Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ONLINE 15. den soudu s Petrem Kramným: Milenec promluvil o prvním sexu s Monikou

Autor: dce, ljš, et - 
24. září 2015
09:30

Dalším dnem pokračoval soud s Petrem Kramným, u kterého stanul kvůli obžalobě z vraždy ženy a dcery na dovolené v Egyptě. Došlo k dlouho očekávanému. Petr Kramný pohlédl do očí milenci své manželky. Ján R. byl předvolán už potřetí, na předchozí stání nedorazil, protože byl v údajné pracovní neschopnosti.

Soud s Petrem Kramným den XV.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
9:48
24. 9. 2015

Dobré ráno, vážení čtenáři, hlásíme se vám ze soudní síně v Ostravě, kde se napjatě očekává příchod údajného milence Moniky Kramné Jána R.

 
9:49
24. 9. 2015

Před soudní síní se připravuje opět nový státní zástupce, Jaroslav Jurka, Vít Legerský, jak se Blesku podařilo zjistit, má nyní dva týdny dovolenou.

 
9:50
24. 9. 2015

K soudu už dorazili Kramného rodiče i jeho obhájkyně Jana Rejžková, která se s nimi okamžitě zapojuje do rozhovoru. Včera říkala, že je nemocná, teď hlásí rodičům, že už jí je lépe. 

VIDEO
Video se připravuje ...
 
9:58
24. 9. 2015

Soudkyně Renata Gilová vstoupila do soudní síně, ale po Jánu R. ani památky.

 
10:05
24. 9. 2015

Zapisovatelka si spletla svědka se státním zástupcem a až teď zjistila, že Ján R. stále nedorazil.

 
10:18
24. 9. 2015

Ján R. konečně dorazil. Soudkyně vpouští veřejnost do síně a poučuje svědka.

 
10:20
24. 9. 2015

Ján R. se při vstupu do síně díval na Kramného, ten ho ale v tu chvíli nesledoval.

 
10:21
24. 9. 2015

Vypadá to, že svědek očekává dlouhý vysilující výslech, na pultík si postavil lahev s vodou.

 
10:24
24. 9. 2015

V síni sedí i překladatelka, Ján R. bude mluvit slovensky, ale česky dobře rozumí, tlumočení nežádá.

 
10:26
24. 9. 2015

V soudní síni je mnohem méně lidí než včera.

 
10:29
24. 9. 2015

"Poznal jsem se s rodinou Kramných, konkrétně s Monikou v roce 2009, na svatbě Natana a Světlany C. Tam si pamatuju, že jsem poprvé viděl paní Kramnou. Na svatbu jsem šel se svojí expřítelkyní Denisou B. Vím jen, že se tam jen mihla, jen jsem věděl prostě už, o koho jde. Denisa mi řekla, že je to její kamarádka. Někdy po té svatbě jsme byli u nich na návštěvě asi na dvě hodiny," vypráví Ján R. "Denisa měla babičku v Karviné, tam jsme jezdili a cestou jsme se stavívali u Kramných. Pak jsme byli na chatě, domlouvali jsme se na nějakou grilovačku a výlet, večer jsme jeli domů, oni tam zůstávali. To byl takový další kontakt s Kramnými. Další kontakt byl na diskotéce - přijel jsem do Karviné, Denisa tam byla s Monikou a ještě někým. Byl jsem tam asi 5-10 minut, chtěl jsem se podívat, jak to tam vypadá. Odtud jsem dostal číslo na Moniku a Monika na mě.

Petr Kramný musel na dovolené trpět Moničina milence, šokoval svědek

 
10:33
24. 9. 2015

"Další kontakt s Monikou byl, když jsem jel z Ostravy (já jsem tu pracoval), my jsme si semtam psali, byly to jen maličkosti, já jsem v té době měl už nějaké problémy s Denisou a ještě jsem se snažil zachránit ten vztah. Tak jsem stál o nějaké rady, takže jsem si psal s Monikou, co mám dělat, co by mi poradila. Tak jsem z té Ostravy jel domů, cestou mi Monika psala nebo já jí, tak jsem ji vezl do Karviné," pokračuje svědek.

 
24. 9. 2015

"Monika se snažila o něco víc, já jsem ji potom vysadil na nějakém parkovišti." Soudkyně ho přerušuje s dotazem, kdy se tohle stalo. "Ke konci roku 2009, bylo velmi zlé počasí, tipoval bych, že byla zima," odvětil svědek. "Tam se Monika snažila poprvé s vámi sblížit?" "Ano, dál jsem se snažil řešit svůj vztah s Denisou, někdy byla nějaká otázka, co to v té Ostravě mělo znamenat, a ona mi řekla, že byla v náladě, že se to nemělo stát a tak... pak ten vztah začal být jakože kritický, potřeboval jsem to akutně řešit, nevěděl jsem, co dál. Tak jsme se s Monikou potkali ještě jednou v Českém Těšíně na parkovišti. Mluvili jsme půl hodiny, pak v kavárně půl hodiny, ale chtěla jít jinam, pak mě navigovala do nějakého penzionu... já jsem stále nevěděl, co jako. Probírali jsme, co bude. Řešili jsme, že si koupím byt, a

potom se vlastně stalo to, že jsem šel na pokoj, tam nastal nějaký intimní poměr.

Potom všechno bylo v takovém spěchu, vím, že jí pan Kramný během toho pobytu čtyři- až pětkrát volal. Pak někdo z práce, těch hovorů mohla mít nevím pět šest. Potom jsem ji odvezl."

 
10:43
24. 9. 2015

Kramný Jána R. sleduje s kamenou tváří. "Další kontakt s Kramnými byl v nákupním centru v Ostravě, to byla náhoda, potkali jsme se, povídali si, třeba půl roku potom... potom jsem se s nimi potkal na nějaké chatě, protože Denisa má dva syny, tak ty jsem tam vyzvedával a to bylo asi všechno. Denisa mi povídala, že Monika se Světlanou byly u nás na návštěvě v Čadci, ale to si vůbec nepamatuju."

"Pane svědku, byl jste víceméně 10x v kontaktu s Kramnými, mohl byste se vyjádřit, jaké bylo jejich soužití, zda se to intimní opakovalo?" ptá se soudkyně.

"Bylo to jen jednou," odpověděl svědek.

 
10:47
24. 9. 2015

"Můj názor na ten vztah je, že neměli nějaké neshody, nekřičeli na sebe, moc se k sobě neměli, možná tam už nebyla ta jiskra, já jsem víc spontánní, ale každý je jiný...," uvedl Ján R., Kramný se pousmál. "Ona si nikdy nestěžovala nijak extra. My jsme se o jejich vztahu nebavili, že by mi vykládala, jaký mají vztah spolu, na to si nepamatuju," povídá svědek. Kramný si zapisuje. "Jak Monika reagovala na ty jeho telefonáty do penzionátu?" zajímá soudkyni. "Byla tam taková změna tónu hlasu, tak se zklidnila, pevným hlasem

řekla, že je všechno v pořádku, že je v práci, tuším řekla. Ty hovory byly takové pevné, strohé."

"Řekla vám, co byly důvody těch telefonátů?" ptá se soudkyně.

"To nevím, ale když už ten hovor byl tak 4.-5., nevím, jestli to jí zrovna volal pan Kramný nebo někdo jiný, tak to už byla velmi nervózní."

 
10:53
24. 9. 2015

Soudkyně: "Jak se Monika chovala k dceři?"

Svědek: "Mně připadala jako taková normální žena, chovala se k ní normálně, měla ji velmi ráda, že je to její všechno, říkala, povahově vyrovnaná. Až jednou mi volala asi půl roku potom z penzionu, byla velmi rozrušená, plakala, křičela, skoro jsem jí nerozuměl, že už nemůže nikomu věřit, že ji někdo velmi zklamal. Že Petr na něco přišel. Já jsem vůbec nevěděl, o co jde, ani jsem nevěděl, že mi volá ona, měl jsem ji uloženou pod jiným číslem."

Soudkyně: "Žádala vás o něco?"

Svědek:

Povídala mi, abych něco zapřel,

ale nepamatuju si to přesně, prosila mě o radu, co má dělat... ten hovor byl 3-5 minut, to byl pláč, pak křičení, pak pauza, já jsem nevěděl, co je."

Soudkyně se ptá na další kontakty.

Svědek: "Telefonáty už si nepamatuju, ale pak mi psala nějaké zprávy přes Facebook, ale tam ty profily byly dva tři, psala mi, že má služební cestu do Žiliny."

Kramný se tváří udiveně.

Svědek: "Já jsem ale byl už mimo Slovensko, volala mi, chtěla vědět cestu. Ptala se na nějakou odbočku, se mi zdá. My jsme si sem tam psali klasické věci, jak se máš a tak, psala mi, že má hodně práce, studuje nějakou vysokou školu, uklízí atd."

Kramného rodiče se začali nahlas smát a kroutí hlavou.

Byla Monika Kramnému nevěrná? Bylo to jen jednou, prý chtěla vztah!

 
10:54
24. 9. 2015

Soudkyně: "Byl jste v kontaktu s obžalovaným?"

Svědek: "Já jsem před Egyptem nebyl s nimi v kontaktu tak dva roky. Potom mi pan obžalovaný ani nepsal ani nevolal."

Soudkyně: "Dověděl jste se o nějakých výhrůžkách?"

Svědek: "Osobně ne, jenom vím, to bylo také po tom Egyptu, mi volala ta expřítelkyně Denisa, že četla nebo slyšela o nějakém mailu, že mě pan Kramný chce kontaktovat, ale přímo on mě nekontaktoval ani nevyhrožoval, ani předtím ani potom."

 

 
10:57
24. 9. 2015

Soudkyně: "Ještě si něco vybavíte k Monice nebo k soužití manželů Kramných?"

Svědek: "Jenom jsme si sem tam zavolali, ještě volala z jednoho, to bylo po tom penzionu, vím, že jsem se ptal na to, jak to má ona, či to funguje, to zmínila, že něco s někým někdy měla v nějakém skleníku... tak jsem si myslel, že je to nějaký zahrádkář."

Petr Kramný se směje, jeho nevlastní otec kroutí hlavou.

Svědek: "Ptala se mě, jestli já mám někoho. Já jsem říkal, že něco ano, tak jsem se ptal, co ona..."

 
11:00
24. 9. 2015

Soudkyně začala číst výpověď Jána R. z přípravného řízení.

"Všiml jsem si, že po mně Monika pokukuje už na té chatě. Kramného bych popsal jako dnešní počasí, déšť a mraky... hodně se mračil, byl úplně jiný než já, věděl jsem, že ten člověk mi nebude moc sedět. Jako by žily vedle sebe dvě samostatné osoby,

nikdy se nedrželi za ruce, neobjímali se, nedali si pusu.

Klárinka byla to nejhezší z nich dvou - usměvavá veselá, trochu rozmnazlená..."

 
11:05
24. 9. 2015

Svědek ve výpovědi mluví o diskotéce, kde se potkal s Monikou. "Denisa mi pak vykládala, že tam Monika pěkně řádila, tancovala s chlapama. Mému kamarádovi říkala, že je velmi atraktivní. Denisa na Moniku žárlila, že pořád vybíhala ven a říkala mi, jak se tam dostat."

Soudkyně čte Jánovu výpověď o cestě do Ostravy. "Asi v polovině cesty po mně vyjela,

líbala mě, kousala, pokoušela se o orální sex, ale nebylo tam místo.

Denisa mi pak říkala, že to ví, že jsem byl s Monikou a že to ví i Petr, nechápal sem, jak by se to dozvěděla, byla to náhoda. Pak jsme si s Monikou psali přes sociální sítě, Monika mi říkala, že jí to manžel kontroluje, abych jí psal maily.

Byla strašně náruživá, bylo vidět, že to často nemá.

Petr jí často volal, okamžitě zbledla, byla nervózní."

Soudkyně předčítá různé střípky z výpovědi: "Nevím, jestli penzion byl předem zamluvený (...) Monika uváděla, že to doma není ono." Soudkyně svědka několikrát napomenula, že různé věci dnes vynechal.

"S Monikou jsem se potom nestýkal, připadalo mi to nepřirozené, ten náš vztah, připadalo mi, že trpěla nedostatkem citu z druhé strany. Pochopil jsem, že měla poměr, nebylo to ojedinělé."

Kramného matka kýve hlavou.

"Potom mi volala, byla úplně mimo, vůbec jsem jí nerozuměl... podruhé mi volala, že se to ví, ať to neříkám nikomu, co bylo, a já Denise i Monice vynadal, že kvůli jejím aférkám mi nebude nějaký ču*ák volat. Světlana s Denisou moc Moniku nemusely, přestože byly kamarádky od dětství."

Monika měla milence a s Petrem K. nechtěla sex: Kamarádi Kramného prozradili jeho největší obavy

 
11:12
24. 9. 2015

"Denisa mi říkala o nějakých mailech, které jí poslala Světlana, kde mi Petr vyhrožuje smrtí, že mě najde a zabije. Chtěl jsem si je přečíst, chtěl jsem, ať mi je pošle. Denisa ale řekla, že ne, že jestli je chci, ať přijdu k ní si je přečíst. Tak jsem je četl." Soudkyně svědka napomíná, že to nezmínil, a upozorňuje ho, že pak se k tomu ještě bude muset vyjádřit.

"Monika byla veselá, plná života, s panem Kramným jsem se moc nebavil, říkal mi jen, že má nějakou dobrou práci. Nechápu, jak mohl mít přítelkyni po tom, co se vrátil.

Já bych na jeho místě spáchal sebevraždu, 

ale každý jsme asi jiný."

Kramný mě nutil k drsnému sexu, chtěl slyšet nadávky, byl ujetý na paty, šokovala u soudu jeho milenka

 
11:15
24. 9. 2015

Soudkyně: "Tady zmiňujete, že vám říkala, že jí to manžel kontroluje, ten Facebook?"

Svědek: "Já jsem se jí ptal, proč jí mám psát nejdřív sem pak tam..."

Soudkyně: "Ale to, že vám říkala, že ji kontroluje, je pravda?"

Svědek: "Ano, to byl ten důvod, proč jsme si psali na různých profilech."

Soudkyně: "Tady zmiňujete, že byla velmi nervózní, když jí volal pan Kramný?"

Svědek: "Vím, že třikrát nebo čtyřikrát řekla, že jí volá pan Kramný, tak odběhla do místnosti jiné, takže já nemůžu říct, zda jí skutečně volal on."

Soudkyně: "Tady jste řekl, že říkala, že to doma není ono?"

Svědek: "Ano, říkala, že je vytížená, že pan Kramný dlouho pracoval."

 
11:19
24. 9. 2015

Soudkyně: "Jak popisujete, že trpěla nedostatkem citu, také to, jak detailněji popisujete, jak vám volala, že jí měl Petr na něco přijít, trváte na této výpovědi?"

Svědek: "Ano, ale říkám, je to jen můj názor."

Soudkyně: "To tady zaznělo, pane svědku, jen ta výpověď je přesnější, tak se ptám, zda platí."

Svědek: "Ano, platí."

Soudkyně: "A poslední rozpor, pane svědku, tam jste řekl, že jste ty maily četl."

Svědek: "Ano, já jsem četl maily, kde řekl, že nechápe, co se stalo a podobně, ale v těch mailech vůbec nebylo žádné moje jméno."

Soudkyně: "Takže výhrůžné maily tam byly, ale ne konkrétně na vás?"

Svědek: "Ano."

 
11:20
24. 9. 2015

Ptá se přísedící Absolonová: "Projevila se, že se bojí pana Kramného?"

Svědek: "Ne."

Soudkyně: "Chtěla se rozvést?"

Svědek: "Nepamatuju si, že by to říkala."

 
11:22
24. 9. 2015

Státní zástupce nemá dotazy, ptá se obhájkyně Rejžková: "Čí byl nápad jet do toho penzionu?" "Byli jsme v kavárně, Monika řekla, že tam nechce být, že má nějaké místo," odvětil Ján R. "Jak jste mluvil o tom, že ji pan Kramný volal, jak to víte?" ptá se dál advokátka. "Protože mi to 3x-4x řekla, ,volá Petr´."

 
11:24
24. 9. 2015

Rejžková: "Vám volala přítelkyně?"

Svědek si nepamatuje, soudkyně uvádí, že to není podstatné.

Rejžková: "To podstatné je, paní předsedkyně, když se tu řeší, jak se tvářila Monika, tak bych chtěla vědět, jak by se tvářil ten druhý člověk, co tam byl, kdyby byl ve stejné situaci."

Soudkyně: "Tak jste dostala odpověď."

Rejžková mluví o parfému, který od Moniky dostal, ptá se, kdy to bylo.

Svědek: "Dala mi ho v tom Českém Těšíně na parkovišti, ale nevím, jestli před nebo po penzionu."

 
11:26
24. 9. 2015

Rejžková cituje ze svědkovy výpovědi "Za poslední 4 roky si Monika žila svůj život a byl určitě pestrý" a žádá vysvětlení.

Svědek: "Tak jednak to s tim skleníkem, potom na diskotéce byl problém nějaký s nějakým striptérem, nějaké fotky, to Denisa mi pak říkala, že s tím měl pan Kramný problém. Potom na Facebooku byly nějaké fotky."

Soudkyně: "Pak jste to byl vy taky, že?"

Svědek: "Ano."

Rejžková: "Takže to, co jste tady řekl, je zase vaše jen hodnocení?"

Svědek: "Ano."

 
11:30
24. 9. 2015

Ptá se Petr Kramný: "Kdo penzion platil?" Svědek si nevzpomíná. "Potkali jste tam někoho, kdo by o tom mohl mluvit?" "Nemyslím si." "Ptala se policie na název penzionu, aby to ověřila?" zajímá Kramného. Svědek říká, že ano, ale jméno si už nepamatuje. "Věřil jste Monice?" "Postupem času už ne," uvádí Ján R. "Věřil jste jí, že jede na služební cestu, ona na žádné nejezdila...." "No, no byla v autě, když mi volala. Ale říkal jsem si, že těžko může tolik věcí zvládat..."

"Vy jste uvedl něco se skleníkem. V Karviné skleník znamená nádražní putyka, do které chodí taková spodina. Chcete říct, že Monika se chválila tím, že Monika s někým takovým měla poměr?" ptá se Kramný dál.

Soudkyně do toho vstupuje: "Řekl, co mu řekla Monika, není tu proto, aby hodnotil, jaká je Skleník restaurace. To je váš popis. Nemůžete chtít hodnotit od pana svědka restauraci."

Mrazivé odposlechy Petra K.: V Egyptě vraha nevěrné ženy netrestají!

 
11:33
24. 9. 2015

Kramný: "Jaký měla vztah s matkou?"

Svědek: "Nevím."

Rejžková: "Dozvěděla se o tom poměru Denisa nebo Světlana?"

Svědek: "Nevím."

Soudkyně: "Hovořil jste s někým o tomto poměru?"

Svědek: "Ne, já osobně ne."

Rejžková: "Byla Monika hysterická?"

Svědek: "No, osobně jsem to neviděl, ale přes ten telefon ano."

Kramný: "Měl bych krátké vyjádření: pokud k té nevěře došlo, náš vztah byl pevný... takže podle toho, co tu zaznělo, tak si mylsím, že si Monika uvědomila, že náš vztah byl pro ni důležitější než nějaká jednorázová nevěra. Když mohou být chlapi nevěrní, tak mohou i ženy."

Tím končí výslech tohoto svědka. "Vím, že to pro svědka nebylo jednoduché, protože je v pracovní neschopnosti, a přesto se dostavil. Za to ještě jednou děkuji," dodává ještě soudkyně.

 
11:38
24. 9. 2015

Soudkyně vyjmenovává návrhy na doplnění dokazování ze strany obhajovy. Čte celou řadu jmen včetně egyptského advokáta Bashiera, mezi žádanými svědky je dokonce i ředitel kojeneckého ústavu. "Tito se zamítají jako nadbytečné," říká soudkyně a podrobněji vysvětluje, že sousedy a známé rodiny předvolávat nebude, protože vztah Kramných byl dostatečně vykreslen. "Co se týče ředitele ústavu, myslím, že předání věcí Klárky tady bylo dostatečně ozřejmeno," pokračuje. "Co se týče výslechu advokáta Bashiera, bylo řečeno, že tyto fotografie nejsou oficiální a on se dopustil tím zveřejněním trestného činu. Co se týče výslechu soudního lékaře Valida Muhammada Nagiho, tak všichni mohli tady vidět jeho posudek..."

 

 
11:46
24. 9. 2015

Dále se čte návrh obhájkyně Rejžkové, který byl zaslán soudu 21. 9. 2015, kdy Dr. Rejžková navrhuje provedení důkazů, výslech znalců Matlacha a Fargaše, kteří mají teprve zpracovat posudek z odvětví soudního lékařství. Teprve 24. 9. se půjdou seznámit s podklady a posudek má být kompletně vypracován až 8. 10. "Jednak chci zdůraznit, již byl zpracován obhajobou jeden posudek, soud respektuje, že obhajoba má právo předkládat jakékoli, musí poznamenat, že od 10. 7. bylo nepochybně v silách obhajoby, aby učinila rychlejší kroky, aby takto pokračovala, shledávám tady určitou prodlevu. Přesto nechci krátit práva obhajobě, takže tomu nároku vyhovuji," prohlásila soudkyně. "Takže dnes odročím, ale upozorňuji, že to musí předložit neprodleně a musí upozornit znalce, aby se dostavili na termín, který dnes stanovím, pokud tak nebude učiněno, tak v tom už budu shledávat obstrukce!"

Soudkyně určuje data hlavního líčení na 26., 27., 29. a 30. října. Rejžková protestuje, že 27. a 29. už něco má. "Toto je vazební věc a ta má přednost, budete si to muset zařídit," upozorňuje ji soudkyně. Rejžková dál protestuje. Soudkyně odročuje líčení na 26., 29. a 30. října.

 
11:59
24. 9. 2015

Rejžková před soudní síní ještě prohlásila, že rozhodně obstrukce nedělá. "Zadala jsem to v termínu, kdy jsem měla, soud také nereagoval tak rychle. Navíc nemůžu za to, že znalcům trvá tak dlouho vypracovat posudek."

To je pro dnešek všechno, vážení čtenáři. Děkujime za pozornost.

salto ( 30. září 2015 11:05 )

Lidi, vždyť se šu.á na každým rohu, nezáviďte, neodsuzujte, nemoralizujte...

donaf ( 26. září 2015 16:42 )

Monika měla cca 50 chlapů na facebooku, k tomu nespočet lechtivých fotek a často nebývala doma. Vrhla se na Jána aby mu udělala orál i když se sejí to doma příčilo, jezdila na služební cesty a studovala VŠ. Takové báchorky si může vymyslet snad jen prostitutka, proto taky tolik telefonátů. A Ján je taky pořádný lhář. Byl s Monikou v Těšínském “penzionu“, přičemž si jeho název nepamatuje ani kdo za něj platil, nesměl něco prozradit , ale neví co, protože jí nerozuměl. Také mu řekla, že Petr na něco přišel, ale na co to jí taky nerozuměl. Kramný zkrátka přišel, že má doma eskortholku a už to jiskřilo.

japos22 ( 26. září 2015 09:27 )

Žárlivost může být vážná choroba

breburda1 ( 26. září 2015 09:03 )

Přesně tak,kolik těch milenců bylo zjištěno? 1 z roku 2009 a to podle mého názoru ani milenec nebyl.Navíc to na ní bonzla žárlivá kamarádka. V tom muselo být něco jiného a to se už asi nikdo nedozví.

subrosa1976 ( 25. září 2015 21:12 )

Jsou 3 na jednom pokoji v kuse dva dny, jeden jde na deset minut pro vodu, když se vrátí, nevšimne si, že jsou dvě mrtvé v pokoji o velikosti kuchyně, v pohodě si lehne a sleduje TV, když po asi čtyřech hodinách zjistí, že jsou mrtvé...To Vám jako připadá normální?????? Přímé důkazy nejsou a nebudou, jedině, že by se přiznal, ale to on nikdy neudělá, ale je sto nepřímých důkazů, které i největšímu blbci s IQ tykve dají dohromady to, že žárlil a myslel si, že Monika dělá Bůh ví co, protože nevěděl, že si jednou bokem vrzla, myslel si, že to dělá neustále, a tak si plánoval jak se jí zbaví, aby ho to nic nestálo a aby na to nikdo nepřišel!!No a jednoduše jí zabil v Egyptě, protože věděl, že tam to nikdo významně řešit nebude. Přece kdyby jí měl rád a i kdyby teď zjistil, že mu jednou byla nevěrná, tak by jí měl rád i nyní a byl by v ***..i. Přeci s odstupem času na to zlé člověk zapomene, odpustí a zůstanou jen dobré vzpomínky. To ví i malé dítě!

Zobrazit celou diskusi