Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Případ Petr Kramný u soudu ONLINE, den 4: Údajný Moničin milenec se vyhnul soudu

Autor: ljš, et, shp - 
2. července 2015
08:07

Nevěra! Toto slovo se při čtvrtém dni soudního procesu s Petrem K. skloňuje v každém pádu. Promluvili totiž jeho sousedé, kteří mu měli o údajných Moničiných záletech říct. Nejočekávanější bylo ovšem svědectví jejího údajného milence Jána R. Ten ale k soudu nedorazil.

  • Petr Kramný měl 30. července 2013 podle obžaloby zavraždit svou manželku a dceru elektrickým proudem, on tvrdí, že je nevinný, že došlo patrně k otravě – své verze se držel i ve své výpovědi u soudu.
  • V pondělí Kramného u výpovědi několikrát přemohly emoce a on se rozplakal, soudkyně ale jeho divadýlku nevěřila a byla na něj poměrně ostrá.
  • Úterní výpovědi rodiny ukázaly, že Kramného po smrti jeho dvou nejbližších zajímaly spíše peníze, k těm měl ale velmi pozitivní vztah i dříve a ne jednou byly kvůli penězům v rodině neshody.
  • Ve středu vypovídali Kramného kamarádi. Vyšlo najevo, že si například stěžoval na nedostatečný intimní život s Monikou a neustále se po vraždě pídil po její nevěře.
  • V závěru dne přišel žalobce Vít Legerský s novými důkazy. Jedná se o fotografie z místa činu.

Soud s Petrem K. IV. den
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
8:00
2. 7. 2015

Připomeňte si, co se dělo u soudu v minulých dnech:


ONLINE PŘENOS: DEN 1.

ONLINE PŘENOS: DEN 2.

ONLINE PŘENOS: DEN 3.

 
08:10
2. 7. 2015

Vážení čtenáři, vítáme vás u pokračování online přenosu z procesu s Petrem Kramným. Jako první promluví jeho kolega z práce Petr K., následovat budou sousedé, kteří mu "práskli" Moničinu údajnou nevěru s Jánem R., který by měl přijít na řadu odpoledne.

 
08:11
2. 7. 2015

Vše o údajném Moničině milenci Jánu R. najdete v následujícím článku:

Svědek šokuje: Monika vzala na výlet Petra K. i milence!

 
08:12
2. 7. 2015

Do soudní budovy právě přišel svědek, který bude vypovídat jako první. Je jím Petr K., Kramného kolega z práce. Ten bude zřejmě vypovídat v jeho prospěch, novinářům totiž řekl: "Věřím, že je nevinný, vyvíjí se to zatím pro něj dobře."

 
08:13
2. 7. 2015

Svědek přišel v doprovodu manželky Adriany, která Monice svědčila na svatbě. "Mšli úplně normální manželství," řekl. Když dorazili i rodiče Kramného, vyrazili Adriana a Petr hned k nim a začali si povídat.

 
08:26
2. 7. 2015

Obhájkyně Petra K. Jana Rejžková promluvila o novém důkazu, který včera vytasila obžaloba:

Fotografie pocházejí z 30. 7. Dosvědčují tvrzení mého klienta. Je na nich prostěradlo i koše na zvratky.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
08:31
2. 7. 2015

Ostraha přivádí obžalovaného Petra K. do soudní síně. Je oblečený stejně jako včera, tedy v modré kostkované košili. Příchod se dnes již nesmí fotit ani natáčet.

 
08:34
2. 7. 2015

Soudkyně volá svědka Petra K. Kontroluje si jeho údaje v občanském průkazu a ptá se, zda jeho výpověď v předběžném řízení nikdo neovlivňoval. Svědek odpovídá, že mluvil pravdu a bude tak vypovídat i dnes.

 
08:44
2. 7. 2015

Svědek popisuje, jak se s Kramného rodinou seznámil. Jeho manželka se znala s Monikou od 18 let. "Já jsem pak v roce 2008 s Petrem pracoval v automobilce. Petr byl skvělý spolupracovník, nikdy se nechoval nadřazeně. Monika byla temperamentní," vypověděl svědek. "Když jsme jim pak šli na svatbu, manželka Monice svědčila," dodal.

 
08:47
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli svědek zaznamenal nějaké změny v chování obžalovaného. "Petr byl kliďas. Neříkám, že byl bohatý, ale dokázal se postarat. Monika byla v pohodě, po svatbě se ale změnila. Měla pocit, že si vzala milionáře, který jí bude všechno platit," řekl, načež se jeho manželka Adriana, která se posadila do zadní řady, začala smát.

 
08:49
2. 7. 2015

Soudkyně svědka žádá, aby popsal vztah Moniky a Petra, případné nevěry a vztah k dceři. "Když jsem je viděl, tak byli šťastní jako každá jiná rodina. O Klárku se starala Monika i Petr. Časem se Monika... (nedořekl), ale celkově to bylo normální soužití," uvedl. "Co se nevěry týče, to se nedostalo mezi nás. Ohledně nevěry jsme se nikdy nebavili, byl tam ale náznak. Měl pocit, že je Monika chladnější. Ale nikdy nedošlo na to, že by řekl něco ve stylu, že Monika byla nevěrná," tvrdí.

 
08:51
2. 7. 2015

"Bavili jsme se s Petrem, že Monika se více věnovala Facebooku než rodině. Sám jsem ji při tom viděl. Já jsem ji měl jako přítelkyni na Facebooku. Viděl jsem ji, že si založila účet. Pokecali jsme si o tom. Petr mi řekl, že si koupili nový tablet, a taky že je na kompu více času, než by měla," řekl. Kramný ho pozorně sleduje, ale zatím na sobě nedává nic znát. "Řešili, jestli pojedou na Slovensko, nebo do Egypta," pokračuje.

 
08:52
2. 7. 2015

Soudkyně se stejně jako předchozích svědků ptá, jestli měla Monika sebepoškozovací nebo sebevražedné sklony. "Petr nikdy, Monika měla ty svoje nálady. Trošičku to někdy přeháněla," uvádí svědek. "To mi vysvětlete podrobněji," žádá soudkyně. "Seděli jsme u stolu, bavili jsme se o ženských, Monika to slyšela a jela do Petra, ať se vzpamatuje. Muselo se to pak zahrát do autu," vysvětluje svědek Petr K.

 
08:54
2. 7. 2015

Svědek se s Kramnými před dovolenou nesetkal, ale Moniku a Klárku potkala jeho manželka v obchodě. Prý si nakupovaly oblečení a obě se do Egypta těšily. "My sami jsme odjeli na Černou horu. Sousedka nám pak napsala, co hrozného se stalo. Potom nám Petr volal. Udržovali jsme kontakt telefonicky, pak jsem s ním komunikoval přes Skype," popisuje K., jak se o události dozvěděl. Kramný si přitom dělá poznámky.

 
08:57
2. 7. 2015

K. dále popisuje první telefonát a jak mu Petr K. tragédii vylíčil. "My jsme byli zrovna na terase, Petr mi volal. Bylo to poté, co jsme se dozvěděli, že Monika a Klárka jsou mrtvé. Nevím, jestli to bylo den po jejich úmrtí, nebo večer. Manželka si to pamatuje, říkala mi, abych to zvedl. Zvedl jsem to tedy, i když jsem nechtěl, myslel jsem si, že se spletl," vysvětluje svědek. "Petr do telefonu plakal, dal jsem ho k manželce na ucho. Pořád brečel, nebylo mu moc rozumět. Říkal, že Monika a Klárka jsou otrávené. Pořád brečel, tak nějak jsme to pak ukončili," dodal svědek s tím, že když se pak Kramný vrátil domů, komunikovali přes Skype.

 
09:01
2. 7. 2015

Soudkyně znovu požaduje detailní informace o tom, jak celou událost Kramný popisoval, aby z toho mohla vyvodit, jestli svou výpověď postupně neměnil. "Řekl mi, že Klárka s Monikou jsou mrtvé, byly na večeři a je jim špatně. Že všem bylo špatně, všichni zvraceli. Říkal, že sám neví, co se stalo. Monika prý ležela zády k němu, blíže k balkonu, pardon oknu," opravil se. "Klárka byla zády k Monice. Říkal, že chtěl posunout Klárku. Říkal, že nedýchala, že byla studená. Říkal, že byl v šoku, že nevěděl, co má dělat, začal jí dávat umělé dýchání. Říkal Moniko, vstávej, něco se děje Klárce. Šťouchl do Moniky a zjistil, že Monika vůbec nereaguje. Byl z toho vystresovaný. Vyběhl ven a řval o pomoc. Otevřela nějaká paní," popsal, co mu Kramný tehdy řekl. Kramný přitom vypověděl, že předtím ještě volal matce a na sousedku přímo klepal.

 
09:03
2. 7. 2015

"Zmiňoval se, co dělal, než zjistil, že jsou mrtvé?" ptá se soudkyně. "Bavil se s Monikou, že je jim špatně. Říkal, že jim šel pro vodu, a když se vrátil, tak už spaly. První se pak staral o Klárku, pak řešil Moniku. Později po Skypu říkal, že stále neví, co se stalo. Po Skypu jsme spolu komunikovali každý den. Bavili jsme se o tom, že později dostal pokoj vedle nebo kde. Pořád řešil, jak se to mohlo stát, že neví, co se stalo. Pořád říkal, že je divné, že ony jsou mrtvé a jemu se nic nestalo, jestli se mu chtěl někdo pomstít," říká svědek. Podle něj to Kramný podával tak, že přežil proto, že jako chlap snese víc. "Bavili jsme se, že Petr byl v křeči, že sotva něco zvládal, než se stalo to, co se stalo. Klárka byla s Monikou na pokoji. Malá pořád chodila na toaletu, Monika zvracela do pytlíku, nebo co tam měli. Říkal, že tam měli nějakou kolu," pokračoval svědek.

 
09:06
2. 7. 2015

Soudkyně chce vědět, kdo na tom byl nejhůř. Kramný v předchozí výpovědi uvedl, že se stav holek zlepšoval a nejhůř na tom byl on sám. "Všichni na tom byli špatně," uvedl svědek. Gilová se proto ptá, jestli Kramný nějak vysvětlil, proč nešli k lékaři. "Ne, bavili jsme se o tom, že Petr zaběhl na recepci. O lékaři jsme se nebavili, nebo si na to nepamatuji," uvedl.

 
09:08
2. 7. 2015

"Jak to snášel, jak reagoval na to, že mu bylo zakázáno vycestovat?" ptá se soudkyně Gilová. "Měl obavy, co s ním bude dál, co s ním bude v cizí zemi. Že se o něj nikdo nepostará. Vláda se o něj nepostará, jedině přes média se něco bude řešit," vypráví K. Padá proto otázka, jestli chtěl Kramný ilegálně vycestovat. "Ano! Bavili jsme se o tom, jestli odtamtud může vycestovat. Říkal, že letecky to nejde, ani plavbou. Sebrali mu pas. Jako kamarád jsem mu nabídl, že bych mu mohl půjčit svůj pas," šokuje svědek. Prý to nabídl proto, že si byli podobní.

 
09:11
2. 7. 2015

Soudkyně se rozohňuje: "Uvědomil jste si, že byste pomohl obžalovanému pomoci vycestovat přes úřední zákaz?" Svědek kajícně odpovídá: "Ano, ale až později," přiznal. Soudkyně ale dál zvyšuje hlas: "Uvědomil jste si, že maříte rozhodnutí státního orgánu v Egyptě?" "Ne, v tu chvíli ne. Slíbil jsem mu, že mu poskytnu pas," řekl. Podle něj Kramnému situaci komplikovala skutečnost, že neumí anglicky. "Bál se, že tam jsou jiné zákony než u nás," vysvětloval.

"Došlo k předání pasu?" ptá se soudkyně. "Dal jsem ho kamarádovi Danielu B. (svědek, který měl vypovídat včera, ale protože se soud protáhl, přesunula se jeho výpověď na dnešní odpoledne, pozn. red.). On mi ho ale vrátil, protože se dozvěděl, že má Petr odcestovat z Egypta zpět sem. Petr pak přiletěl a zařizoval si svoje věci," vysvětlil K. a dodal, že se po návratu potkali až v práci.

Rázná soudkyně Gilová dala kartáč hned první den i Petru K. Včera si pak nebrala servítky s jeho kamarádem Stanislavem Š. Detaily čtěte ZDE>>

 
09:13
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá na dědické řízení a nové známosti. "On se staral o ten hrob. Bavili jsme se o tom, že Petr dostal byt po babičce. Dával ho sám dohromady," reaguje svědek.

Soudkyně: "Bavili jste se o tom, že mu vadí, že budou dědit rodiče Moniky?"

Svědek K.: "Ano, nelíbilo se mu to, ale byl s tím docela smířený."

Soudkně: "A co se týče nových známostí?"

Svědek K.: "Dozvěděl jsem se to z médií. Bavili jsme se o tom, že má slečnu, že je ve stresu a že se s ní dal dohromady. Víc jsme to neprobírali."

 
09:20
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli Kramný truchlil. "Každý to bere trochu jinak, on měl slzy v očích v práci, když jsme se bavili," vypovídá diplomaticky svědek. O údajné nevěře Moniky prý slyšel jen z médií, s Petrem se o tom ale nebavil.

 
09:28
2. 7. 2015

I u tohoto svědka přichází otázka na to, jak byl manuálně zručný. "Jako údržbář dělal s elektrickým nářadím. Se svářečkami nebo elektrickým nářadím. Neměl je ale pravomoc opravovat, neměl na to školení. Jako údržbář by měl asi vědět, jak opravovat. Drobné opravy by zvládl. Jestli rozuměl elektřině, to nevím, na práci domů si vždycky volal někoho, aby mu to udělal," uvedl.

 
09:39
2. 7. 2015

Soudkyně zrychleně předčítá jeho předchozí výpověď, kde například řekl:

"Petr mi řekl, že Monika je náročná, že pořád chce nové hadry."

"Říkal mi, že se s Monikou střídali v chození pro vodu, nebo něco takového."

"Říkal, že Monika je chladná ke Klárce." V tomto bodě ho soudkyně napomíná, že to dnes neuvedl.

"Napadlo mě, že to mohla udělat Monika. Manželka mi za to vynadala. Petr opakoval, že stále neví, kdo za tím může být."

 
09:51
2. 7. 2015

Znovu se zmiňuje skutečnost, že intimní život Moniky a Petra nebyl ideální. "Byla na něho jak na cizího, on spával s Klárkou, ona spávala sama v posteli na dovolené," uvedl svědek K. v předchozí výpovědi.

 
09:53
2. 7. 2015

Soudkyně znovu upozorňuje, že o problémech v intimním životě dnes svědek nemluvil, a čte předchozí výpověď. "O nevěře jsme se dozvěděli od Péti. Monika měla poměr s nějakým Slovákem a ještě to platila, ty schůzky na hotelu. Měla platby na účtu, měla napsat do poznámky třeba, že to je za oblečení, nebo kamarádky jí daly peníze a ona jim je poslala zpět," čte. Soudkyně se proto ze svědka snaží důrazně dostat, jak to tedy bylo. "Tehdy jsem si to pamatoval lépe," přiznal svědek. 

 
09:56
2. 7. 2015

Přísedící nemají dotazy, a proto dostává slovo státní zástupce Vít Legerský. "Uvedl jste, že jste se nechtěl bavit o dědictví. Kdo to tedy v práci nadhodil?" ptá se. "Nechtěně já. Byla to moje chyba, že jsem se ho ptal na takové věci, když to bylo živé," řekl svědek.

 
09:58
2. 7. 2015

"Kdy jste zaznamenal poslední projev žárlivosti paní Moniky?" ptá se Legerský. "Byli jsme na plese, Monika tam měla kamarádku z práce. To bylo poslední velké žárlení, my jsme se bavili o holkách, ona na Petra vystartovala," říká svědek. 

 
10:00
2. 7. 2015

Nyní přichází ke slovu Jana Rejžková:

"Pane svědku, víte něco o krádežích, kterých se měl dopustit pan Kramný v továrně?"

"Vůbec ne."

"Řekl vám, že si bude užívat?"

"Ne."

"Řekl něco takového před odjezdem?"

"Ne, řekl, že si bude užívat v Egyptě, ve smyslu dovolené s rodinou."

 
10:01
2. 7. 2015

Rejžková se znovu prá na to, kdy se svědek dozvěděl o údajné Moničině nevěře, zda před odjezdem, nebo po její smrti. Soudkyně ji důrazně napomíná.

 
10:04
2. 7. 2015

Kramný se jen krátce zeptal na ples, na kterém společně byli. "Strávili jsme tam všichni pět až šest hodin, takže jste nás mohl pozorovat. Máte pocit, že náš vztah vypadal špatně, že se k něčemu schylovalo?" Svědek odpovídá, že ne.

 
10:04
2. 7. 2015

Výslech svědka K. je u konce. Následuje krátká přestávka.

 
10:08
2. 7. 2015

Že bude svědek K. vypovídat ve prospěch obžalovaného, bylo jasné už při příchodu, kdy se on i jeho žena objali s Irenou R. Přesto některé pasáže z výpovědi, kterou K. podal v předběžném řízení, Kramnému do karet nehrají.

 
10:12
2. 7. 2015

"Předáním pasů jsem nemařil vyšetřování, ale naopak jsem pomáhal, aby se to vyšetřilo. V Egyptě totiž nic nedělali," řekl svědek K. novinářům o přestávce. 

VIDEO
Video se připravuje ...
 
10:14
2. 7. 2015

Vypovídat nyní bude svědkyně Světlana C., která měla odhalit Moničinu nevěru. To potvrdila i na chodbě: "Monika mě nevěrou hrozně zklamala, proto jsme se rozkmotřily," řekla. Očekávala se, že bude vypovídat ve prospěch Kramného, vše ale bude možná jinak. "Dřív jsem si přála, aby se Petr vrátil domů, teď už si to nepřeju. To asi mnohé naznačuje," řekla.

 
10:15
2. 7. 2015

Světlana C. předstupuje před soud, probíhá ztotožnění a poučení.

 
10:16
2. 7. 2015

"Seznámily jsme se s Monikou v roce 2009. Párkrát jsem u ní byla na návštěvě. Na první návštěvě byla nervózní, všude poskakovala. Na druhé návštěvě se už víc otevřela. Bavily jsme se o mužích. Byla pořád luxus, luxus, luxus. Na to jsem nebyla. Odradilo mě to," popsala svůj vztah s Monikou v době, kdy ještě nebyly sousedky.

 
10:22
2. 7. 2015

"Potom byla svatba, Monika mi nabídla, že mě musí namalovat. To se mi nelíbilo. Tak jsem to udělala sama, to se nelíbilo zase jí. Pořád muselo být po jejím, byla panovačná," stěžuje si svědkyně. "Pak jsme se stěhovali do nového bytu, manžel Nathan mi navrhl, že můžeme bydlet vedle nich. Já vedle ní bydlet nechtěla. Nakonec jsme ale byt pořídili," řekla.

 
10:30
2. 7. 2015

"Když jsme ještě byli v tom starém bytě, tak kamarádka Denisa a Monika šly na nějakou akci se striptýzem. Já nechtěla. Monika se pak vrátila s pláčem. Říkala, že jí Petr vzal všechny peníze, kreditky. Že nechce jít domů, že se bojí," popsala Světlana. Kramný si začal dělat poznámky.

 
10:34
2. 7. 2015

Soudkyně žádá, aby to rozvedla. "Nesvěřila se mi, proč jí sebral kreditky. Nevěděla jsem, co se stalo. Psala mi to až po Facebooku. Bylo to kvůli fotkám, Petrovi se nedivím. Když jsem viděla ty fotky, tak jsem se nedivila. Ale zase když partner pustí ženu na takovou párty, tak mi to nepřijde zas tak neočekávatelné. Na těch fotkách nebylo zase nic tak hrozného," vysvětlila svědkyně.

 
10:37
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jak vzah Moniky a Petra fungoval. Viděla jsem, že před ním hodně tají. Chtěla po mně vědět, jestli je ta a ta fotka na Facebooku vidět. Musela jsem se příihlásit a odhlásit. "Věděla jsem, že něco není v pořádku. Přestaly jsme se spolu bavit," uvedla Světlana a dodala, že Monika měla i jiné profily na Facebooku. "Přišla mi z nich zpráva. Psala, ať si dávám pozor před manželem. Pak mi psala o tom Jánovi ze Slovenska."

 
10:41
2. 7. 2015

Světlana pokračuje v popisování Moničina vztahu s Jánem. "Denisa mi říkala, že Ján přišel celý od třpytek, takové ty ženské věci. Zeptala jsem se Moniky, co je pravda na té nevěře. Ji to ani nezajímalo. Ján pak přijel pro Moniku, když jsem viděla, že je z něj nervózní - uklízela kvůli němu - tak jsem viděla, že mezi nimi něco bude," vysvětlila Světlana. "Kamarádství jsme pak ukončily. Myslela si, že jsem pro ni asi nebezpečná. S Jánem se viděli na naší svatbě, jestli se znali, to nevím," řekla.

 
10:45
2. 7. 2015

"Věděl o té nevěře obžalovaný?" ptá se soudkyně. "Petrovi to řekl můj manžel. Řekl si, že si to nezaslouží jako chlap. Chtěl mu to říct. Nepohodli jsme se. Nedokázal to udržet," potvrdila svědkyně.

 
10:53
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli Monika měla dvě tváře. "Ano, měla dvě tváře. Byla někdy až zlá, ta druhá tvář byla milá, udělala by pro kohokoli cokoliv. Byla citlivá. Nesnesla ani štěkot pejska, že je tam sám," odpověděla Světlana.

 
10:56
2. 7. 2015

Světlana dál popisuje, jak se o nevěře Kramný dozvěděl. "Manžel ráno Petrovi zavolal. A pak řekl: Tak jsem mu to řekl. Řekl, že mu Monika byla nevěrná. Řekl konkrétně o Jánovi. Vypadal, že se mu ulevilo. Pak mě začala bombardovat Monika. SMS a telefonáty. Manžel se s nimi domluvil, že přijdou o půl třetí, že si to všichni vyříkají, že to Monika třeba vysvětlí. Já jsem si vzala volno, dala jsem si vínko. Oni nepřišli. Od té doby jsme se nestýkali. Vídali jsme se jenom na chodbě. Ani jsme se nezdravili. Monika měla takový smrtící výraz," uvedla svědkyně.

 
11:01
2. 7. 2015

Soudkyně chce, aby svědkyně popsala vztah Moniky s Klárkou. "Monika byla normální matka. Ale na můj vkus byla moc ukřičená. Starala se o ni, chodila krásně oblečená. Kričely po sobě kvůli účení. Slyšela jsem hodně, protože stěny jsou tenké. Nebylo to, že ji neměla ráda, bylo to kvůli škole. Aby se učila," vysvětlila Světlana.

 
11:03
2. 7. 2015

"Jednou jsme byli na chatě, dívala se, jakože my jsme šťastní a oni ne. Vypadala, jako by jí to mrzelo. Řekla jsem jí, že by se ke Klárce měla víc přitulit, obejmout ji," uvádí Světlana. Na to matka Petra K. přikyvuje.

 
11:08
2. 7. 2015

"Jak jste zjistila, že zemřely?" ptá se soudkyně. "Byla jsme v práci. Bylo to 4.8. Psal mi Petr. Nechápala jsem to, nebyli jsme v kontaktu. Chtěl, ať mu řeknu celou pravdu. O té nevěře. Chtěl ode mě kontakt na Jána. Volala jsem Denise, jestli mu homůžu dát," říká Světlana.  

"Po smrti manželky se začal zajímat o její nevěru? Chápala jste to z lidského hlediska, proč pátrá po těchto informacích?" prá se soudkyně. "Napsala jsem mu, ať to neřeší. Pak přišla nějaká komunikace. Ty SMS si ale nepamatuji. Pak jsme si psali po e-mailu. Vžila jsem se do jeho situace. Přiznal se, že půl roku před dovolenou měli problémy. Monika se často chtěla fotit, měla svůj sen. Petra jsem chápala," odpověděla.

 
11:10
2. 7. 2015

Světlana pak Kramného žádala, aby se po návratu potkali co nejdříve. "Pak přišel na návštěvu. Tam mě zaskočil. Měli jsme krb z kamene: Ptal se manžela, zda ho dělal sám. To mě zaskočilo. Nedostali jsme z něj absolutně nic. Řekl, že nic neví, ani netuší. Pak jsme se dívali na óčko, tak tancovaly nějaké ženy. Já, ať to manžel přepne. Petr, že ne, že je to pěkné. To jsme nechápali," řekl.

 
11:15
2. 7. 2015

Světlana také popisuje, jak do bytu Kramných vnikli policisté, když nebyl Petr doma a zřejmě tam instalovali odposlechy: "To už jsme nějak nebyli v kontaktu, řekla jsem mu na chodbě, že tady někdo byl někdo. A byl jen takový: "Aha, co mohli asi chtít?"

 
11:17
2. 7. 2015

Monika mi přišla nervózní neklidná. Přišla mi nervózní neklidná z Petra," vypráví Světlana o náznacích problémů před dovolenou. "Monika ráda ukazovalo svoje tělo, svůj život, svou domácnost," řekla.

 
11:29
2. 7. 2015

"Monika neměla ráda orální sex. Ona nosila hodně eroticky laděného oblečení. Petr mi říkal, že s ním bude spát, ale že jí musí zaplatit 1000 Kč," potvrdila svědkyně. Kramný ve své výpovědi vysvětloval, že to bylo v rámci předehry.

 
11:31
2. 7. 2015

Ptá se žalobce Legerský, chce vědět, jestli na plese, o kterém Světlana mluvila, došlo k nějakým projevům žárlivosti. "Na plesu ani ne. Ale vzpomínám si, že Petr třeba šel někam a ona mu něco vyčítala," odpověděla.

 
11:33
2. 7. 2015

Obhájkyně Rejžková se ptá, jak Monika mluvila o manželovi. "Konkrétně něříkala nic, nerada se svěřovala, neříkala, jestli je Petr takový, nebo makový. Měla tajemství, ale mnohé jsme vycítila," řekla.

 
11:35
2. 7. 2015

Rejžková: "Byla jste před Monikou ve střehu?"

Světlana: "Ano. Měla jsem pocit, že flirtuje s mým manželem! Monika mi na to řekla, co vyvádím."

 
11:36
2. 7. 2015

Kramný se vyjadřuje ke kreditkám, které měl Monice údajně zabavit poté, co byla na striptýzu. "Monika měla jen jednu, nebyla aktivovaná a je dodnes v šuplíku," řekl.

 
11:38
2. 7. 2015

Kramný: Máte poznatky, že jsme chtěli kupovat dům?

Světlana: Ne.

Kramný: Vymýšlela si Monika?

Světlana: Ano, přišlo mi, že si chvílemi žije v jiném světě.

Kramný: Slyšela jste nějaké hádky mezi mnou a Monikou?

Světlana: Nějaké hádky konkrétně jsem neslyšela, před dovolenou jsme jednou slyšela hluk.

 
11:38
2. 7. 2015

Výslech Světlany C. je u konce, před soud předstupuje její manžel Natan.

 
11:46
2. 7. 2015

"S Petrem Kramným jsem se seznámil na naší svatbě," začal vypovídat Natan s tím, že to bylo někdy v roce 2011 nebo 2012. Tomu, že si nemůže vzpomenout na datum vlastní svatby, se zasmála i soudkyně Gilová.

 
11:49
2. 7. 2015

"Nejdříve byla naše setkání v pořádku. Později se manželce jejich vztah nezdál, byl takový jinačí. Podle jejích informací došlo k nevěře. Své manželce věřím. Viděl jsem nějaké fotky Moniky z nějaké sešlosti. Byly takové diskrétní.  Chtěl jsem to obžalovanému sdělit, on s tím ale nesouhlasil. Telefonoval jsem mu, že se s ním chci sestkat a něco mu říct," uvedl Natan.

 
11:54
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli se mu zmiňoval o nevěře. "Nejdřív jsem mu chtěl říct o těch fotkách. Poté dodatečně o té nevěře. Od manželky jsme se dozvěděl, že měla být nevěrná s Jánem. Pak mi napsal SMS, že to není nutné projednávat, že věří své manželce. Očekával jsem, že přijde. Ale viděl jsem ho z okna, jak jde s manželkou a dcerkou za ruku," popsal svědek.

"Kdy to bylo? Vím, že máte s těmi roky problém," zavtipkovala soudkyně. "Tři roky zpátky asi. To manžeství jinak vypadalo normálně. Chodili venku, vodili se za ruce," uvedl a dodal, že tak působili až do dovolené v Egyptě.

 
11:58
2. 7. 2015

"Monika k nám chodívala, povídaly si s manželkou. Jednou mi ale manželka řekla, že Monika musí jít na internet, že chce na Facebooku něco pořešit. Přišlo mi to divné, ale neřešil jsem to," pokračuje svědek.

 
12:00
2. 7. 2015

"Obžalovaný je klidný typ, málo co řešil. Spíš naslouchal," popsal Kramného Natan. Naznačil, že Kramný velmi lpěl na svém majetku. "Jednou, když jsme někam jeli jeho autem, tak řekl, že jestli mu to nabouráme, tak mu ho zaplatíme," řekl.

 
12:06
2. 7. 2015

Dále svědek popisuje, jak se Kramný choval během pobytu v Egyptě. "Začali jsme komunikovat, jestli je všechno v pohodě. Řekl, že na tom není moc dobře. Začal se mě ptát na nevěru manželky. Bylo mi to divné," vypověděl.

 
12:07
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli byla Monika depresivní. "To bylo, když dělala v důchoďáku. Vypadala sklesle, že ji bolí záda. Že na to bere aulin, tabletky. Byla depresivní, ale nevypadalo, že z něčeho jiného než těch zad," uvedl Natan.

 
12:10
2. 7. 2015

"Podívej, našla jsem fotky Moniky, řekla mi žena. Pozvali si na akci striptéry, Monika byla samozřejmě středem pozornosti. Tam už stačilo sundat spodní prádlo a bylo hotovo. Takže jsem to zavolal Petrovi," popsal Natan.

 
12:15
2. 7. 2015

"Moje manželka je taková FBI, já se později o to přestal zajímat," prohlásil Natan a jeho žena se v lavici začala smát a sklopila hlavu.

 
12:20
2. 7. 2015

"Chtěl bych ještě říct něco k tomu facebooku. Navštěvovala nás kvůli tomu, pak mi to začalo vadit. Připadalomi, že se nám začíná do života dost montovat. Začal jsem být trošku i hrr, na manželku, ať to vyřeší. Pak jsem se dozvěděl, že má facebook zakázaný. Pak jsem se zjistil, že má druhý facebook. Manželka mi pak ukázala jiný facebook, tam byla vyfocená ve spodním prádle, byly tam recenze. Bylo tam arabské písmo. Byl jsem z toho překvapený. Už mi to začalo vadit," řekl.

 
12:22
2. 7. 2015

Přísedící nemají dotazy, takže se ke slovu dostává žalobce Legerský. "Na co reagoval obžalovaný reagoval, když řekl, že důvěřuje své ženě?"

Myslím, že mi poslal sms, nebo volal, že mu manželka přísahala na smrt své dcery, že se nic takového nestalo, odpověděl Natan. "Reagoval na to, že mám pro něj důkazy, že mu chci říct, že je žena nevěrná, že byla v noci někde, že se flákala, ať to prostě vidí, že se něco děje," dodal ještě.

 
12:22
2. 7. 2015

Přísedící nemají dotazy, takže se ke slovu dostává žalobce Legerský. "Na co reagoval obžalovaný reagoval, když řekl, že důvěřuje své ženě?"

Myslím, že mi poslal sms, nebo volal, že mu manželka přísahala na smrt své dcery, že se nic takového nestalo, odpověděl Natan.

 
12:25
2. 7. 2015

Dotazy teď klade obhájkyně Jana Rejžková: "Pane svědku, viděl jste někdy pana svědka na práci v domě nebo v garáži?"

"Když pokládal obklady, byl jsem se podívat," říká Natan. Na doplňující dotaz, jestli ho někdy viděl pracovat s elektřinou říká, že ne.

 
12:26
2. 7. 2015

Petr Kramný na svědka poprvé nemá otázky, soudkyně proto vyhlašuje přestávku do 13. hodin.

 
12:50
2. 7. 2015

Během výpovědi Světlany C. zazněly u soudu také SMS, kterými Kramný vyzvídal informace o Moničině nevěře. Jejich přepisy najdete v následujícím článku:

Šestnáct SMS Kramného z Egypta: Po Moničině nevěře pátral už 5 dní po vraždě!

 
12:55
2. 7. 2015

Podle informací Blesk.cz dnes údajný milenec Moniky Ján R. vypovídat nebude, údajně mu nebylo doručeno předvolání. Uvedla to jeho expřítelkyně a bývalá kamarádka Moniky Denisa B. Té Monika Jána podle všeho přebrala. "On mi to neřekl, ale já jsem to poznala. Jak dlouho poměr udržovali nevím, protože jsme se pak brzy rozešli," řekla na chodbě novinářům.

 
13:10
2. 7. 2015

Před soud ale přichází svědek Daniel B., na něhož nezbyl čas včera. I on je spolupracovníkem Petra K. z automobilky.

 
13:17
2. 7. 2015

"Petra Kramného jsme poznal v roce 2008 v automobilce. Ze začátku jsme se moc nestýkali. Petr pracoval jako údržbář," uvedl Daniel B. Soudkyně se ptá, zda prováděl i svářečské práce. "Párkrát něco svářel," potvrzuje svědek. Postupem času se setkávali častěji a Kramný mu kamarádsky pomáhal s problémy.

 
13:19
2. 7. 2015

"Probírali jsme i osobní věci, on měl stejně starou dceru jako já. Bavili jsme se o tom, jaké měly holky vysvědčení, že Klárka dostala aktovku. Petr se mi nezmínil, že by měl problémy s manželkou. Byl jsem svědkem několika jejich hovorů. Jejich soužití bylo pěkné. Bylo to tak po celou dobu," řekl svědek s tím, že si myslí, že by se mu Kramný svěřil, kdyby ho něco takového trápilo.

 
13:22
2. 7. 2015

"Od začátku roku 2013 jsme probírali, kam pojedeme na dovolenou. Nejdřív jsme vybrali Turecko, poté Egypt. Petr si nemohl dovolit Turecko, tak jsme si vybrali levnější destinaci," vysvětluje svědek.

 
13:24
2. 7. 2015

Soudkyně: "Kdy jste se dozvěděl, co se stalo?"

Svědek: "Byli jsme na dovolené ve Švýcarsku, slyšel jsem, že v Egyptě došlo k tragédii. Slyšel jsem, že tam umřela maminka s dcerou. Pak jsem viděl reportáž v televizi, byla tam Monika a Klárka, měly pásky přes oči. Volal jsem to manželce."

 
13:33
2. 7. 2015

"Pak jsem Petra kontaktoval SMSkou, že kdyby potřeboval pomoct finančně i jinak, poradit nebo něco zařídit, tak jsem tu. Odepsal mi, že se mám připojit na Skype. Komunikovali jsme spolu několik hodin denně. Nebylo to najednou, ale několikrát během dne. Bylo to čím dál, tím časteji. Komunikovali jsme jen hlasově," popsal svědek.

 
13:33
2. 7. 2015

"Ptal jsem se sám, co se stalo?" ptá se svědka soudkyně. "Ano, ale řekl jsem, že jestli nechce mluvit, tak nemusí. Po pár minutách bylo slyšet, že Petr pláče. Řekl jsem mu, že o tom nemusí mluvit. Pak bylo chvíli ticho a pak bylo slyšet, jak smrká. Pak mi řekl, co se stalo první den. Bylo jim špatně, řekli si, že zůstanou v pokoji. Monika zatáhla rolety. Střídali se na WC. Petr chodil několikrát pro vodu. Když se pak vrátil, lehl si ke Klárce, řekl jí, ať se posune. Sáhl na ní...," Daniel B. větu nedokázal doříct a začal plakat. Soudkyně se ho snaží uklidnit.

 
13:36
2. 7. 2015

Svědek se po chvilce uklidnil a snaží se pokračovat. "Petr pak zjistil, že je mrtvá a volal na Moniku. Pak zjistil, že je taky mrtvá. Vyběhl na chodbu a klepal na někoho," řekl.

 
13:38
2. 7. 2015

Daniel B. vypovídá jednoznačně ve prospěch verze Petra K. "Ten příběh jsem si poslechl několikrát, když byl v Egyptě. Snažili jsme se přijít na to, co stalo, " řekl. "Shodoval se jeho popis vždy?" ptá se soudkyně. "Ano, pokaždé. Měli tabletky, které jim dal Müller. Zabraly na něj, měli podobné problémy.  Říkal, že ho odvezli do nemocnice, měli podezření na otravu. Pumpovali mu žaludek. Pak ho dali na jiný pokoj. Když se vrátil na přechozí pokoj, divil se, že tam jsou věci jak zůstaly," vykládá svědek.

 
13:41
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jak si Kramný vysvětloval příčinu úmrtí Moniky a Klárky. "Když přijeli, tak měli každý den nějaké problémy. Nejdřív s ubytováním, skončili na až třetím pokoji. Pak jim nefungoval trezor. Dávali jsme si souvislosti dohromady," říká svědek. "Komu to dával za vinu?" ptá se soudkyně. "Nevzpomenu si," tvrdí.

 
13:46
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli po něm chtěl Kramný něco zařídit. "Dal mi telefonní číslo na penzion ve středních Čechách. Chtěl, abych tam zavolal. Dovolal jsem se na penzion, představil jsme se, zajímal se, kam jsem se dovolal. Řekli, že do penzionu, ale na recepci. Pak jsem volal dál a vyptával se. Rezervace na Moniku Kramnou tam nebyla, ani na Petra," vypověděl.

 
13:47
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jestli svědek věděl, že měl Kramný zákaz vycestovat. "Ano, věděl jsem o tom, že nesmí vycestovat. Nikdo mu neposkytoval informace, prokuratura v Egyptě jen slibovala, že mu něco řekne. Nesl to špatně," řekl. "Škorpík sehnal mapy. Petr se chtěl dostat z Egypta, ale přes ten zákaz to nepřipadalo v úvahu," pokračoval. Soudkyně se proto ptá, jestli měl jinou útěku. "Ano, že bychom přivezli pas. Chápu, že chtěl vycestovat. Měl jsem pas od K., který jsem mu nepřivezl," dodal. Dušuje se, že nebylo stanoveno žádné datum. Soudkyně ho proto konfrontuje s jeho předchozí výpovědí, ve které říká, že měl letět v sobotu, ale nakonec přiletěl ve čtvrtek legálně poté, co byl zákaz zrušen.

 
13:56
2. 7. 2015

Svědek popisuje, jak proběhl návrat Petra Kramného do ČR. "Jel jsem pro něj do Prahy. Po příletu mi řekl, že byl zadržen cizineckou policií. Vzápětí mi volala mluvčí cizinecké policie, kde stojím. Řekl jsem, že před vchodem. Ona, že to není dobré, že tam je spousta médií. V takové garáži jsem na něj čekal," řekl.

 
14:02
2. 7. 2015

Soudkyně: Jak se vám jevil pan obžalovaný po návratu?

Daniel B.: V mé přítomnosti několikrát plakal. Když poisoval, co se stalo.

Soudkyně: O co se zajímal, jak mluvil o manželce a dceři?

Daniel B.: Říkal, že je hrozné, že přišel o manželku a o dítě.

Soudkyně: Zmiňoval se někdy o její nevěře?

Daniel B.: Nevěru jsme řešili přes Skype, když byl v Egyptě.

 
14:07
2. 7. 2015

S přítelkyní Kateřinou prý nechtěl být v Karviné nikde vidět. O žádných intimnostech s ní mu ale něříkal.

"Pane svědku, říká vám něco jméno Žaneta Školová?" ptá se soudkyně. "Ano, dělal jsem autoškolu, přes učitele jsem na ni měl kontakt. Měla to být údajně nějaká léčitelka. Chtěl jsem Petrovi pomoct. Po psychické stránce," vysvětluje Daniel B.

 
14:17
2. 7. 2015

Soudkyně čte několik odposlechů:

Kramný říká, že konečně spí u sebe. Daniel B. ho zve přístí týden s Kateřinou na oběd. Daniel B. doporučuje, aby Kramný napsal Školové něco ve smyslu, že je na tom psychicky špatně. Že věří, že mu Školová dá peníze.

"Obžalovaný popisuje, jak ho natočila televize. Vy mu popisujete, že jste volal Školové, léčitelce, a ta vám doporučila, aby zašel k obvodnímu doktorovi a dostal doporučení k psychiatrovi – aspoň by vidělo veřejné mínění, že je na tom špatně, prášky by vůbec nemusel brát," upozorňuje svědkyně svědka.

"Dále probírate s panem Škorpíkem a Kramným, jak by se daly dostat z lidí peníze, z televize. Rozhodujete se, že to budete dál brát po Skype," opakuje soudkyně, co už jednou zaznělo.

 
14:20
2. 7. 2015

V odposleších, které soudkyně čte se také mluví, o rozhovoru, který Petr K. poskytl u hrobu Moniky a Klárky. Říká o něm:

Když jsem byl u hrobu, neplakal jsem, nešlo to. Ale to nevadí, byla tma, stejně by to nebylo vidět.

Zmiňovaný rozhovor si můžete znovu pustit zde:

VIDEO
Video se připravuje ...
 
14:26
2. 7. 2015

Soudkyně na to reaguje: "Vám nebylo divné, že obžalovaný řeší, že plakání nad hrobem takovýmto způsobem?"

Svědek: "To nedokážu říct."

Soudkyně: "Však my si o tom všichni uděláme obrázek sami."

 
14:28
2. 7. 2015

Ptá se státní zástupce Vít Legerský.

Legerský: Můžete nám říci, jak se obžalovaný projevoval na cestě z letiště domů?
Daniel B.: Spadl mu kámen ze srdce, byl rád, že je doma.
Legerský:  Během jízdy volal?
Daniel B.: S médii.
Legerský: Plakal?
Daniel B.: Nevím.

 
14:30
2. 7. 2015

Obhájkyně Rejžková se ptá, jestli umí Petr K. pracovat s elektřinou. "Ne, myslím, že ne. Musel by mít školení." Dále se řeší, zda Kramný ve fabrice kradl, jak ho obvinil svědek Stanislav Š. "Nemyslím, že by mohl mít potřebu krást," řekl svědek.

 
14:32
2. 7. 2015

Plánovaný výslech Jana R. skutečně dnes neproběhne. K soudkyni přistupuje Denisa B., která je jeho přítelkyní.

 
14:37
2. 7. 2015

"Moniku znám ze střední školy. Po nějaké době jsme se spřátelily. V 18 letech jsem otěhotněla, naše kontakty se zpřetrhaly. Zůstala jsem v Bohumíně. V roce 2007 se mi narodil syn, odstěhovala jsem se do Karviné a kontakty jsme obnovily. Naše přátelství pak bylo rozkouskované. Rok jsme byly v kontaktu, pak zase ne," popsala svědkyně svůj vztah s Monikou.

 
14:40
2. 7. 2015

Denisa popisuje, jak se Petr a Monika Kramných seznámili. "Bylo to na diskotéce, byly jsme tam spolu.  Oběma se nám líbil, špásovaly jsme spolu. Říkaly jsme si, která z nás ho osloví. Seznámil se nakonec s Monikou a začali se scházet," řekla.

 
14:43
2. 7. 2015

Pak se Denisa s Monikou chvíli nevídaly. "Začaly jsme zase v době, kdy jsem se odstěhovala na Slovensko. Monika se Světlanou tam za mnou jezdily," řekla svědkyně. Soudkyně se jí ptá, zda v té době měla přítele. "Ano, Ján R. Měl tu být dnes jako svědek, telefonovala jsem mu, ale je v zahraničí," řekla Denisa. Soudkyně ji proto žádá o jeho telefonní číslo. To jí svědkyně předává na papírku.

 
14:44
2. 7. 2015

"Monika byla velmi veselá a temperamentní žena. Měla jsem ji ráda, byla takový typ člověka," řekla o Monice Denisa.

 
14:45
2. 7. 2015

Soudkyně se ptá, jak často se stýkaly, když už Denisa chodila s Jánem. "Začaly jsme se zase stýkat, když jsem se seznámila s Jánem, asi dvakrát jsme byli u nich v Karviné, pak jednou nebo dvakrát na chatě," uvedla Denisa.

truchliicii.petr.k. ( 3. července 2015 04:34 )

ja verim len sebe a svatym anjelom, nie novinarom ci policajtom ale snazim sa ich pochopit. asi to bolo nutne takto spravit aby vinnik bol potrestany.

owtl ( 3. července 2015 02:30 )

egypt by mu nevratil pas ,egypt ma cerny svedomi a pustil ho , takovi tupci nejsou ty bezmozku

owtl ( 3. července 2015 00:46 )

hej truchlivcaku dotruchli a vysvetli

owtl ( 3. července 2015 00:40 )

soudci hovori o elektrine

owtl ( 3. července 2015 00:38 )

proc ta jistota??

Zobrazit celou diskusi