Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nejpodivnější svědkyně v kauze Kramný: Alena V. nezná Petra K. ani Moniku, v Egyptě nebyla, expertka není

U soudu s Petrem K. se četla kuriózní výpověď svědkyně.
U soudu s Petrem K. se četla kuriózní výpověď svědkyně.  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Martin Sekanina)
Autor: simao, ljš - 
9. července 2015
19:45

Během ostře sledovaného procesu s Petrem K. vystoupila již řada svědků a expertů. U soudu buď vypovídali osobně, nebo se četly jejich výpovědi jako v případě Aleny V. Ta se však stala poněkud kuriózní svědkyní. Manžele Kramné neznala, nebyla ani v Egyptě v době, kdy tam k tragédii došlo. A odborný posudek také nepředkládala.

Čtení výpovědi Aleny V. proběhlo během 8. dne hlavního líčení. „Pracuji v Praze jako referentka na ředitelství dopravního podniku. Petra Kramného neznám, jen z médií. Neznala jsem ani Moniku a Klárku. S manželem jsme jezdili každý rok do Egypta, v roce 2013 jsme tam ale nebyli,“ zaznělo poněkud překvapivě na úvod její výpovědi.

Po přátelích a podporovatelích Petra K. či známých Moniky a dalších svědcích, kteří se s Kramným setkali v Česku či přímo v Egyptě, to byla změna. Proč tedy žena vypovídala, když s Kramnými nic společného neměla? „V roce 2014 jsme jeli do Hurghady, kde jsme se ubytovali v hotelu Titanic Beach, který je propojen s Titanic Palace. Vybrala jsem si ho, protože jsem chtěla vidět, kde k tragédii došlo,“ vysvětlila žena a překvapení pokračovalo.

Podobný druh „kriminální“ turistiky není v Česku příliš obvyklý. Alena V. přitom popsala, jaké to přímo v Hurghadě bylo. „Všimla jsem si, že když bych z pokoje vyšla k místu, kde byly popelnice, nemusel to nikdo vidět,“ uvedla.

Odborníci se tento týden shodli, že Monika s Klárkou nebyly otráveny, ale vraždilo se elektrickým proudem. Rozprášili tak obhajobu Petra K., který nadále tvrdí, že je nevinný a svou manželku a dceru nezabil. U soudu přitom často padají i otázky na jeho znalosti elektřiny a manuální zručnost. 

Alena V. přitom ve výpovědi popsala i detail k elektroinstalaci v pokoji – zapojení drátů v nočním stolku. „S celým stolkem se dalo hýbat. Dráty u nás na pokoji nevypadaly nebezpečně, byly opatřeny izolací. Jediná použitelná zásuvka je ve stolku,“ uvedla. Pokoj také nafotila a snímky předala policistům. K její výpovědi se Petr K. v soudní síni nevyjádřil.

U soudu však dnes zazněla i výpověď Polky Magdaleny Iwony Lis, která byla první, kdo Kramného po smrti Moniky a Klárky viděl. Právě ona volala pro Češky pomoc. Nevěděla, že je již pozdě. Popsala však poněkud podivné chování Petra K. „Ten muž seděl na posteli, kde ležela žena, a řešil věci týkající se pojištění. Zdálo se mi, že ten papír, který držel, byl papír s číslem lékaře nebo pojišťovny. Zdálo se mi, že se nemohl dovolat. Jako by chtěl někam volat. Bylo mi divné, že volal moji pomoc, když měl volat personál. Ten muž byl velmi klidný, seděl v klidu. Ani já, ani zaměstnanci hotelu jsme se nedotýkali ženy ani holčičky. Říkala jsem, že je třeba volat doktora. Muž ale nevycházel na chodbu. Byl klidný, nebyl v panice. Neviděla jsem žádné emoce,“ dodala.

 
08:12
9. 7. 2015

Dobrý den, Česko. I osmý den soudu s Petrem Kramným obžalovaným z vraždy manželky a dcery budeme sledovat online. Dnešní stání pokračuje výpověďmi znalkyní. Hovořit budou u ostravského soudu psychiatrička Dana Skřontová a psycholožka Helena Khulová.

 
08:17
9. 7. 2015

Program soudu se dnes lehce změnil. Petr J., který je zřejmě sousedem Kramných z dovolené v Egyptě, bude vypovídat dnes namísto zítra. Před ním odpoledne promluví přítelkyně bratra Moniky.

 
8:22
9. 7. 2015

Znalkyně MUDr. Dana Skřontová a PhDr. Helena Khulová už jsou na místě. "Vše povíme až před soudem," řekly novinářům.

 
08:24
9. 7. 2015

K soudu dnes opět dorazili i rodiče Petra Kramného a chvíli po nich jeho obhájkyně Jana Rejžková.

 
08:34
9. 7. 2015

Eskorta přivedla Petra Kramného do soudní síně. Má na sobě modrou bleděmodrou košili jako včera.

 
08:38
9. 7. 2015

Jako první bude mluvit znalkyně z oboru psychiatrie MUDr. Dana Skřontová (na snímku bruneta v pozadí). Soudkyně ji poučila o tom, že nesmí nic zamlčovat ani zkreslovat. "Nic mi nebrání vystupovat zde jako znalec," potvrzuje znalkyně.

Kompletní online

valyka ( 10. července 2015 15:20 )

Kdyz se do Egypta pujdu mrknout ja, tak mne taky nechaj promluvit? Nebo mou tchyni? Tohle je ale bizardny proces. Drby, a la jedna pani povidala. Pak obhajoba s dedem znalcem. Delaji si Slamova s Rejzkovou srandu z tohto procesu?

frantaklika ( 10. července 2015 11:33 )

je potřeba brát v potaz i kmitočet el. proudu, proto kmitočet 50 Hz je pro lidský organismus velmi nebezpečný. Nikola Tesla demonstroval na svém vlastním těle, že ho nezabije tisíce voltů, pokud s nížil amplitudu za pomocí Teslovy cívky- rozsvěcel zářivky, roztáčel motory atd. Každopádně spolehnout se na zabití el. proudem nelze -jen v případě el. křesla za optimálních podmínek (zvlčená holá pokožka), mnohonásobně vyšší ampéry než je v běžné zásuvce.

paragraf ( 10. července 2015 11:20 )

BLBOSTi píšeš, patolog vyloučil, že měly něco na spaní. Přemýšlej dřív než zasčneš tvořit takové bláboly, primitive

mirkazam ( 10. července 2015 11:18 )

hofihofi...hovadiny meleš ty. Pokud někomu nedochází,že je Kramný vrah,tak si stojí fest na drátě !!!

inkwizitor ( 10. července 2015 05:29 )

 To bude ale velka p.rdel, ked sa prizna, ze mu to poradila pani matinka

Zobrazit celou diskusi