trumf

    Třináctý den všichni čekali, jestli obhájkyně Jana Rejžková konečně vytasí svůj trumf, který slibovala celé léto. Ta ale nejprve nechala přečíst snad všechny listinné důkazy, které se vztahují k egyptskému vyšetřování, a až na závěr soudkyně oznámila, že soud obdržel nový posudek z oboru elektrotechniky a že následující týden vyslechne znalce, který ho vyhotovil.

    Obhájkyně Jana Rejžková Obhájkyně Jana Rejžková | Foto Blesk - Robert Klejch

  • 14.Čtrnáctý den: Souboj elektroznalců

    U soudu nejprve svědčila turistka Tatiana K., která byla spolu s Kramnými ve stejném hotelu se svou vnučkou. "Den předtím jsem je viděla, byly plné života," řekla o Monice a Klárce.

    Pak už ale následoval souboj znalců. V něm nejprve přednesl posudek znalec obhajoby Jiří Stanislav Kalivoda, který svému protějšku profesoru Karlu Sokanskému vytýkal, že nebyl na místě činu. Nedokázal však přesně říci, co konkrétně by bylo nutné na místě činu změřit. Chvíli se dokonce snažil tvrdit, že pokud by byl na místě činu, měřil by proud, který by pouštěl přes mrtvá těla. Podle něj Sokanský vyvozoval pouze hypotézu, což označil za neprofesionální. Renomovaný profesor však uvedl, že až polovinu jím zpracovaných posudků tvoří ty, při nichž neměl možnost být na místě činu. Kalivoda přiznal, že nezná egyptskou normu a že za svou kariéru vypracoval jediný posudek na úraz elektrickým proudem.

    Znalec obhajoby Ing. Jiří Stanislav Kalivoda z oboru elektrotechniky Znalec obhajoby Ing. Jiří Stanislav Kalivoda z oboru elektrotechniky | Martin Přibyl

  • 15.Patnáctý den: Milenec promluvil o sexu s Monikou

    Už to vypadalo, že zase nepřijde, milenec Moniky Ján R. ale na třetí pokus skutečně dorazil, byť se zpožděním. U soudu popsal, jak po něm Monika vyjela v autě a pokoušela se o orální sex a jak se spolu potom vyspali v jistém penzionu, kam jí Kramný několikrát volal. Monika se mu také měla pochlubit, že svého manžela podvedla už v minulosti s někým, koho znala z karvinského podniku Skleník.

    Ján R. vypovídal u soudu o svých pletkách s Monikou Kramnou. Ján R. vypovídal u soudu o svých pletkách s Monikou Kramnou. | archiv Blesku

    Kramného bývalý učitel, který například řekl, že si na něj nepamatuje ani podle jména. Zlomová však byla výpověď rodinné známé ze Slovenska, která tvrdí, že ji Kramný přiznal, že si mrtvá těla Moniky a Klárky fotil. Ten to ale popírá.

    Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pripad-petr-kramny/342119/online-10-den-soudu-s-petrem-kramnym-fotil-si-mrtvoly-moniky-a-klarky.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi